zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Ryanaru pao load faktor radi izbacivanja iz Kayaka idr.

Kiwi, Booking.com, Kayak i neke druge platforme su bez upozorenja maknule karter Ryanaira iz prodaje, nakon što je Ryanair dobio spor protiv njih. Istovremeno je radi toga Ryanairu pao load faktor za 2 postotna boda. Ryanair je odgovorio tako što je dao popuste na velik broj karata preko svoje stranice.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Neka, sad su izgubili dosta potencijalnih putnika koji su preko navedenih sajtova kupovali konektovane FR letove, buduci da isti nisu dostupni na sajtu kompanije.

Pa upravo to je Ryanair i htio, da to prestane.

Postotni bod i posto nije ista stvar…

https://www.theguardian.com/us-news/2024/jan/06/alaska-airlines-grounds-boeing-737-max-9-planes-after-mid-air-window-blowout

Одвалио се део авиона приликом полетања.

Шта ће РајанЕр са својим Макс9-кама?

Mislim da će Ryanair izgubiti od ovog izbacivanja

Pre pre preglupo od strane Ryanaira. Kiwi i ostali su nudili trazenje letova sa nezvaničnim konekcijama i osiguranje tih konekcija, razne travel credits i mnoge druge usluge koje Ryanair ionako nece nuditi.

Neka su ga maknuli. Dosadio je i bogu i narodu sa svojim večitim tužbama. Mada 2% na 100 miliona putnika i nije nešto preterano strašno rekao bi čovek kad je već O’Leary dobio 100 miliona evra kao bonus. Ima se može se.

2% na taj broj je ustvari ogromno i ryan liže rane sada. kad je brend veliki on nema mnogo prostora za rast i radi se ustvari samo o preuzimanju udjela u tržištu ili penetraciji manje lukrativnih tržišta što je teško i skupo. tako da gubljenje 2% s tako velike osnove je ustvari baš nesmotreno. čak i ako nadoknade, ti popusti koštaju, što znači neto gubitak. budalasto ponašanje. jedno je nekonvecionalno, drugo je kad se zanesete pa počnete da ubijate biznis

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!