zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Fly&drive Croatie Airlines

Croatia Airlines i rent a car kompanija Carwiz potpisali su fly&drive ugovor. Putnici koji istovremeno putuju Croatiom Airlines i koriste Carwiz dobivaju 15% popusta i na aviokarte i na usluge najma vozila. Ova usluga može se koristiti U Hrvatskoj, BiH, Makedonije, Italije, Češke, Grčke i Rumunjske. Uskoro će se usluga koristiti i u Austriji.

Istovremeno je Carwiz dao pet Suzuki Swifta na raspolaganje za operativne službe Croatie Airlines u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

16 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

OU je toliko nekonkurentna s cijenama da vrlo teško da će tih 15% na avio kartu i rent-a-car činiti onu presudnu razliku zbog koje će se putnik odlučiti za OU+Carwiz, pogotovo u doba relativno jeftinog rent-a-cara. Živi bili pa vidjeli

Napisao sam komentar da su to u Hrvatskoj kokošari a u Srbiji jajare. Nije objavljen. Mozda ce biti objavljen nakon pojašnjenja : Osnovna djelatnost zrakoplovne kompanije, a pogotovo nacionalnog prijevoznika, je kvalitetno povezivanje dijelova zemlje, povezivanje zemlje sa inozemnim trzistima, blizim i dalekim, uz stalni rast i razvitak, te sto manji gubitak a po mogućnosti i minimalni profit. Hrvatska ima sve preduvjete za najmanje tri puta veću i bolju kompaniju. Nažalost potencijali su ostali samo potencijali, nerealizirani, nista od gore navedenih osnovnih djelatnosti nije ispunjeno, osim punjenja aviona Lufthanse u Munchenu i Frankfurtu, a umjesto rada na osnovnoj djelatnosti sponzoriraju se nogometaši, prodaju karte za vlakove u Njemackoj, sklapaju ugovori sa Croatia Records, i iznalaze nepoznate i (mozda) nepouzdane nove rent a car firmice koje daju da se vozaju Swiftovi. Dakle, po mentalnom sklopu, Kokošari iliti Jajare

Niste u pravu: to rade sve velike tvrtke bilo u sklopu programa nagrađivanja putnika (tipa Miles&More), bilo ostvarivanjem popusta kupnjom avionske karte. Radi se jednostavno o marketingu. Sponzoriranje nije novo i vrlo je efikasno. Lufthansa je sponzor njemačke nogometne reprezentacije, za povratak iz Brazila po osvajanju prvenstva 747 je imao poseban stiker “Siegerflieger” (pobjednički avion). Osobno mi se jednako tako dopala shema “Bravo Vatreni”! Prodavanje karti za DB u sklopu je programa “Rail&Fly” i uobičajen je u Njemačkoj. Što se potencijala tiče, potpisujem vaše mišljenje.

Da li ste samo subjektivni i zaslijepljeni ili se zaista usudjujete reći za Croatia Airlines da je “velika tvrtka” i usporediti je s Lufthansom? Air Serbia koja nema trećinu potencijala hrvatskog long haul tržišta leti New York i Chicago, Kinu, tko zna što sve još ubrzo. A Croatia Airlines puni Lufthansu u Minkenu sa Dasinkama. I bavi se glupostima. I nisu kokošari? A ja nisam u pravu? Hau jes nou.

Super

Sutra napokon Aer Lingus s A330 u Dubrovnik- inace lete s njim u Europi samo za Faro i Malagu.

A321

Pričate neistine. Išao je A321

Trebao je A330 od EI ali očito da je bilo problema i došao je iznajmljeni 321 od Privileg Style pod EI brojem leta.

Ajde napokon nesto sto ima smisla prosjecnom putniku…

Bravo Cratia Airlines

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!