zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

4O-AOC u ekstremno lošem stanju

Stečajni upravitelj Montenegro Airlinesa Saša Zeljak obavijestio je ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića da je avion 4O-AOC u vrlo lošem stanju, bitno gorem nego dok je bio u vlasništvu Montenegro Airlinesa. Zeljak naglašava da Montenegro Airlines ne može biti odgovoran za loše stanje aviona pošto Air Montenegro nije uporabio njihovu dokumentaciju i neovlašteno pristupa avionu.

Zeljak naglašava da je avion zadnji let obavio 26.12.2020. te da avion nije u vlasništvu Montenegro Airlinesa jer nisu uplaćene zadnje četiri rate za avion. Zeljak naglašava da je tijekom ljeta avion izuzet od Montenegro Airlinesa i predan Air Montenegru zajedno sa dokumentacijom. Istim Zeljak traži da se konstatira da više ne postoji dug prema Montenegro Airlinesu jer je avion izuzet iz njihova posjeda.

Montenegro Airlines je prošlog mjeseca podnijela kaznenu (krivičnu) prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji je otuđio dijelove sa aviona 4O-AOC i time počinio tešku krađu. Montenegro Airlines je Tužilaštvu dostavio snimke u kojem se vidi da više osoba pristupa avionu i kontejnerima, te odnose dijelove. Air Montenegro tvrdi da to nisu bili njihovi radnici i da se radi o opstrukciji Air Montenegra od strane Montenegro Airlinesa.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Montenegro Airlines

24 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

AOB je mozda kupljen bez motora, jer zasto bi iznajmljivao oba motora i dalje a jos prizemljen do daljnjeg? Alene, znate li sta o tome?

Ima li po Vama ijedan ozbiljan kupac za Montenegro Airlines – sem drzave Crne Gore? To je interesantno pitanje, koje bi moglo da osvijetli mnogo toga.

Odakle znate? Treba mu postaviti to pitanje.

4O AOB je letioposlednji let 11 oktobra

Oba motora za AOB su iznajmljeni,medjutim zbog problema na jednom od njih taj avion je van saobracaja vec vise od mjesec dana.

Znate li šta se dešava sa AOB? Dugo nije leteo. AOA leti sve, repozicioniraju ga TGD-TIV, leti ferry letove, to mora da ih košta. Da li je to isplativije nego imati jedan avion u TIV, a drugi u TGD? Ili je kod AOB u pitanju neki kvar?

Valjda je prizemljen krajem decembra proske godine a stecaj otvoren u maju ove godine. A ko zna kada je raskinut ugovor. Znaci da je bio plovidben i ispravan dok je letio. Valjda. Ko im ga zna. Neko ce platiti to cerupanje aviona.

Nekako ne razumijem ovo: što znači da je “avion u bitno gorem stanju nego dok je bio u vlasništvu Montenegra”? Znači li to da je bio u lošem stanju već prilikom zadnjih letova za Montenegro Airlines? Jer ako je to tako onda netko mora za to, da je avion u lošem stanju letio, odgovarati… Ili su to već uobičajena prepucavanja bez puno razmišljanja što se kaže?

Čuj stečajnog upravnika što pametuje, siguran sam da on zna najbolje. Oduzet im avion ne zbog 4 rate koje su preostale već zbog 11 koje su kasnile sa uplatom, kamate na kašnjenje i te 4 su ostale ali u trenutku oduzimanja aviona nisu bile dospjele na naplatu.

Pa bar ima AOC u nazivu…😉

Ne bi bilo lose da Vi kao autoritet u vazduhoplovstvu date svoj zvanican komentar na ovo desavanje u nekom od crnogorskih medija.

U Pobjedi 😂

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!