zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO: Split 186.673 putnika u IV. mjesecu

Zračna luka Split je u IV. mjesecu ostvarila 186.673 putnika, što je 28.710 putnika više nego u istom mjesecu prošle godine (157.963). Ovo je i 30.292 putnika više nago u istom mjesecu 2019, a što je 119,4% putnika (156.381). Od početka godine Split je ostvario 296.183 putnika.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Split

37 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Alene, Dubrovnik u IV mjesecu 224,163 putnika (objavili na fb-u, 33% vise nego IV prosle godine), da li je moguce da je DBV odradio vise od SPU, i to van sezone? SPU koji ima skoro 6 puta veci “bazen” od DBV i zapravo je glavna zracna luka za dosta dalmatinskih destinacija. Zasto ne objavljujete podatke za DBV?! U Dubrovniku se dogadjaju zanimljive stvari!

Izvinite, nisam vidio.

Cargo?

Da bi Split mogao još više da raste potrebna mu je autonomija u odnosu na Zagreb kao nekada Prištini od Beograda. Šta mislite?

U Splitu živi 96% Hrvata, a u Zagrebu 93%. Toliko.

Prvi objavljujemo. Split uskoro znatno više putnika od Zagreba.
Bravo za Dalmaciju i Split

Uzmi bolovanje, dobro će ti doći

Bravo ! Splitskoj zračnoj luci

Na naše pitanje hoće li doći do kakvog poboljšanja i šta se radi na očuvanju tuzlanskog aerodroma, direktor Halilčević odgovara: “Radimo, pregovaramo. Mogu vam reći da ćemo od juna četiri puta sedmično imati charter letove. Detaljnije za sada ne mogu ništa reći.”, kazao je. Iz Tuzle za sada saobraćaju letovi samo za Njemačku,Francusku i Švicarsku.
| Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/carsija/drastican-pad-broja-putnika-na-medjunarodnom-aerodromu-tuzla-manje-od-stotinu-letova-u-aprilu/
Ovog Dzevada bas boli djoka sto se kaze…

OT: Šta se događa sa novim trade air a320 9A-BTL?

A kde je?

Sarajevo ≈ 134, 000 putnika u Maju

Dakle kao Split prije dvije godine u aprilu

April, ne maj

Za 6 dana Maja 134.000 putnika?
To je kao najprometniji aerodrom u bivšoj nam državi ali u julu

Ovo je čak i pristojan rast. Drago mi je za Split zaista to zaslužuju.

Cvit Mediterana 🌞

Је баш

@12:23 A eto za one koji se nikad nisu makli iz svoje zemlje jest “cvit Mediterana”. Da jesu ne bi pisali ovakve stvari…

Ajme majko kakav užasan komentar. Ne daj bože da više ikad itko takvo nešto napiše.

Je,kao cvit kojeg su nogom pogazili ! kako može bit dobar kad je ostvario porast za 30 tisuća putnika !?! Aerodrom koji je je prošle godine imao više od 3 miliona putnika i bio za tri puta veći od Zadra i za par stotina tisuća putnika od Dubrovnika a sad mu je porast putnika upola manji od zadarskog i dubrovačkog !?!?
Pisali ste i konstatirali da splitskom aerodromu nedostaje stajanka i rulna staza,meni se čini po ovim rezultatima i ponašanju države da mu to i ne treba i da se to neće nikad ni napravit,država nema tu interesa i koči razvoj ne samo aerodroma nego i čitave županije.
Lako je Zadru kad Ryanair dobiva pare da vozi za zadar od zad županije i TZH tj države,naše pare !?!
Znači ,država tj HDZ gura zadar ,dubrovnik je isto podržan od stranke a i jak je ,jedino je je split sirotan sam ,što znači da će između ova dva aerodroma koji imaju podršku i 4 KUMA (4 jahača apokalipse) propast i ostat samo usko lokalnog značaja !
Bili živi pa vidjeli ! HŽV !

Poštovani gosp. Šćuric,sve je to točno,ali mi u redovima vladajuće stranke imamo kvislinga-Antu Sanadera koji sve razvojne projekte opstruira i ne dozvoljava da nitko drugi ide u ZG i lobira za našu županiju, on će sve sam, i vidite što se događa,županija stagnira,nazaduje…
Šta je u stvari,jeli se on boji Kalmete i Šeksa,znate onu, Zadar nesmi stat,split mora propast.
Hak uopće u Dugopolju ne stavlja da je to izlaz za Split !?!? Splita nema,propao u zemlju
Opće je poznato da su hrvatske ceste i auto ceste pod Kalmetom(deklariranom splitskom mrscu) pa vi sad zaključite !?
Moramo se taknit politike,pa znate da 4 mafijaška KUMA(Kalmeta,Šeks,Šeparović i Bačić) kroje sve !
Kulmin,Split (drugi grad u državi)nema izlaza sa auto puta !?!
Malo pgledajte koliko drugi gradovi imaju izlaza-ulaza sa auto,primjer Šibenik je dobio peti izlaz,šibenik manji od Sanaderovih kaštela.
Pa tko koga tu…..
A mi diskutiramo o stajanki i rulnoj stazi, UTOPIJA
Ništa od toga dok 4 jahača apokalipse jašu !

Poštovani gosp.Ščuric,izvinite ali niste u pravu,brojke kažu sve,pogledajte malo bolje i nedajte se zavarati.
Dotični gospodin je obični neradnik,muljator i izdajnik svog naroda,ima podršku stranke jer ništa ne traži za svoj narod,poslušan i vjeran kao psić.
Čitav politički vijek bavi se kadroviranjem,naime zapošljava svoje poslušnike (nesposobne neradnike) a oni iz zahvalnosti daju svoje glasove i kažu:to je tako dobar čovjek koji će prije napravit nekom drugom nego svom !?!?! Pa jesmo ga “mi” birali da zastupa i bori se za nas ili za drugoga,čudna neka logika !?!?neki ga zovu i mister 10%
To je takav demagog ,lažov,prevarant…,
Čudi me gosp Alene,imate godina ali Vas je tako dobro izvozao i izmanipulirao.
Izgleda da Vas ne mogu razuvjerit,samo ću Vam dat dva primjera da vidite koji je to komunistički demagog,kaže,citiram njegove predizborne izjave-bisere
-do sada smo pobjeđivali zahvaljujući Tuđmanu,euforiji domovinski rat itd,a odsada ćemo morat ispunit ono što smo obećali !?!?
-u ovom razdoblju čemo radit na tehnološkom razvoju,samo pazite ,to je dugoročni proces!?!,!
I konačno, opće je poznato afera sa kesicom eurića koje je njegova supruga “našla” na parkingu !?!?
Gura projekt ceste koja izlazi iz tunela kozjak i ide preko njegovih pašnjaka koje je on “slučajno” kupio kako bi čuvao ovčice na padinama kozjaka kad ode u mirovinu.
Također je poznato da on koči dovršenje metroa do aerodroma,naredio je svom poslušniku gradonačelniku kaštela da predloži trasu metroa pod zemljom kao jedinu moguću što je tatalni nonzes jer bi koštala više nego pet peljeških mostova,itd,itd,ima toliko tih njegovih bisera da bi čovjek najrađe pitao,alo čovječe pa što ti to radiš već trideset godina ?
Stalno mi naviru njegovi biseri ,kaže Ante na županijskoj skupštini kad su se tražili neka sredstva za bolnicu,pazite za bolnici,a on kaže,gospodo ili drugovi ,para se nema,morate biti svjesni situacije u kojo se nalazi država,znači ,apriori odbija,ne daje čak ni nadu ili lažnu nadu.
Ima toga još,uglavnom upropastio je grad Split i županiju vratio nas sigurno sto godina unazad.
Ovo su sve činjenice,vrlo lako se mogu nać !

O Bože… Uživajte u lipotama Splita i opustite se.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!