zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Aeroflot kupio 17 aviona od lezora

Aeroflot je rešio odnose sa irskim zakupodavcem SMBC Aviation Capital u vezi 17 aviona pod operativnim lizingom, rekao je novinarima predstavnik avio-kompanije. Jedan od ovih aviona nije bio u vlasništvu, već je njime upravljao SMBC, pojasnio je. “Davaoci lizinga su prestali sa svojim potraživanjima prema ruskim stranama i po polisama osiguranja koje su izdala ruska osiguravajuća društva i po ugovorima o lizingu sa PJSC Aeroflot. Vlasništvo nad avionom je preneto na osiguravajuću kompaniju Osiguravajuća kompanija NSK LLC, koja je platila iznos namirenja “- napominje predstavnik Aeroflota.

SMBC Aviation Capital je, sa svoje strane, u ponedeljak izvestio da je primio namirenja osiguranja za 17 aviona u ukupnom iznosu od oko 710 miliona dolara. Transakcija je obavljena “u potpunosti u skladu sa svim primenljivim zakonima, sankcijama i propisima” i odobrena od strane američkog Ministarstva trgovine i Trezora, naveo je zakupodavac u saopštenju.

Generalno, Aeroflot sa stranim iznajmljivačima razgovara o nagodbi osiguranja za 61 avion pod operativnim lizingom, ranije je izvestio direktor kompanije Sergej Aleksandrovski. On je objasnio da će ovi avioni  postati vlasništvo lizing kompanije posebno stvorene u Ruskoj Federaciji: finansirat će njihovu kupovinu iz Fonda nacionalnog blagostanja (NWF), a Aeroflot će plaćati lizing u njegovu korist. To će omogućiti brisanje aviona iz stranog registra, što će omogućiti njihovo korištenje na stranim letovima bez rizika od zaplene.

Aeroflot je početkom IX meseca najavio izmirenje odnosa sa irskim zakupodavcem AerCap-om za 18 aviona i 5 motora. Oni su takođe postali vlasništvo “NSK”, čiji je osnivač Savezno državno jedinstveno preduzeće “Uprava civilnih aerodroma” podređeno Federalnoj agenciji za vazdušni saobraćaj. Sam NSK kontroliše lizing LLC NLK-Finance, na koji je Aeroflot prethodno preregistrovao 18 Boeinga i Airbusa koje su kupili od stranih iznajmljivača na osnovu ugovora o finansijskom lizingu (za razliku od operativnog lizinga, sto nije zabranjeno zapadnim sankcijama).

Ukupno je flota grupe Aeroflot (koja objedinjuje Pobeda i Rossiya) krajem VIII meseca imala 348 aviona, navodi se na sajtu kompanije.

autor: Dejan Radojević, dopisnik (Moskva), foto: Aeroflot

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Trebaju sve da otkupe a kad polete na zapad da im to sve zaplene
E tako

Који си ти злотвор .зашто да им заплене ако су их откупили..да ти ниси неки русофоб?

Naivčine…

“Ko tebe lopatom, ti njega hlebom…”

Ameri odmrzli 710 mil..da se plate avioni..i Rusi naučili igru..

Врло фер са стране Руса. Запад им са једне стране запленио преко 300 милијарди долара а они Западу плаћају авионе уместо да се дугови пребију.
Изгледа да у тој Русији има пара ко блата,чак и у овој ситуацији.

Nebi izmirivali,ali moraju da lete po belom svetu,da im nebi zaplenili.Para u Rusiji ima,kao i u Srbiji,pljackom sopstvenog naroda!

Vrlo fer? Sigurno…..

Fer bi bilo da su vratili avione odmah, pa kad su vec toliko samostalni, da lete svojim tehnologijama i masinama.

A para ima ko blata ima uvek, cak i u ovoj situaciji – samo ne za obican narod.

Tako treba!🇷🇺❤🇷🇺💤.

Interesantno je da kada su zapadne pare u pitanju onda sve moze pa i da se prodaju avioni. Nema sta imaju bankarsku moc da vedre i oblace po celom svetu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!