zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia airlines se ne hrva sa konkurencijom

Croatia Airlines se u načelu ne hrva sa konkurencijom. Za razliku od Air Serbie koja se hrva na velikom broju svojih linija, pa čak i uspješno. Kompanija leti za Beč kao i Austrian, Frankfurt kao i Lufthansa, Bruxelles sa Brusselsom, Paris zajedno sa Air Franceom i Amsterdam sa KLM-om. No, u svim ovim linijama kompanija ima code-share, pa zapravo i nije konkurencija strancima.

Kompanija će se od IX. mjeseca hrva na čak 7 linija sa Ryanairom, dok će se već od 2.6. hrvati na Bruxellesu (Ryanair 2 puta tjedno, od 3.9. i 3 puta tjedno, Croatia 6 puta tjedno). Linija za Bruxelles će vrlo teško konkurirati sa samo duplo više letove i manjim kapacitetom od Ryanaira. Tu je Ryanair više nego konkurentan. Croatia je, da bi bila konkurentna, i te kako trebala na ovoj liniji letjeti bar 8 tjednih letova (svaki dan osim subote te dodatni let ponedjeljkom i petkom).

No, Croatia će se hrvati sa Britishem za London Heathrow. U ovom momentu Croatia leti ponedjeljkom i petkom. Od 21.6. na liniji kreće letjeti Bristish, koji planira letove dva puta dnevno, osim ponedjeljka, petka i nedjelje kada će letjeti jednom dnevno. Iskreno ovo je prevelik broj frekvencija u ovom momentu i teško da će se ostvariti. Croatia, nakon što je prodala slotove na Heathrowu, planira na ovoj liniji letjeti tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Nimalo konkurentno Britishu, pa taman da British i ostvari tek četvrtinu planiranih letova. Uz to od 1.9. Ryanair kreće sa svakodnevnim letovima za London Stansted. Croatia istinski više nema šanse na Londonu.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Croatia Airlines

0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!