zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Crna Gora upucala još 3 milijuna EUR u Air Montenegro

Crna Gora je ukucala još 3 milijuna EUR u Air Montenegro. Kao što sam rekao ni u ludilu se ovaj posao neće moći provesti sa „samo“ 20 milijuna EUR (bez novca za kupnju aviona). I ovih 3 milijuna svakako nije posljednji novac koji će se ukucati u kompaniju. Pitam se koliko će trebati da Ryanair tuži Crnu Goru i Air Montenegro, ili da sama Europska Unija pokrene postupak za provjeru legalnosti ukucavanja ovog novca.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

27 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kada se prenose sulude izjave stečajnog upravnika Montenegro airlinesa onda se biraju reči. No kada je Air Montenegro u pitanju onda se “upucava” i “ukucava”..

Uloženo ako ste novinar a ako se pristrasni onda upucano i ukucano.

Ova 3M EUR nije upucavanje, nego uplata u okviru inicijalne kapitalizacije kompanije od 30M.

“Predvidjeno je da Vlada Crne Gore kao jedini osnivač, iznos osnovnog kapitala od 30 miliona eura uplati u roku od godinu dana od dana registracije u nekoliko tranši.”

U svim medijima, čak ste i vi komenterasili: “Kako Crna Gora planira otvoriti novu kompaniju sa 30 miliona eura, ako je već potrošila čak 18 miliona eura na nabavku aviona. Pokretanje nove kompanije će koštati bar 60, a vrlo vjerovatno i 70 miliona eura. Za taj iznos novca mogla se spasiti stara kompanija Montenegro Airlines. O tempora o mores “, kazao je Šćuric za Pobjedu.

Meni je stvarno glupo da Vama prenosim šta ste Vi na tu temu rekli za Pobjedu.

Šta Vas interesira, da vas ja podsetim šta ste vi na tu temu rekli za Pobjedu? Vrlo lako ćete naći taj intervju na netu.

Hoćete da kažete da vi niste izjavili ovo:
“Kako Crna Gora planira otvoriti novu kompaniju sa 30 miliona eura, ako je već potrošila čak 18 miliona eura na nabavku aviona. Pokretanje nove kompanije će koštati bar 60, a vrlo vjerovatno i 70 miliona eura. Za taj iznos novca mogla se spasiti stara kompanija Montenegro Airlines. O tempora o mores “, kazao je Šćuric za Pobjedu.

“Vlada Crne Gore usvojila je informaciju o odobrenju uplate sredstava nacionalnoj avio-kompaniji “ToMontenegro” u iznosu od tri miliona eura.
Kako se navodi informaciji, ovim će se osnovni i uplaćeni kapital kompaniji uvećani i nakon čega će iznosti 26 miliona eura.
Kompanija “ToMontenegro” se 10. maja obratila resornom ministarstvu sa zahtjevom za uplatu dijela sredstava osnovnog kapitala u iznosu od tri miliona eura u cilju obezbeđivanja adekvatnih sredstava za normalno funkcionisanje i u cilju započinjanja sa obavljanjem delatnosti a uskladu sa odlukom o osnivanju To Montenegro.
Predviđeno je da Vlada Crne Gore kao jedini osnivač iznos osnovnog kapitala od 30 miliona eura uplati u roku od godinu dana od dana registracije u nekoliko tranši.”

Ne Alene. “Vlada je odobrila uplatu tri miliona eura avio-kompaniji ToMontenegro, čime će se osnovni i uplaćeni kapital nacionalnog avio-prevoznika uvećati i iznositi 26 miliona eura.”

Da, i ovo je sveže gde se prenosi ta vest o uplati ta tri miliona i objašnjava koliki je deo osnivačkog kapitala i uplaćene dokapitalizacije.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomija/552847/vlada-odobrila-uplatu-tri-miliona-eura-za-tomontenegro

Tako je.

Do sada je uplaćeno 26, ukupno u prvoj godini je planirano 30 miliona.

Da, tako i piše

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!