zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

American: najbolja odluka da nisu letjeli interkontinentalne letove

American je izjavio da im je najbolja odluka koju su ikad poduzeli nepokretanje interkontinentalnih ljetnih letova ove godine. Pritom su posebno naglasili letove za Dubrovnik. Istovremeno za Dubrovnik su ove godine letjeli Delta i United sa po četiri tjedna leta. Letovi Delte i Uniteda su imali izvanrednu popunjenost, i preko 90% pa nikako nije jasno zašto je onda Americanu najbolja odluka što ove godine nisu letjeli za Dubrovnik.

United je najavio da će iduće godine nastaviti letjeti za Dubrovnik, čak štoviše kreću više od mjesec dana ranije, a letjet će i do kraja X. mjeseca. Delta za sada nije objavila intenciju nastavljanja letova idućeg ljeta iako je objavila svoj preliminarni ljetni red letenja.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: American

21 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Könnte

Netko je na ovoj liniji vozio velike količine tereta.Pogledajte u statistici ZLD.
Nije mi poznato koliko teret doprinosi profitabilnosti linije.

ma naravno da će menadžment da kaže da su doneli fenomenalnu odluku, neće sigurno da se javno pospu pepelom što su im dva konkurenta uletela na liniju i preuzela je. ovde jedino poentu vidim u tome ako su na jednostavnijim i kraćim linijama uspeli da ostvare finansijske rezultate kao da su leteli preko bare pa eto kao manje smo se iscimali, a isto smo prošli…

Djeluje mi više nego neprofesionalno.naglašavati da im je najbolja ideja ove godine nepokretanje linije za određenu destianciju.

skroz cudno. odakle da im je to najbolja odluka ako su ovi pokidali… mozda jer PHL nema smisla ako ima DL i UA JFK/EWR ali ne bih rekao da i sam u to vjerujem.

Verovatno bi gubili pare sa ova dva igraca u DBV. Verovatno se ni DL nece vratiti jer za sada nema mesta za toliko igraca.

Nema mesta a popunjenost odlična na obe kompanije? Nema smisla što govorite.

Karte su bile dosta jeftine, za $700 si mogao leteti mesece dana unapred

Je li to u jednom smjeru ili povratno?

povratno

u normalna vremena ta je cijena bila 1500 dolara minimum za SPU. mozda im je to poenta, mada u kovidu je sve dzab-dzabe u odnosu na normalna vremena mane vise. JFK-BCN nije presla 850, a meni je sve ispod 1000 bio deal (bez presjedanja, jer je ogroman kapacitet).

amerikanci obozavaju hrvatsku, iz svih razgovora sam to cuo. cak i dosta ljudi hoce da se vrati hrvatsku u odnosu na grcku jer je manja patnja doci do ostrva a da ne govorimo o nautickom turizmu gdje je hrvatska ludilo, tako da me ovo bas iskreno cudi.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!