zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Zašto se A380 vraća u uporebu

Airbus A380 se naveliko vraća u operacije. No, ne zato što su kompanije to htjele ili je nekim čudom avion postao superisplativ nego zbog pragmatičnih razloga. Naime, kompanije imaju problema sa zaposlenicima, pa žele koristiti što veće avione da prevezu što više putnika sa limitiranim brojem posada. Uz to kompanije imaju problema sa kašnjenjima isporuka aviona. Kasne B777X, 737MAX, A320, već skoro dvije godine prizemljen je 787. Stoga koriste ono što je na raspolaganju.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Emirates

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alene, 737MAX ne kasni s isporukama, Boeing ne moze da ih udomi jel’ kompanije ne zele da ga kupe posle svega.

Kakav problem ima B 787?

Ubedljivo najudobniji avion, jos ako imate srece da dobijete sediste u ekonomskoj, na spratu!

Ta sreća najčešće košta par desetaka EUR ali se isplati.

Do 2016 je bilo besplatno ali su onda poceli da uvode “prefered seat” tako da je to postalo prilicno skupo , i do $150 AUD u jednom pravcu.

To je subjektivan dojam. Ako je već economy ja preferiram upper deck sa 2-4-2 konfig i uz prozor da se fino mogu nasloniti.. donja razina istina ima više prostora ali je daleko za naslon po strani.

Zanimljiva ideja, nisam znao da ima mesta da se provuku noge između prozora i sedišta. Da li je dovoljna deka koja se dobija na letu ili malo deblja deka?

Puno hvala za ovu iskustvo i ideju , imaću je u vidu kod nekih narednih bukiranja ako bude opcija leta sa A380. Još jedno pitanje, da li to važi za svako sedište pored prozora, mislim u svim redovima ima taj međuprostor, ili samo u pojedinim redovima?
Evo i od mene jedan savet za najbolje sedište u A330 – 200, A330-300, najbolje je sedište 43G, a to je drugi red gde počinje suženje sa 4 sedišta u sredini na 3 sedišta u sredini, pa pošto red 42 sa 3 sedišta povučen u odnosu na red 41 koji ima 4 sedišta u sredini, onda kada sedite na 43G možete da opružite noge koliko ste dugi pored sedišta 42G i da nikome ne smetate. Zavisno od broja sedišta u biznis klasi, moguće je da to bude i neki drugi red, ali je poenta da kad bukirate gledate da to bude drugi povučeni red u sredini u repu aviona, i to do DESNOG prolaza! Leva strana nije povučena!
Kad kod letim tim tipom aviona uvek sam mogao bukirati to sedište pošto ljudi uglavnom izbegavaju sedišta u repu aviona i skoro redovno su slobodna. I uživao ispruženih nogu, nije baš ko krevet, ne mogu se podići noge, a svako bolje nego zgrčenih nogu 10-tak sati leta.

Kakav god bio razlog, odlično je da lete.
Još da nisu karte tako prokleto poskupile, pa da mogu opravdati neki odmor samo da letim sa A380 🙂

Cijene prema Aziji nisu previše poskupile, a preko Dubaia je barem lako bukirati A380.

Ha gledao sam malo informativno i bogami su bitno više cijene nego sam nekad plaćao. Bangkok konkretno deveti mjesec iz Zagreba ispada 2000eur po osobi, toliko sam platio za cijelu obitelj nekad. Čisto kao primjer

I nije tako skupo ako zaradjujete u inostranstvu, $1920AUD , povratni let iz Kanbere do Bgd, preko Dubai-a. Prvi put od 2000 te da ne ostajem negde, u oba pravca, na nekoliko dana. Korona i svi ti obavezni testovi (do pre neku nedelju).

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!