zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Koje linije su realne i vrlo potrebne Ljubljani

Ljubljana je izgubila enormno puno bankrotom Adrije. Niz linija Adrije se još uvijek nije obnovio. Kako god od postojećih linija Adria bi morala imati Podgoricu cijele godine, a uz nju sezonski i Tivat, a na kao sada da se linije izmjenjuju. CEO Air Montenegra je rekao da od iduće godine tako planiraju operirati ove dvije linije. Kako god linije koje bi Ljubljana morala imati, a trenutno ih nema (crveno su najbitnije linije):

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Ljubljana

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sarajevo Croatia? Je li ovo neka Bajićevska strategija?

Ljubljana u devetom mijesecu 145.413 putnika.

Vjerujem da večim djelom od sezonskih čartera. Realne će brojke biti slijedećim mjesecima. Ali, nikd se ne zna

Mislim, da bi tu trebalo staviti i New York. Turizam, poslovni ljudi, politika.

Slažem sa komentarom Anon9:05. U dijelu Slovenije gdje živim (Štajerska i Prekmurje) vrlo malo prijatelja i poznanika koji čestu putuju, na svom spisku imaju LJU. Redom odlaze u ZAG, VIE ili GRZ. Pa i oni koji nisu česti putnici, prvo pomišljaju na ova tri aerodroma. I meni se u par navrata desilo, da sam jedva stigao do LJU zbog nemogučih uslova na cestama, vlak je ionako besmislen, kombi prijevoz neisplativo preskup. Sasvim je druga prića stići do pomenuta tri aerodroma. Javnim je prijevozom najlošije je povezan ZAG, ali cestom nema nekih problema. I brže je nego do LJU. Za VIE i GRZ javni je prijevoz odlično sređen, također i cestovni. Koliko mi je poznato od prijatelja sa zapadnog dijela zemlje, oni na LJU ni ne pomišlaju, jer su jima VCE ili TRS zapravo na dohvatu ruke i vremenski neuporedivo krače dostupni. Da o mogučim konekcijama ne gubim riječi. Neki čak idu u PUY koja isto nudi solidne konekcije. Tako me ne čudi, da LJU ne može izači iz začaranog kruga.

Ispada da je Slovenija veličine Kanade kad se pročita vaš komentar.

Takva je realnost je to u Sloveniji iako izgleda čudno. Jano je, da grad Ljubljana sa okolinom to ne može shvatiti ni osijetiti, pa se čini nevjerojatno. Ali se se cestovni promet guši i ima zbog toga prilično utijecaja na dostupnost LJU sa ostalih dijelova države. Pogotovo, jer je javni prijevoz neupotrebljiv.

Slovenska država je prepustila kompaniju osvjedočenim lopovima i diletantima koji su poslovali na netransparentan način preko mreže p.o. odvjetničkih ureda u off shore jurisdikcijama kako bi zameli tragove..
Završilo je na jedini način na koji je moglo završiti.
Kada se izgubi entitet koji ima distribuciju kroz GDS priči s avijacijom i connectivity-u je kraj. Provincijalizam lokalne politike koja ne shvaća da se neke grane na ovakvim beznačajnim tržištima ne mogu prepustiti tržištu jer tada isto to tržište donese presudu čije posljedice su vidljive u broju aktera koji ocjenjuju da se isplati participirati na tom istom tržištu.

Sat do 2 i pol sata od LJU ima svih tih linija. Za velike dijelove Slovenije vožnja traje čak
mnogo manje. LJU je svoj trenutak totalno zakasnio, pa sada što je, tu je. Na tu činjenicu jasno ukazuje propast svih tendera in nikakav interes avio kompanija. Ne smije se zaboraviti ni dostupnost LJU preko slovenskog cestovnog križa, koji se svakodnevno guši u veikim zastojima, nesrećama in drugim događajima, koji dodatno znaće rizik za dolazak na LJU. Javni prijevoz do LJU gotovo ne postoji ili je neprikladan ili preskup i za potrebe putnika. Jedino neposredna okolina ima bolje mogućnosti, ali to ne može biti dovoljno za uspješan rad LJU.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!