zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize, Istaknuto

KOLUMNA ALENA ŠĆURICA: Naj potezi u 2022.

U prošlom članku smo kroz brojke elaborirali što se dešavalo u 2022. Ovaj članak je po prvi puta odvojen od prošlog članak i u njemu ćemo pojasniti najbolje i najgore poteze u 2022. i najave za 2023.

Ovo je moj odabir i ne zanosim se da će se čitatelji složiti sa istim, pa pozivam čitateljstvo da slobodno da svoje kritike na odabir, ali i na listu stavi svoje prijedloge i stavove o onome što je bilo ili će biti najbolje i najlošije. Niz toga je moglo još biti na listi: produžena sezona Finnaira za Zagreba i letovi te kompanije za Ljubljanu, letovi airBaltica za Beograd, treći tjedni let Air Transata za Zagreb… ali smatrali smo da je ovo 10 najboljih i najlošijih.

 

Najbolji potezi zrakoplovstva regije u 2022.

Prošle dvije godine nisu nam baš obilovale najboljim potezima, no ove godine situacija je bitno drugačija. Stoga potezi i to od najboljeg pa nadalje.

Najpotez godine: Air Serbia je u 2022. otvorila i obnovila čak 20 linija iz Beograda, Niša i Kraljeva. Ove zime kompanija je otvorila još 3 nove linije. Kompanija je planirala još otvoriti letove za Amman i Nicu, no od istoga je odustala. Istovremeno kompanija je povećala flotu sa 16 na čak 21 avion. Kompanija je u flotu dovela 5 aviona ATR 72-600, tri Airbusa A319 i jedan A320, te drugi A330.

Broj 2: Aerodrom Beograd je sagradio dodatak Terminala 2 na C-gateovima. Aerodrom je otvorio 8 novih gateova sa aviomostovima koji su prilagođeni za širokotrupce i pet autobusnih gateova. U novom prostoru smješteni su ugostiteljski objekti i trgovine. Novi prostor ima i pokretne trake za brži prolazak putnika. Novi prostor ima ukupno 13.600 četvornih metara, dok je stajanka proširena za 27.000 četvornih metara. Iznad cijelog prostora postavljen je koridor na drugom katu širine pet metara koji će omogućiti odvajanje dolaznih i odlaznih putnika. Dolazni putnici će tako prolaziti ovim koridorom i na koncu se spuštati prema transfernoj zoni ili kontroli putovnica u prizemlju. Ovo je omogućilo da se sa svih dosadašnjih 20 gateova (16 avion mostova i 4 bus gatea) maknu sigurnosne kontrole. Kontrola putnika je sada centralizirana za sve gateove. Novi prostor je moderan, pun staklenih površina, vrlo dobro označen i nadasve funkcionalan. Aerodrom će odmah nastaviti sa daljom dogradnjom kojom će se dobiti još 4 gatea, središnju prijemnu zgradu sa 100 check in deskova, restoranima, barovima i trgovinama. Prostor će dobiti i novo parkiralište. Aerodrom dobiva i novu umetnutu pistu, novu deicing platformu, kao i helikopterski terminal. Aerodrom Beograd je krajem godine otvorio i novi kontrolni toranj, koji je zamijenio 60 godina star toranj. Novi toranj je visok 75 metara i ima 7000 kvadratnih metara. Operativna sala ima 120 četvornih metara i opremljena je najmodernijom opremom. Investicija u toranj je bila 18,8 milijuna EUR, dok je ugrađena oprema vrijedna 5 milijuna EUR.

Broj 3: Zadar je 2022. imao ogromnu ekspanziju. Ryanair je u Zadar postavio 3. bazirani aviona i čak 13 novih linija. Ovime je Ryaniar imao više nego fascinantnih 47 linija iz Zadra sa 118 tjednih letova. Zadar je u 2022. ostvario 1,1 milijun putnika, što je nevjerojatnih 137,6% putnika iz 2019.

Broj 4: Nakon četverogodišnje stagnacije Wizz Aira u Tuzli aerodrom je uspio dogovoriti deal sa Ryanairom kojoj je u XI. mjesecu otvorio 3 nove linije sa 7 tjednih polazaka. Istovremeno je i Wizz Air povećao broj linija i frekvencija iz Tuzle. Sada Tuzla ima preko 50.000 putnika u zimskim mjesecima. A iduće godine bi mogla ostvariti i 300-400.000 putnika više nego 2022.

Broj 5: Croatia Airlines je u ljeto 2022. otvorila sezonsku bazu u Splitu sa jednim Airbusom A319 i jednim Dash 8-400. Istim je kompanija pokrenula letove za Atenu, Amsterdam, Bukurešt, Dublin, Milano MXP i Stockholm ARN, a povećala je i broj frekvencija na nizu letova. Ovo je šest novih linija Croatie iz Splita. Ukupno Croatia iz Splita tijekom ljeta operira 30 linija, bitno više nego iz bilo kojeg drugog aerodroma. Split je ove zime dobio nove linije i to 5 tjednih letova KLM-a za Amsterdam i dva tjedna leta Croatie za Zurich. Aerodrom zimi ima ukupno 11 linija 4 prijevoznika.

Broj 6: Hrvatska ACMI kompanija ETF je nabavila 3. avion Boeing 737-800. Avion ima 15 godina i nazvali su ga „Discovery“. Istovremeno i Trade Air je nabavio svoj 6. aviona, Airbus A320 star 16,4 godine. Kako su pri kraju godine prodali svoj posljednji Fokker F100, kompanija i dalje ima u floti 5 aviona, 4 A320 i 1 A319. Istovremeno i FlyAir41 je nabavio svoj četvrti avion A319, star 14 godina. Kompanija sada ima 2 A320 i 2 A319.

Broj 7: Kineski Hainan je pokrenuo letove iz Pekinga za Beograd od 16.7. Letovi se operiraju jednom tjedno sa Airbusom A330-300. I Air Serbia je krenula sa letovima za kinski Tianjin od 9.12. I ova linija se operira jednom tjedno sa A330-200.

Broj 8: Air Transat je obnovio letove iz Toronta za Zagreb. Letovi su krenuli 7.5. i operirali su do 29.10. Linija je prometovala jednom tjedno do 7.6. nakon čega je operirala dva puta tjedno.

Broj 9: Air Serbia je ozbiljno iskoristila situaciju sa ruskom okupacijom Ukrajine. Naime zbog rata je Europska Unija krajem II. mjeseca uvela ozbiljne sankcije Rusiji i zabranila letove iz Rusije, te je Rusija reciprocitetno zabranila letove iz Europske Unije i niza drugih zemalja. Kako Srbija nije uvela sankcije desilo se to da je Air Serbia mogla nastaviti letjeti za Rusiju. Aeroflot i ostale ruske kompanija ne mogu letjeti za Srbiju jer ne mogu preletjeti preko prostora zemalja koje su uvele sankcije, a kojima je Srbija okružena. Stoga Air Serbia leti na čak četiri linije za Rusiju sa ukupno 15 do 22 tjedna leta. Samo prema Moskvi Air Serbia u posljednje vrijeme leti 14 tjednih letova, prvenstveno sa Airbusevima A320 i A330. Svi letovi su rasprodani po mjesec i više unaprijed uz cijenu karata preko 1000 EUR. Uz to ogroman broj putnika na ovim letovima su konektirani putnici prema drugim europskim destinacijama Air Serbie, obzirom da nemaju previše alternativa. Air Serbia već skoro godinu dana vrlo mnogo zarađuje na ovim letovima.

Broj 10: Zračna luka Varaždin je bila potpuno zatvorena. No grad Varaždin je odlučio obnoviti promet, postavio novog upravitelja, sanirao pukotine na uzletno-sletnoj stazi u dužini 11 km, krenuo sa obnovom terminalne zgrade, otvorio maintenance centar u lijevom hangaru, presvukao stajanku novim asfaltom i podigao joj nosivost na referentni A319. Stajanka sada ima tri parkirne pozicije.

 

Najgori potezi u 2022.

Najgori potez godine: Wizz Air je vrlo potentno otvorio bazu u Sarajevu u V. mjesecu 2021, te ju je vrlo brzo povećao na 2 aviona u XII. mjesecu 2021. No, potom su krenula rezanja. Ipak je tijekom ljeta 2022. kompanija imala 43 tjedna leta na 19 linija. I nakon toga hladni tuš. Kompanija je odlučila ukinut bazu krajem X. mjeseca, te ostaviti u Sarajevu samo dvije linije, onu za Abu Dhabi i za London, pri čemu će se London ukinuti krajem III. mjeseca 2023. Ovime Sarajevo gubi preko 500.000 putnika godišnje. Aerodrom je munjevito reagirao i raspisao natječaj za otvaranje baze novog prijevoznika o čemu trenutno vodi pregovore.

Broj 2: FlyBosnia je kemijala godinama. Iskreno ne pamtim ni jednu kompaniju koja je radila toliko gluposti, zakazivala i za par dana otkazivala letove, pa opet zakazivala i ponovo otkazivala, koja je toliko svaštarila sa linijama, frekvencijama, sustavom letova, flotom… Totalni fijasko. Zadnjih dvije godine kompanija se stalno ponovo pokretala i pritom imala bombastične najave. Da na kraju ipak ne bi pokrenula letove u ljeto 2022, te je potom izgubila AOC i otišla u likvidaciju. Dugo je taj fijasko od kompanije i trajao.

Broj 3: Fijasko hrvatskog PSO-a je istinski epskih razmjera. Ministarstvo ga je trebalo provesti u III. mjesecu 2020. no to nije učinilo i super iskoristilo Covid-19 kao izgovor, iako je sam PSO trebao biti proveden bar dva mjeseca prije Covida-19. Potom se PSO prolongirao svakih 6 mjeseci te je zadržan onaj stari iz 2016. Na koncu je u XII. mjesecu 2021. raspisan novi PSO. I ni to nije bilo dostatno ljenčinama iz Ministarstva da ga provedu do V.  mjeseca 2022. kako su planirali. Za provedbu ovog copy-paste PSO-a je trebao doslovce jedan radni dan. PSO nije proveden ni u V. mjesecu pa je Hrvatska ostala bez letova Trade Aira na 8 linija sa 18 tjednih letova. Radi toga Osijek gotovo da nije imao letova, a isto je ozbiljno naštetilo i Rijeci. Uz to genijalci u Ministarstvu su otvorili novu potpuno bespotrebnu liniju Rijeka-Zadar koja će prometovati u sezoni jednom tjedno. Nije jasno za koga, ako između dva grada ima samo 290 km za što treba manje od 3 sata vožnje automobilom. Uz to otvorena je i sezonske linija Osijek-Zadar. Novi PSO predviđa i veći avion Saab 340 (30 mjesta) umjesto dotadašnjeg aviončića Let 410 od 15 mjesta. PSO je na koncu otvoren tek 13.10. pet i pol mjeseci nakon zadnjeg roka i dvije i pol godine nakon što je trebao biti proveden.

Broj 4: Ova pojava nije specifičnost naše regije nego cijene Europe. Naime, radi Ruske okupacije Ukrajine 24.2.2022. Velika Britanija je već 25.2, Europska Unija 27.2, a ostale zemlje u idućih par dana su uvela sankcije zabrane letova ruskim kompanijama prema EU i drugim zemljama Europe. Vrlo brzo i Rusija je uvela identične protusankcije zabrane letova europskim kompanijama prema Rusiji. Već prije su bile uvedene identične sankcije Bjelorusiji. Kako je zračni prostor iznad Ukrajine zatvoren radi rata, isto znači da više nije bilo letova iz Rusije, Ukrajine i Bjelorusije prema regiji, osim prema Srbiji. Istim su ukinuti brojni letovi prema Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Skopju, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Dubrovniku, Tivtu i Podgorici. I prema Srbiji su ukinuti svi letovi osim Air Serbije iz Rusije. Najviše je nastradao Tivat koji je prije prvih sankcija imao brojne letove iz Rusije i Bjelorusije, a 2021. i 55 tjednih letova iz Ukrajine. Zbog toga je aerodrom imao jedan od najlošijih rezultata u regiji u usporedbi sa 2019, samo 652.652 putnika što je tek 47,7% putnika iz 2019.

Broj 5: Novi terminal Niškog aerodroma treba je biti izgrađen do 2022. godine po obećanju državnih vlasti prilikom preuzimanja aerodroma od grada Niša. No, sada će biti gotovo tek 2024. Cijena terminala je 11 milijuna EUR. Terminal će imati 7160 kvadrata i kapaciteta 1,5 milijuna putnika, imat će 10 check in šaltera, osam kabina za kontrolu putovnica, četiri gatea, jedan VIP gate, jedan zračni most, novu sortirnicu, novi duty-free i nove ugostiteljske objekte. Uz to gradi se novi kontrolni toranj vrijedan 4 milijuna EUR, stajanka koja će se povećati sa 4 na 9 parkirnih pozicija, te paralelna rulnica. Notorni megalomanski nonsens. Umjesto da je napravljana terminalna zgrada od 750.000 putnika što Niš neće dostići u idućih 10 godina. A za koga 9 parkirnih pozicija? Za najviše 3 aviona koje Niš ima odjednom? A tek rulnica? Za 4-5 dnevna letova (aerodrom ima najviše 8 dnevnih letova iliti u prosjeku jedan let svakih 2 sata)? No, zbog te nepotrebne megalomanštine aerodrom će 2024. uvesti veće takse što će sigurno otjerati LCC iz Niša. Jel upravo to bila svrha cijele ove šarade?

Broj 6: Wizz Air je tijekom cijele godine imao ozbiljna rezanja u regiji. Od sredine I. mjeseca do sredine IV. mjeseca kompanija je doslovce desetkovala sve aerodrome za koje je letjela (Skopje, Beograd, Tuzla, Sarajevo, Ohrid, Ljubljana, Podgorica, Niš i Banja Luka). No, ozbiljnih rezanja je bilo i u ljeto 2022, a još više u zimu prošle godine. Uz sve to kompanija je i otkazivala brojne letove, neke i neposredno prije samog leta što su putnici doznali na samom gateu. Cijelo ljeto su bila i ogromna višesatna kašnjenja. Istim je kompanija u regiji dobila najnižu moguću reputaciju i izgubila je povjerenje putnika.

Broj 7: Ryanair je također ozbiljno rezao u regiji. Ne toliko kao Wizz Air, ali i njihova rezanja su bila značajna. U Zagrebu je kompanija prvo vrlo ozbiljno porezala broj letova od sredine I. do kraja I. mjeseca kompanija je ukinula letove na pola linija (njih 12), a na još tri je smanjila broj letova. Rynaria je suspendirao 6 linija iz Banja Luke (operirao samo 1), sve linije iz Niša, te 3 od 5 linija iz Podgorice tijekom I. mjeseca. Uz to kompanija tijekom II. mjeseca nije operirala 5 od 24 linije iz Zagreba, ali je povećala broj letova na postojećim linijama. U II. mjesecu je imao slična rezanja i u drugim aerodromima. U III. i IV. mjesecu kompanija je normalno operirala iz Zagreba (u IV. mjesecu 76 tjednih letova). U V, VI. i do polovice VII. mjeseca Ryanair je porezao 28,9% letova iz Zagreba. U Zadru kompanija je prolongirala pokretanje 22 linije umjesto u IV. mjesecu na VI. i VII. mjesec. Operacije su se stabilizirala od sredine VII. do kraja X. mjeseca. Na koncu je kompanija odlučila ove zime operirati 57 tjednih letova na 22 linije iz Zagreba, umjesto 78 koliko je operirala ovog ljeta. Za sada nema najava dodatnih rezanja ove zime.

Broj 8: Eurowings je zakazao pa ukinuo Mostar-Dusseldorf, zbog čega je Mostar ostao bez redovnih linije, te imao tek par chartera za Beirut, Cork, Dublin, Palermo (Croatia), Cataniu (Electra) i Katowice (LOT). Zbog toga je Mostar imao tek 10.991 putnika u 2022. No, to nije ni izblizu sve. Eurowings je zakazivao i otkazivao letove cijele godine. U IV. mjesecu je imao samo 57 tjednih letova, u top sezoni tek 116 letova tjedno za sve aerodrome zajedno, a ove zime broj letova je pao na samo 27 tjednih letova. Broj letova za pojedine destinacije je bio vrlo skroman, čak je iz Zagreba za Stuttgart i Cologne letio tek po 3 tjedna leta. Za Beograd je primjerice Eurowings umjesto najavljenih 8 tjednih letova ostvario sveukupno tek 3 tjedna leta na dvije linije.

Broj 9: Air Montenegro se nije proslavio ove godine. No, najveća rezanja kompanija ima ove zime. Planirao je letjeti za Paris, Frankfurt i Zurich, no od toga je odustao, a leti tek za Istanbul, Ljubljanu i Beograd. Ovog ljeta kompanija je imala tek 69 tjednih letova, a ove zime njih samo 29. Taman za jedan avion. Stoga ne treba čuditi da je kompanija u I. mjesecu ustupila jedan avion Air Serbiji. Uz to kompanija je ludovala oko ideje da u flotu nabaviti jedan Airbus A320 u dry leasu, te na tri aviona ima dva različita modela. Što bi, pobogu, kompanija koja nema posla ni za dva Embraera, radila sa tako velikim avionom 8 mjeseci u godini? Na sreću, i usprkos provedenog natječaja, kompanija nije uspjela nabaviti avion, pa je uzela Trade Airov A320 u wet lease tijekom ljeta.

Broj 10: Već godinama slušamo bajke o tuzlanskom 3. gateu, parkiralištu, atriju i svjetlima. Krajnji rok za dogotavljanje tih radova je bio VI. mjesec 2022. No, isto se nije desilo. Sada su se natječaji obnovili, novi rokovi su III. mjesec 2023, ali kako sada stvari stoje upitno je što će od toga biti dogotovljeno do tada.

 

Najbolje najave za 2023.

Najnajava: Aerodrom Sarajevo je pri kraju radova na novom terminalu. Terminal će imati 4 kata, 10.000 četvornih metara, 11 gateova (6 novih), 24 check in šaltera. Kapacitet aerodroma će sada biti 2 milijuna putnika. Aerodrom je na oba terminala povukao novu suvremenu fasadu. Novi i stari terminal tvorit će jednu cjelinu. Aerodrom dobiva i 3. aviomost, a dva stara će se potpuno zamijeniti. Aerodrom ima nove uredske, ugostiteljske i trgovačke prostore, te novu najsuvremeniju sortirnicu. Uz to aerodrom gradi stajanku za još četiri parkirne pozicije, solarnu elektranu od 800 kW, 12. transverzalu koja će spojiti aerodrom sa centrom grada. Aerodrom je upravo završio novi najsuvremeniji operativni centar na tri kata. Aerodrom je sagradio i izuzetno moderan i fukcionalan VIP terminal. Uz sve to aerodrom je riješio sve imovinsko-pravne odnose, te dobio zeleno svjetlo općine Ilidža za zatvaranje ulice Vasilija Grdića, te produžavanje uzletno-sletne staze sa 2600 na 3150 metara čime će na Sarajevo moći slijetati gotovo svi širokotrupci.

Broj 2: Od 1.1.2023. Hrvatska je ušla u Schengen tj. više nema granica prema Sloveniji, Mađarskoj, Italiji i drugim zemljama Europske Unije u zračnim i brodskim lukama. Ovo je ogromna prednost za hrvatske državljane i putnike iz Europske Unije prema Hrvatskoj. Do 26.3. i hrvatske zračne luke moraju preurediti svoje tokove putnika te uvesti Schengen. Istovremeno Hrvatska je 1.1. uvela i Euro kao službenu valutu, dočim hrvatska kuna odlazi u povijest.

Broj 3: Air Serbia u 2023. otvara 21 novu liniju. Neke od linija su čista egzotika. Među novim linijama je i linija za Chicago koja će se pokrenuti 17.5. sa dva tjedna leta, a od 12.6. će letjeti 3 tjedna leta. I linija za New York će se povećati sa na svakodnevnu. Istovremeno Air Serbia i Turkish su proširili svoj code-share te su od 21 tjednog leta na liniji Beograd-Istanbul i dva leta za Antalyu AnadoluJeta, došli na 42 tjedna leta (svaka od kompanija po 3 dnevna leta), te ukupno 61 tjednim letom sa 3 srpska (Beograd, Niš, Kraljevo), na 3 turska aerodroma (Istanbul, Ankara i Izmir). Air Serbia i Turkish rade na joint venture što bi bio enorman odmak od regije koja tako što nema. Kompanija je u 2023. potpisala i značajan code-shrare sa Qatarom. On nije ni blizu onakav kakav je kompanija imala sa Etihadom, no svakako je više nego bitan za Air Serbiu. Beograd će u 2023. sveukupno imati 29 novih linija 6 prijevoznika.

Broj 4: Beograd dobiva 4. bazirani avion Wizz Aira od VIII. mjeseca. Kompanija istim povećava broj linija za 5, te povećava frekvencije na postojećim linijama. Ovo su već 2 aviona u samo godinu i pola čime je prekinuta višegodišnja stagnacija Wizz Aira u Beogradu. Ukoliko Wizz Air pobjedi na novom natječaju makedonske vlade planira postaviti i 6. bazirani avion u Skopju, a postoji šansa i za 3. baznim avionom u Tuzli po otvaranju 3. gatea.

Broj 5: Split će u 2023. dobiti čak 16 novih linija 6 prijevoznika. Nažalost sve linije su sezonske i sve kreću od V, VI, VII, VIII. i IX. mjeseca. Idući grad po broju novih linija je Dubrovnik (7 novih linija), pa Tivat i Zadar sa po 5 novih linija.

Broj 6: Air Serbia će u VI. ili VII. mjesecu dobiti i treći Airbus A330. Kompanija je spominjala pokretanje letova za Toronto, još jednu liniju u Kini (vrlo vjerojatno Shanghai) i Havanu. Kompanija je već locirala potencijalni avion.

Broj 7: Lufthansa će krenuti sa letovima iz Frankfurta prema Skopju od 23.4. Linija će imati 10 tjednih polazaka sa Airbusom A319. Ovime Skopje dobiva jednog od tri najveća legacy carriera sa mogućnošću velikog broja konekcija diljem svijeta. Lufthansa u regiji leti za Ljubljanu, Zagreb, Boegrad, Sarajevo, Split, Dubrovnik, Pulu, Rijeku, Zadar i Tivat.

Broj 8: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo je 50 milijuna kuna (6,7 milijun EUR) za rekonstrukciju putničkog terminala Zračne luke Osijek i prateće infrastrukture. ZL Osijek naglašava da investicija ima za svrhu osiguravanje funkcionalnosti i uporabljivosti aerodroma. Naime ZL Osijek u ovom momentu ne može provesti schengenski režim jer ima samo jedan gate. Stoga će aerodromska zgrada proširiti i dobiti još dva gatea, te će se korjenito izmijeniti tok putnika. Zbog toga će se izmijeniti ugostiteljski prostor na drugu lokaciju unutar zgrade, izgradit će se i urediti prostor namijenjen graničnoj kontroli putnika i prostor namijenjen za zaštitni pregled putnika. U prostoru za prihvat putnika biti će ukupno pet check-inova. Uz to zgrada mora osigurati energetsku učinkovitost sukladno važećoj zakonskoj regulativi i EU mjerama primjene zelene energije. Time će zgrada dobiti novu energetski učinkovitu fasadu, kao i novi sustav grijanja i hlađenja. Urediti će se i opremiti interijer pristanišne zgrade, a zamijeniti će se i informatička oprema stara 28 godina.

Broj 9: ZL Zadar već par godina najavljuje projekt širenje terminalne zgrade, produženja uzletno-sletne staze za širokotrupce, te proširenja stajanke (aprona). Kako je Zadar prošle godine imao 1,1 milijun putnika, a što je čak 10% više od kapaciteta terminalne zgrade i te kako mora ubrzati sa projektom širenje terminala. Stog je aerodrom objavio da će odmah po ljetnoj sezoni 2023. krenuti sa tim projektom. Projekt širenja terminalne zgrade će se raditi u fazama. Projekt se grubo procjenjuje na 100 milijuna EUR. Kako će se sve faze projekta provoditi 10 godina veći dio financija Zračna luka Zadar planira osigurati sama iz svog poslovanja. Zadar planira napraviti i solarnu elektranu kapaciteta 610 kWh, a koja će proizvoditi 41% električne energije potrebne aerodromu. Aerodrom planira napraviti i fiksne priključke za električno napajanje zrakoplova, te nabaviti 9 električnih vozila umjesto sadašnjih na fosilna goriva. Ovo će se financirati iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021-2026. Za ovaj projekt aerodrom će potrošiti 13,1 milijun EUR, a od toga će od Europske Unije dobiti 9,3 milijuna EUR bespovratnih sredstava. Ovaj projekt će biti gotov do kraja 2024. Aerodrom kandidira i za 50% sredstava EU iz projekta CEF vojne mobilnosti za produženje uzletno-sletne staze sa 2500 na 3200 metara. Ovime bi na Zadar mogli slijetati širokotrupni avioni, što obližnji Split nema kao mogućnost.

Broj 10: Amelia u 2023. dobiva još jedan Airbus A319 i jedan A320. Avioni su već kod kompanije samo se servisiraju i preuređuju za potrebe Amelie. Jedan od A319, a možda i oba, će dobiti dodatne tankove kako bi sa 66 putnika business klase mogli putovati interkontinentalne letove do 10.000 km. Ameli će sa ova dva aviona imati u floti 19 aviona među kojima ATR 42, ATR 72, Embraere 135 i 145, A319 i A320. Kompanija se bavi i cargo letovima, madicinskim letovima, a avione ima i u Francuskoj Polineziji, te u Africi.

 

Najgore najave u 2023.

Najgore u 2023: Iako su prošle zime Ryanair, a još više Wizz air rezali, ove zime najviše rezanja uvjerljivo ima Eurowings. Kompanija je tijekom ljeta 2022. imala 116 letova, početkom zime imala je tek 27 letova, no od sredine I. mjeseca dodatno je osakatila mrežu linija. Tako u I. i dijelu II. mjeseca neće imati ni jedan jedini let za Split i Beograd, a i sve ostale linije je desetkovala. Eurowings će tako u regiji imati samo 19 tjednih letova od sredine I. do sredine II. mjeseca.

Broj 2: Beograd ima ozbiljnih rezanja u 2023. Prvo cijele zime Eurowings neće imati ni jedan jedini let. Potom Vueling otkazuje liniju Barcelona-Beograd. Uz to easyJet otkazuje liniju za Basel, što je već druga otkazana linija u manje od godine dana, te će easyJet letjeti za Beograd samo jednu jedinu liniju (Genevu). Uz to Air France će letjeti 4 tjedna leta u samo mjesec i pola top sezone. Na sreću aerodrom je dobio 3  nove linije ove zime i 29 novih linija u 2023. dočim se ova rezanja neće puno osjetiti u Beogradu.

Broj 3: Air Montenegro je tvrdio da će IATA kod, koji bi mu omogućio code-share i suradnju sa kompanijama, dobiti u II. mjesecu 2022. No, eto, ni godinu dana kasnije još uvijek ga nisu dobili. To znači da kompanija već godinu i 8 mjeseci nije u stanju dobiti IATA kod.

Broj 4: Ovog ljeta British više neće letjeti liniju London-Priština (prošle godine 2 tjedna leta). Od letova za Varšavu je odustao i LOT (4 tjedna leta). Manje letova ove godine imat će i Eurowings (5 letova manje u IV. mjesecu).

Broj 5: Dubrovnik nije imao pretjerano dobru sezonu. Ali zima je istinski tragična. Croatia leti 22 tjedna leta za Zagreb, a Trade Air 2 leta za Split-Rijeku-Osijek. No, osim domaćih letova inozemni letovi su istinski tragično loši. Turkish za Istanbul je prekinuo letove od 26.11. i ponovo će obnoviti letove tek 1.3. Vueling pak neće letjeti za Barcelonu između 8.1. i 16.2. British je pak smanjio broj letova sa 3 na 2 i tako će letjeti cijelu zimu (otkazao je samo 6.2.).

Broj 6: Transavia ne leti za Amsterdam iz Ljubljane od 8.1. do 26.3. Liniju za Paris Orly Transavia ne leti cijelu zimu, a obnovit će je tek 23.4. Ovo znači da Ljubljana skoro tri mjeseca neće imati letova Transavie.

Broj 7: Slovenija je godinama davala subvencije retroaktivno. Sada planira dati enorman novac od 16,8 milijuna u 3 godine. Za 10 linija. No, vlast još uvijek ne zna ni koje linije kani financirati, ni na koji način. Već je 7.2. i oni zapravo još uvijek ne znaju ništa. A natječaj još treba i provesti. Neki u vlasti tvrde da planiraju pokrenuti novog slovenskog prijevoznika, neki da planiraju financirati LCC Ryanair ili Wizz Aira. No, kakve onda veze ima 10 linija sa time, ili misle da oni mogu nametnuti LCC koje će linije letjeti?

Broj 8: U Zagrebu Ryanair ukida jednu liniju, no jednu i uvodi. Ali letove ove godine neće pokrenuti TAP na liniji Zagreb-Lisabon (3-4 tjedna leta). Time će Zagreba imati jednu liniju manje nego prošle godine. Tako što nema ni jedna jedina zračna luka u regiji (osim Sarajeva kojem je ukinuta baza Wizz Aira). Nove linije ove godine neće imati Maribor, Portorož, Tuzla, Sarajevo, Niš i Kraljevo. Ovo nikako ne bi smjelo biti zagrebačko društvo. Istovremeno Beograd ima 29 novih linija, Split njih 16, Dubrovnik 7, Zadar i Tivat po 5, Skopje i Pula po 4. No, Zagreb minus 1. Uz to i Air France je odlučio ukinuti 2. dnevni let za Paris CDG kojeg je letio prošle top sezone.

Broj 9: Ove zime Croatia je pokrenula letove Split-Zurich, Pula-Zurich i Rijeka-Minhen. No, sve ove linije su prekinute od sredine I. mjeseca. Kompanija je letjela do sredine I. mjeseca i liniju Zagreb-Dublin. Konačno dobar potez, no kompanija letove prekida sredinom I. mjeseca, ali ih ne obnavlja 15.2. kada većina kompanija obnavlja letove. Ili bar 1.3. I Air Serbia je letjela Beograd-Pula od 23.12. do 9.1.

Broj 10: British Airways prebacuje letove iz Gatwicka za Dubrovnik na svoj LCC EuroFlyer. Jednako tako Lufthansa svoje letove na liniji Frankfrut-Dubrovnik prebacuje na svoji leisure brend Eurowings Discover. Ovo svakako nije dobro za putnike iz Dubrovnika zbog manjeg broja konekcija. Uz to Eurowings Discover nema code-share na Croatiu Airlines kakav je imala Lufthansa.

42 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Beograd je u samom vrhu ljestvice po pozitivnim najavama, ali je bogami i u vrhu po negativnim (rezanja). Što nam to govori?

Postovani Alene,

Zaista uzivam citajuci Vas portal, svaka cast.

Sto se tice AirSerbia ekspanzija kompanije je velika mozda malo pretenciozna, nadam se da menadzment zna sta radi.
Mislim da nisu uvideli i tako reci ne rade dovoljno po pitanju kadrova u kompaniji.
Imaju veliki problem sa odlivom kadrova u sktoru tehnike i operativnih sluzbi.
Nedostatak takvih kadrova moze biti poguban.
Svi koji smo u industriji znamo da se takvi kadrovi vrlo tesko proizvode i da je za to potreban ozbiljan vremenski period u vidu sticanja iskustva.
Mislim da HR sluzba u tom pogledu napravila ozbiljne propuste koji se taloze godinama rizikujuci da kompaniju dovede u tesku poziciju.
Ova kompanija je posedovala pozamasan broj kadrova koji su pravi entuzijasti i zaljubljenici u vazduhoplovstvo, kao i vecina drugih komanija u regionu.
Tuzno je sto se pojedine komanije regiona bave proizvodnjom vrhunskih kadrova drugima, a nisu u stanju da ih zadrze.

Piše da je Air Serbia planirala Nicu što nije u potpunosti tačno, jer je započela letove, odradila par letova i onda kad je ušao Wizz Air, preko noći su otkazali sve letove, što po meni nije način kako se ponašaju ozbiljane kompanije.

Air Montenegro jeste u stanju veoma lako dobiti IATA kod.

Ono sto niko ne spominje (a izgleda ni ne zeli da sazna iako je MNE imao vec nekoliko razgovora sa novinarima) je stvar je kompaniji potreban YM kod Montenegro Airlinesa kako bi mogao dobiti Amadeus kao sistem. Suvise miliona je ulozeno od strane drzave, a YM kod se drzi odavno kao taoc bivse kompanije i ljudi koji ne rade svoj posao kako bi konacno resili sve oko YM u stecaju.

@Alene, aka ste vec dogovorili saradnju sa MNE i gdinom Hodzicem – mozete sigurno i da potvrdite ove navode.

British Airways nije niti jednom otkazao LGW-DBV nego je 06.07. zbog oluje avion letio iz Splita. Putnici su išli autobusom. Sve je toliko dugo trajalo da je avion noćio u Splitu sa posadom.

Nisu bili ostavljeni kao što je Wizz Air napravio četiri puta prošlo ljeto kad je LTN-DBV-LTN sletio umjesto Dubrovnika u Zagreb a povratni let je bio otkazan.

A320-232(WL) Виз Ера HA-LYQ је нови YU-APS Ер Србије.

Znate Vi, ne znamo mi čitatelji, stoga hvala na informaciji.

Danas na Ex Yu Aviation dva clanaka koja su prepisana od vas: TAROM i TAP Portuga. Ajoj.

OT
Air Serbia organizovala letove za Tursku u cilju prevoza opreme i ljudstva za pomoć turskim snagama za traganje i spašavanje.
Iz Banja Luke leti YU-APE za ankaru sa spcejalcima iz RS

U delu teksta Najgore najave u 2023, pa pod rednim brojem 10 pisete o British-u i letovima iz Londona za Dubrovnika, kao i LH letovima iz FRA za DUB, a onda u nastavku govorite da je to lose za putnike iz Beograda???!!!

Вреди напоменути да је Београд постао број један аеродром у регији по броју свакодневних полазака Визера. Ако се добро сећам ту су Барселона, Рим, Меминген и Дортмунд.
Како Београд наставља да гуши Темишвар и Осијек, још више ће путника гравитирати ка престоници Србије.
Број летова ка Италији овог лета доказује сву доминацију Београда иако ни приближно нема Срба колико Румуна у тој држави.

Svakodnevnih polazaka, W6 ce iz BEG imati svakodnevne letove za FMM, EIN, BCN, FCO+CIA/DTM. To je cak 5 linija sa frekvencijom od 7pw. Ima jos dosta linija sa 5 ili 6 nedeljnih letova, sve ukupno preko 100pw Wizza iz BEG.

Skopje ima više,ali ne bi rekao da je Tuzla tu blizu,malo se informišite

Na leto:
BEG 99 letova W6
TZL 43 leta nedeljno W6
SKP 91 nedeljni let W6

Dakle, na leto ce BEG imati skoro 10% vise W6 letova od SKP, iako u BEG ima manje aviona nego u SKP bazi.

Brojke su sa sajta W6. Trenutno se toliko letova prodaje. Mozete i sami da prebrojite. Da li ce biti dodato jos letova? Verovatno da hoce, ali je sada stanje ovakvo. Kazete red letenja nije definisan? Pa LCC obicno u ovo vreme godine vec imaju definisan red letenja, i ako bude nekih promena one uslede tek od kasnog leta, sada je vec kasno za promene u top sezoni.

Pre svega, zanemarujete cinjenicu da od 99 letova koliko ce imati BEG, neke obavljaju avioni iz drugih baza. Tako se LTN leti 5pw iz UK baze, a AUH isto 5pw iz UAE baze. Stoga ce se iz BEG baze leteti najvise 89 letova.

Da, dodata je jedna linija sa 2 nedeljna leta. Kostur je odavno definisan, sada su moguce samo manje izmene, a to je upravo +-2pw leta.

Brojao sam sa sajta wizzair.com. To je pravi sajt te kompanije, zar ne? Bogami, evo prebrojah opet i izadje kao sto sam Vam napisao. Odvojite 5 minuta i prebrojite, videcete da je istina ovo sto sam napisao.

Evo izvukao sam sa W6 sajta:

BEG

7pw: DTM, FMM, EIN, BCN = 28pw
6pw:
5pw: BVA, BGY, AUH, LTN = 20pw
4pw: LCA, CPH, MLH, BER, CIA, MLA = 24pw
3pw: NCE, HAM, HER, FCO, GOT, MMX, NYO = 21pw
2pw: FKB, ZTH, LIS = 6pw
1pw:

Total: 99pw

SKP

10pw: MLH = 10pw
7pw: DTM, FMM = 14pw
6pw:
5pw: MMX = 5pw
4pw: CRL, BER, CGN, HAM, EIN = 20pw
3pw: CPH, HHN, FDH, FKB, FCO, BTS, GOT, NYO, LTN = 27pw
2pw: BVA, BRE, NUE, BUD, BLQ, MXP, TSF, MLA, TRF, VXO = 20pw
1pw:

Total: 96pw

Ryanair je to dodao prije tjedan dana.

Ne bi rekao da je ovo tacno da ce Tuzla na ljeto imati 43 leta nedeljno
Trebalo bi biti vise

Pa izvolite prebrojite sa sajta Wizza.

5pw: DTM, FMM = 10pw
4pw: MLH = 4pw
3pw: VIE, BER, HHN, MMX, NYO = 15pw
2pw: BLL, CGN, FDH, FKB, NUE, EIN, GOT = 14pw

Total: 43pw

43 leta je i maksimalni kapacitet sa dva bazirana aviona Wizza, koliko ih ima u TZL. Wizz leti 3 rotacije dnevno sa jednim avionom, pa je to 21 rotacija nedeljno. Dva aviona daju 42 rotacije. Taman.

To mozda FR iz ZAG. W6 iz BEG, TZL, SKP obavi 21 rotaciju nedeljno jer su letovi duzi. Iz BEG se nikad nije desilo da jedan W6 avion obavi 4 rotacije u danu jer ne lete nocne letove. Stoga, za BEG i TZL bazu nije kapacitet jednog aviona 25 rotacija, vec manji.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!