zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO: Trade Air neće platiti Air Montenegru ništa za otkazane letove

Trade Airov Airbus A320 se pokvario u Podgorici. Stoga smo nazvali Marka Cvijina, CEO-a i vlasnika kompanije da nam da informacije o ovom događaju. Na avionu se pokvario reverser. Dio je odmah naručen u Škotskoj, no kako je vikend i kako su Škotska i Crna Gora izvan Europske Unije potrebno je dva puta prolaziti špediciju i cariniti dio. Stoga će avion biti popravljen u ponedjeljak.

Trade Air nema nikakve odgovornost spram putnika, obzirom da se letovi vode pod codovima Air Montenegra. Da se radilo o letovima poput onih u Ljubljani koji se lete pod Trade Airovim kodovima onda bi Trade Air bio odgovoran za kompenzacije putnicima. Sukladno ugovoru kojeg Trade Air ima sa Air Montenegrom Trade Air kompaniji nije dužan platiti nikakve kompenzacije za otkazane letove. Jedino što će Trade Air izgubiti je nešto garantiranog naleta koji će se smanjiti za tih 4 dana, što je oko 35 od 1600 sati garantiranog naleta. Sukladno ugovoru da je kvar duži od pet dana Air Montenegro ima pravo raskida ugovora, no kako će ovdje popravak biti obavljen nakon četiri dana, Air Montenegro to neće moći učiniti. Trade Air tvrdi da je ovo standardni ACMI ugovor kakav imaju sve ACMI kompanije. Da je Trade Air imao slobodan avion na raspologanju poslao bi ga u Podgoricu, no nažalost to nije bio slučaj.

Naravno, Air Montenegro će ovim kvarom imati dva ozbiljna problema. Prvi je što su četiri dana bez aviona i moraju se snalaziti sa svoja dva aviona sa kojima nastoje pokriti letove, a zbog čega su imali i otkazivanja letova. Drugi je što je Embraer E195 bitno manji avione, koji ima 64 sjedala manje. Kako su avioni gotovo popunjeni početkom VIII. mjeseca isto znači da ako Air Montenegro i uspije poslati svoje avione u zamjenu za Trade Air isti ne mogu prebaciti sve putnike. Istim će Air Montenegro u ova četiri dana izgubiti istinski značajan novac.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Trade Air

100 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

[…] des pertes consécutives subies par Air Monténégro à la suite de ces annulations, selon zamaaero. Les pertes financières d’Air Monténégro comprennent le remboursement des billets, […]

[…] per le perdite consequenziali subite da Air Montenegro a seguito di queste cancellazioni, secondo zamaaero. Le perdite finanziarie per Air Montenegro comprendono il rimborso dei biglietti, l’alloggio e […]

[…] for the consequential losses incurred by Air Montenegro on account of these cancelations, based on zamaaero. The monetary losses for Air Montenegro embrace ticket refunds, lodging, and refreshments the place […]

[…] the consequential losses incurred by Air Montenegro as a result of these cancelations, according to zamaaero. The financial losses for Air Montenegro include ticket refunds, accommodation, and refreshments […]

[…] the consequential losses incurred by Air Montenegro as a result of these cancelations, according to zamaaero. The financial losses for Air Montenegro include ticket refunds, accommodation, and refreshments […]

Zasto nisu deaktvirali reverser sa MEL i tako leteli 10 dana???

Možda neznaju što je MEL.

Ides, kak si ti pametan,pa ti znas sto je MEL, kako se toga niko nije sjetio? Znas li uopce razlog zbog kojeg je avion prizemljen? Jesi li ikad vidio u MELu posto si tako pametan da ti pise NO DISPATCH?

kaze Spajic za Vijesti

Mi smo investirali 30 miliona eura u Air Montenegro kao Vlada i kupili smo, recimo, 17 miliona eura dva aviona, koji su tada koštali 17 miliona, a sada već koštaju 30 miliona eura. Vi vidite da mi, čak i da likvidiramo danas tu kompaniju Air Montenegro, koja je vrlo vrijedna turističkim interesima Crne Gore, i da je likvidiramo danas, mi bismo mogli da povratimo svih 30 miliona i vi po tome vidite da to nije trošak, već investicija.

tako da ni u kom slucaju Air Montenegro nije bio promasaj…☝

Promasaj ugasiti MA i osnovati novu kompaniju koja ne moze da koristi resurse, slotove, ugovore i sve ostalo stare…. katastrofa potez.

Naravno komentar mi je bio ironican nece biti ni za 17 da su ih kupili koliko sam ispratio 22miliona bez jednog motora itd…

Upravo ”ekspert” bivsi ministar finansija…

Činjenica je da ovaj”ispad” aviona ima za posledicu poremećaj u saobraćaju. To su danas” iskusili” vrlo neprijatno putnici za/iz BNX do/ iz TIV jer avion uopšte nije poleteo iako je AM uredno putem mejla obavestila putnike da će let iz BNX biti u 10,35h, a ne kao što je planom letenja bilo predviđeno u 12,35h!
Kada su se putnici jutros pojavili na aerodromu u BNX tada su saznali da je let OTKAZN i da će biti realizovan sutra!!!

Sutra dolazi TDR Fokker 100 za Banja Luku iz Tivta .

Bas katastrofalna vest za AM.

Četverodnevni (neplačeni) odmor za TDR posade u srcu sezone na CG primorju.

U TDR koliko čujem plaća uglavnom ovisi o naletu. Tako da vjerujem da su za ove dane kad su slobobni plaćeni mizeriju (dakle neplačeno).

Ako je istina da imaju ovajak ugovor, onda su stvarno totalni kreteni.

Vjerojatno standardni ACMI ugovor.

Jedina osoba koju tako nazivate ste vi, obzirom da nemate pojma o cemu pricate. Ovo su standardni ugovori i nijedna ugovorna strana koje radi lease aviona nece da potpise nikakvu odgovornost i kompenzaciju. Mozete eventualno staviti klauzulu, ali se to debelo, ali DEBELO placa po prevezenom a ne po izbubljenom putniku nastalom usled problema na avionu.

Malo edukacije i bontona pre kometarisanja…. Isuse

Ako sam dobro razumeo, iznajmis wet lease, taj avion se pokvari i lizor nema nista vise sa tim bez obzira sto je njegov avion u kvaru?

Nazalost, tako je. Standard u avijaciji. Moze im se.

Čekajte, kompanija X napravi štetu kompaniji Y od par stotina hiljada evra i oni nemaju apsolutno nikakvu odgovornost.
Meni to tako ne ide.

Logicno. Ako iznajmis wet lease onda tvoja briga vise nije da li ce avion biti pokvaren, da li ce imati posadu ili ne, mehanicare… zato se i masno placa ta vrsta ugovora.

Ovako bice samo na stetu Air Montenegro.

Pa čekajte, u tekstu piše da imaju obavezu da reše problem u roku od 5 dana, kako mislite nije njihova briga

A tih 5 dana? Znate li Vi sta su 5 dana u spicu sezone?
I dalje ne mogu verovati da je moguce uzeti wet lease i da ako avion bude u kvaru da wet lizor ne snosi nikakvu odgovornost.
Ono ako hoces raskini ugovor a ako ne cekaj deo pa kad stigne.

U ugovoru stoji klauzula da je Trade Air u obavezi da posalje drugi avion…medjutim, odgovor Trade Aira je bio da Air Montenegro može slobodno da raskine ugovor ukoliko zeli, ali oni ne mogu da pošalju drugi avion..

Ako je ovo tacno nadam se da vise niko nece poslovati sa Trade Air. To je tako neprofesionalno, neodgovorno da ne zasluzuju ni cent da im se plati.

Da te neko u sred pika sezone ostavi bez aviona i kaze ako ti se ne svidja slobodno raskini ugovor… dno…

Ne sumnjam u Vaše pisanje, ali je onda ovo dno dna. Barem po meni. Za četiri dana avion može da ima 14 do 20 rotacija, znači oko 36-38 letova pa puta 150 putnika pa puta 250 evra… šteta je oko
1 500 000 evra. Mnogo.
Ono sad jeste problem i što ovi imaju svega dva aviona pa ne mogu nikako da se iuspomjeraju svi po malo pa da se let održi, ali…
Stvarno je glupo pristati da nekog debelo plaćaš a da taj neko nema nikakvu odgovornost prema tebi ili putniku. Kad se iznajmi autobus za ekskurziju prevoznik je dužan naći odmah novi, a kamoli li ovo.

Jeste li vidjeli situaciju u Mostaru? Bila im je revizija.

Što je bilo u Mostaru?

Ponavljam pitanje i molim odgovor: što je bilo u Mostaru?

Anonymous7 je napisao “Jeste li vidjeli situaciju u Mostaru? Bila im je revizija.” , pa htjedoh saznati koja je situacija na u OMO.

A kako to da bas 4. dana bude reseno? Dan pre isteka roka?
Znaci 4 dana se ne leti, 4 dana otkazani letovi i na stotine putnika pogodjeno i dodjes 5. dan kao da nije nista i ides bez posledica?

Nadam se da druge kompanije nisu sklopile ovako los ugovor kao Air Montenegro.

Ako joj je ugovor loš, nek carina zadrži deo dva dana duže i izaćiće iz ugovora bez posledica

Cijena lease je veca upravo jer je Trade Air garantovao da ce poslati drugi avion, sto nisu uradili…uz duzno poštovanje, smatram da ovo ne može biti standardan ugovor jer onda niko ne bi radio takve aranzmane…jedino resenje je da se ovakve kompanije blacklist-uju I da više nema saradnje sa njima…

Cvijin samo ne govori cinjenice, da li iz neznanja ili potrebe da stvari prikaze na nacin kakve one nisu.

Ma, nonsens…. ja bih volio da cujem koje informacije imaju ljudi koji pricaju suprotno.
Kao sto sam napisao gore – ako ima slobodan avion, onda ga salju kao zamenu. Ovako ni jedna ACMI kompanija ne garantuje avion 100%. Pa onda bi im tako uvek morao stajati bar 1 avion na zemlji. Koja kompanija to radi (pogotovo privatna) u jeku sezone ?

To su standardni ugovori, na zalost. Nijedna ACMI kompanija nece vam davati garanciju da je drugi avion tu uvek kao rezerva za 100% situacija.
Ako je avion koji imaju u posedu slobodan, naravno da ce ga poslati kao zamjenu. Ali ako nije – pa nema sanse da se obavezu da vam daju avion.

Kako je moguce da avion reg.broj 9A-BTH do 05.08. normalno leti za Air Montenegro a onda 06.08. leti za Amsterdam gde normalno nastavlja da leti za drugu kompaniju bude u kvaru?

Da se nije Trade Air pokvario drugi avion pa su pokrili ovim avionom da ne bi vece penale placali toj drugoj kompaniji?

U svakom slucaju Flightradar24 ne laze a Air Montenegro je opasno nasankan ni kriv ni duzan.

Bravo, to ste izvrsno našli. Jako interesantno.

9A-BTH je do 04.08. letio za Norvegian, da bi 05.08. odletio rotacije za Air Montenegro TGD-TLV-TGD-FRA-TGD-ZRH-TGD te je 06.08. odletio za AMS i tu leti dalje leti leisure destinacije po callsignom OR. Prizemljeni avion je 9A-BTG i on je i dalje u Podgorici od kada je tamo sletio 03.08. u 20.29 iz CPH. Stoga vas molim da ne pišete neistine!

Hvala na razjasnjenju…. Flightradar24 itekako ima pogresne informacije koje se mogu pronaci svakodnevno….

Podatke koje sam ja napisao su sa FL24 i stoga je post Anonymousa od 06.56 tendenciozan i zlonamjeran i služi isključivo da se ocrni Trade Air. FL24 tu nije imao pogrešne informacije…

Cudno je Alene, da AM cesto nije prikazan dobro na sajtu. Imate li neke informacije zasto je to tako?

BTG je letio za AirMontenegro,onda je u petak uskocio BTH,kao zamjena.Ugovor za A320 je sam po sebi promasaj koji ce nadam se dovesto do gasenja AirMontenegra,jer je ova kompanija propast od samog osnivanja

Nema se Marko što opravdavati. Ovaj anonimac od 06.56 se poziva na FL24 i po meni svjesno laže jer ima sve dokumentirano na FL24 za zadnjih 7 dana. Dovoljno je ukucati 9A-BTH i vidjeti će se da je letio kako sam rekao: do 04.08. za Norvegian, 05.08. za Air Montenegro a od 06.08. leti pod callsignom OR iz AMS. Jednako tako je dovoljno ukucati u Google 9A-BTG i opet se vidi da je avion redovno letio za Air Montenegro ali od 03.08. u 20.29, tj. od slijetanja iz CPH se nije maknuo iz TGD. TDR je očito uspio barem 05.08. za letove za TLV, FRA i ZRH dati zamjenski avion (BTH).

Jos treba cestitati sto je taj jedan dan Trade Air nasao zamenu!!!
Platis masno wet i jos trebas im cestitati jer nasli za taj dan zamenu!
E zato nam i ide tako kako ide.

Ne, nije jednostavna logika.
Logika bi bila da ako nekom masno platis ACMI i da ako mu otkaze avion nadje drugi ili vrati pare.
Pa nema Trade Air nove avione nego prastare. Znaci da si uvek sa njima u riziku da ako im otkaze avion ostajes bez letova i to ne svojom krivicom. Air Montenegro jeste izgleda napravila los ugovor ali ovo je sramno. Bas sramno.

A novi avioni se ne kvare?

Vjerovatnooca da se novi avion pokvari je mnogo manja od vjerovatnoce da se pokvari neki od Trade Airovih aviona.

Kako su onda Busevi od OU stari i za zamjenu, a od TDR su praktički tek razradjeni?

Čovječe, tko govori o čestitanju? Ja sam naveo činjenice kako je koji avion letio i demantirao laži napisane od strane jednog anonimca jutros u 06.56.. Ugovor između Trade aira i Montenegra niti sam vidio niti znam klauzule a niti me to ne zanima. Jednako tako ni da li je taj ugovor dobar, loš ili uobičajen. Fakt je da im je ugovor tako ponuđen i oni su na njega dobrovoljno pristali. Avion se pokvario što se događa svaki dan po stotinu puta samo u Europi. Da se pokvario u nekoj EU zemlji, već bi odavno letio. Ovako je rezervni dio najvjerojatnije u petak dopremljen u Crnu Goru pa se čeka carina u ponedjeljak…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!