zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

PSO fijasko u Italiji

Pre skoro šest meseci, na ovom portalu se pisalo o besmislenim novim PSO ugovorima u Italiji. U potpuno očekivanom sledu događaja, u Italiji je u vrlo kratkom roku potpuno propalo čak tri PSO programa, dva su jedva pokrenuta, a naravno je tokom celog procesa velika svota novca bespovratno izgubljena.

PSO za rutu Pescara-Milano(LIN) je organizovan, otvorene su prijave, a zatim je ceo proces otkazan. Za rutu Crotone-Rim(FCO), SkyAlps je dobio ugovor vredan 13 miliona evra za godinu dana, a zatim je ubrzo tokom zimske sezone porezao broj letova. Kompanija je takođe subvencionisanu rutu Verona-Rim(FCO) smanjila sa 12 na 5 nedeljnih letova. SkyAlps po navodima izabranih medija vidi rešenje ovim problemima u obliku interline-a sa ITA-om.

Najveći promašaj doživeo je PSO Aeroitalia-e iz Ancone za Rim, Milano i Napulj. Avioni od X meseca 2023. lete sa load faktor-om ne većim od 22%. CEO kompanije tvrdi da finansiranje PSO-a od 20 miliona evra nije dovoljno da pokrije gubitke i da će ovim tempom istrošiti sve pare u roku od godinu dana, iako je ugovor na dve godine. Aeroitalia je objavila da će se jednostrano povući sa PSO-a nakon godinu dana, a zatim je to pomerila unapred na 15.3.2024. Kompanija takođe traži odštetu od 25 miliona evra od Ancone za izgubljeni profit – kao da nije znala u šta se upušta.

Ima i malo boljih vesti doduše. Ryanair se “dogovorio” za subvencije i ukidanje taksi u Olbiji i Trstu, a dobiće barem 15 miliona za bazu u Reggio Calabriji. Na ova tri aerodroma će otvoriti preko 20 novih ruta. Ne želeći da ostane izuzeta, ITA je pokupila jedini PSO koji je nudio nešto korisno. Kompanija je počela da leti na ruti Milano(LIN) – Trst 12 puta nedeljno, čime je još malo zacementirala svoj dominantan položaj na oba aerodroma.

dopisnik: Ivan Pusineri (Beograd), foto: Aeroitalia

 

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ne sasvim OT: iza (dvostruko) zatvorenih vrata se u Njemačkoj šuška da je LH pun nos i EU komisije i Talijana i da je od cijelog vrha LH grupe još samo zapravo Spohr za preuzimanje ITA.

Uzimajuci u obzir sve novosti o stavu EU Komisije tokom pregovora, kao i kolicinu politike koja je tu umesana (za promenu ne italijanske politike), uopste me ne cudi stav LH, cak bih rekao da je potpuno opravdan. Manevri koje EC pravi od pocetka 2024. su blamantni.

Cudi me sto se Italija a pogotovu Nemacka nisu do sada pobunile protiv ovoga. Jos bi laku podrsku nasli u Spaniji i Engleskoj, koje imaju isti problem sa IAG-AirEuropa prodajom

Nisam sasvim siguran da talijanska politika nije umiješana ali me uopće ne čudi da se njemačka ne miješa. Kada vidite tko sjedi u njemačkoj vladi i kako zemlju nevjerojatnim brzinom vode u propast… A letenje im je generalno trn u oku… Osim naravno vlastitoga, ali oni ionako ne lete sa LH već privatnim avionima…

Berbokova, ministarka inostranih poslova, ispred zelenih, na putu po Americi, SAD-u, išla autom kao primjer, a avion leteo prazan. Šta dalje reći

Dakle ovo je bitno vece rasipanje novca nego za KVO…

Malo je reći fiasko. Ili im je pamet na nivou trogodišnjaka ili se neko debelo ugradio.

Vjerojatno oboje…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!