zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

SMANJENJA: Wizz Air smanjuje u regiji

Već smo pisali koje letove ovog ljeta Wizz Air povećava u Splitu i Skopje, no smanjuje Beograd, no da vidimo kakva je situacija po drugim aerodromima regije:

  • Dubrovnik: ukida letove za Beč (prošle godine 3 leta tjedno) i Wroclaw (2 leta) dok isti broj letova ima London (4) i Varšava (2). To znači 5 letova manje u Dubrovniku
  • Ljubljana ukida letove za London (2 leta), ali leti za Skopje (3 leta) koje nije letio prošlog ljeta. To znači 1 let više za Ljubljanu.
  • Niš: ukida letove za Dortmund (2 leta), Beč (3 leta) i Malmo (2 leta), isti broj letova ima za Basel (4), no povećava letove za Memmingen sa 2 na 3 leta tjedno. Ovo znači da Wizz Air ostaje na samo 2 linije za Niš i imat će ovog ljeta 6 letova manje nego prošle godine.
  • Sarajevo: Abu Dhabi je prošle godine imao 6 letova, ove godine ima 5, no ove godine se leti London sa 2 leta kojih prošle godine nije bilo, što znači 1 let više nego prošle godine.
  • Tuzla je prošle godine imala 48 letova na 16 linija i 2 bazirana aviona. No, kompanija je ukinula bazu i sada imat tek 3 linije i to Basel sa 2 tjedna leta, Dortumund sa 3 leta i Memmingen sa 3 leta, ukupno tek 8 tjednih letova, 1 manje nego i ove zime.
  • Banja Luka: smanjuje Dortmund sa 3 na 2 leta, Basel ostaje na istom broju letova (2), no više nema letova za Hamburg (2) i Stockholm (2), što znači da će Banja Luka imati 5 letova manje.
  • Priština: Wizz Air je ukinuo letove za Basel (prošle godine 3 leta) i Karlsruhe (2), smanjio broj letova za London (sa 7 na 4), Memmingen (sa 7 na 5) i Beč (sa 5 na 4), povećao je broj letova za Milano sa 2 na 3, a isti broj letova ima za Dortmund (3), što znači 10 letova manje nego prošle godine.
  • Podgorica: Wizz je ukinuo letove za Rim (2 leta tjedno), smanjuje letove za Katowice (sa 4 na 3) i Varšavu (sa 4 na 3), no povećava letove za London (sa 3 na 4), Milano (sa 2 na 4), isti broj letova ima za Budimpeštu (2), Dortmund (2), Memmingen (2), Beč (3), što znači 1 let manje nego prošle godine
  • Ohrid: Wizz ukida letove za Basel (4 leta tjedno) i Malmo (2 leta), smanjuje za Memmingen (sa 3 na 2), isti broj letova ima za Dortmund (2) i Beč (3), što znači čak 7 letova manje.

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pa vi rekoste da smanjuje samo u Beogradu?

Kao sto sam i pisao, makli su one puste letove u cetvrti i peti mjesec iz Splita za Poljske gradove, Vilnius, Rim, London, Bec…samo Varsava leti prije 6 mjeseca.

Na taj članak se i referiram, sve te letove su otkazali, nema ih vise u sistemu.

Ima li neki razlog?

Kako za što, pa za ova smanjenja

Šta se dešava?

Nadam se kad rijese te PW motore da cemo u 2025 pricati o povecanju…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!