zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Business klasa na europskim letovima: LOT

LOT, Varšava-Zagreb, Embraer E175

autor: Alen Šćuric, analitiča (Zagreb), foto: Alen Šćuric

Iskreno malo sam bio razočaran sa business klasom LOT-a. Ipak sam više očekivao. Check in je poseban za putnike business klase i u Varšavi ima par šaltera za ove putnike pa nikada nema reda za razliku od redova putnika ekonomske klase. I sigurnosna kontrola (bodiček), je posebna za putnike business klase LOT-a, gdje je bilo samo 2-3 ljudi, bitno manje nego na kontroli ekonomske klase. Kontrola je potpuno odvojena, desno od svih ostalih kontrola. Naravno putnici business klase ulaze prvi u avion, prije putnika ekonomske klase. Putnici business klase imaju pristup business loži, koju nisam koristio jer sam došao kasno na let.

Sjedite svatko u svom sjedalu, te je sjedalo do vas prazno, pa je zapravo business klasa 1+1, a ne 2+2 na Embraeru. Tako smo draga i ja sjedili jedan iza drugoga. Ekrana i zabave nema. Razmak između sjedala je nešto veći nego u ekonomskoj klasi, ali ne značajno.

Od obroka dobijate jedan omanji puni ručak (glavno jelo i minijaturni desert, te pecivo), obrok kakav je osamdesetih bio normalan u ekonomskoj klasi. Od pića možete birati sokove ili alkohol. Ne poslužuje se šampanjac, cijeđeni sokovi i zagrijani orašasti plodovi. Nakon obroka dobivate majušnu vrećicu kikirikija.

Putnici ne dobivaju ništa tijekom leta. Nema novina. Čak se ne dobiva ni vrući ručnik. Osoblje nije loše, prilično se trudi, nasmijani su, na dispoziciji su i tečno govore engleski.

I na koncu jedna opaska. Business klasu sam uzeo na onoj licitaži par dana prije leta. Platio sam je onih minimalnih 55 EUR. No, iskreno se ne isplati. Bačenih 55 EUR, iskreno ta business klasa ne vrijedi tih novaca.

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

LOT je sto se business klase tiče nešto kao i Lufthansa na EU letovima, jedino si siguran da ćeš uvijek biti u LOT avionu, a ne kao kod LH može te dopasti eurowings ili eurowings discover, ovisno o codeshareu.
Šteta što ste došli u zadnji tren jer sam jako zadovoljan s Business loungeom u WAW, dobra ponuda hrane, puno bolje nego što npr LH nudi.

Krivo mi je da niste mogli sjedati skupa sa Suzanom, pogotovo ako se boji letenja

Zar je ona vec tada bila vasa draga

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!