zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

SMANJENJA: Skopje 23 letova manje

Skopje je u VIII. mjesecu imalo 162 tjedna leta. No, u idućih sedam dana (od 7. do 13.9.) ima tek 139 letova, što je 23 leta manje, ili 14,2% manje letova nego prije mjesec dana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Skopje

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

EU je stavila Makedoniju, Crnu Goru i autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohiju na crvenu listu. Verovatno ce biti nesto manja potraznja u predstojecem periodu.

I Srbija je stavljena. Krece opet maltretiranje putnika ka Nemackoj, Italiji itd.

Vidim da mi nije objavljen komentar, verovatno jer se Alenu ne svidja ali napisacu ga ponovo. Vakcinisani mogu slobodno putovati izmedju Srbije i Nemacke kao i drugih drzava koje su nas stavile na crvenu listu.

To bas i nije tacno. Svako putovanje ka Nemackoj mora da se najavi preko Einreisemeldung formulara gde se popunjava prevozno sredstvo (u slucaju avio – broj leta), gde idete i broj mob.telefona. Zatim stigne mejl da li vam je odobreno putovanje i ukoliko su u pitanju gradjani Srbije koji zive u Nemackoj a nisu vakcinisani dobijaju upustvo o karantinu. Za sada turisticke (ajde tako da ih nazovemo) posete su odbijane gotovo 90% i prihvatane samo ukoliko se radi o rodjenju deteta, lecenju, smrtnom slucaju i sl. Ko ode na aerodrom a zeli turisticki da ode bez pozitivnog Einreisemeldunga bice odmah vracen bez obzira da li je vakcinisan Fajzerom ili ne.
Ovo je sto se tice Nemacke.

Znam i za Italiju gde gradjani Srbije vakcinisani ili ne, moraju svi da rade testove, idu u karantin 5 dana i nakon toga rade jos jedan test.

Za druge zemlje ne znam.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!