zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Evropske LCC zainteresovane za Linate

autor: Ivan Pusineri, dopisnik (Beograd), foto: Ryanair

CEO Ryanair-a, Michael O’Leary je tokom svoje medijske turneje u IX mesecu proveo nekoliko dana u Italiji pričajući o mnogobrojnim temama od razvoja ruta, novih aviona, problema sa italijanskim regulatorima do budućih novih tržišta. U razgovoru o poslednjoj od ovih tema, CEO je tokom diskusije o ITA-Lufthansa ugovoru izjavio da Ryanair želi da dobije slotove na milanskom aerodromu Linate.

Milanski Linate je preferiran aerodrom za putnike jer se nalazi vrlo blizu samom gradu u poređenju sa Malpensom i Bergamom, slično odnosu između Londonskog City aerodroma i Heathrow-a. Obnova Malpense krajem 90ih godina i komercijalizacija saobraćaja u Bergamu su doveli do toga da je od početka 2000ih saobraćaj na Linate-u “deprioritizovan” u korist druga dva aerodroma, tako što je broj poletanja na Linate-u ograničen na maksimalnih 18 letova po satu. Posledično, slotove je skoro nemoguće dobiti, aerodromske takse i cene karata su vrlo visoke, a rute vrlo profitabilne za kompanije koje mogu da ovu situaciju iskoriste. O’Leary je u poslednjih 15 godina veliki broj puta eksplicitno naglasio da zbog ovih razloga nikada neće leteti na Linate. Sada se očigledno predomislio i očekuje da će intervencijom Evropske komisije za konkurenciju (EC) biti oslobođeni slotovi na Linate-u da ITA i Lufthansa ne bi imale dominantan položaj.

 

Koja je trenutna situacija?

Za Linate, 2020. i 2021. su bile presudne godine. Pandemija je dovela do nestanka više kompanija koje su letele za aerodrom i do suspendovanja nekih PSO ruta. U kombinaciji s time, konačno gašenje Alitalia-e i njen preporod u ITA-u je doveo do oslobađanja velikog broja slotova na aerodromu. Alitalia je do 2019. držala preko 70% slotova. Duboka umešanost Evropske Komisije za konkurenciju (EC) u nastanak ITA-e je garantovala da ITA ne može da dobije sve slotove od Alitalia-e i oduzimanjem slotova je smanjen današnji udeo ITA-e na oko 60%, što je EC odredila kao korektno.

Raspodela oduzetih slotova je završena vrlo brzo zbog velike zainteresovanosti kompanija. Po pravilima regulatora, favorizovale su se LCC, kompanije koje nemaju puno ruta sa aerodroma i kompanije koje nisu do tada letele za aerodrom. Slotove su u različitim brojevima dobili easyJet, Aeroitalia i Wizz Air, koji je bio nova kompanija na aerodromu.

Prva od glavne tri evropske LCC koja je iskoristila priliku oslobađanja slotova bio je easyJet. Sa Linate-a, kompanija ima biznis model sličniji legacy kompaniji. Leti za samo pet aerodroma najvećih ekonomskih i političkih centara Evrope, ali sa barem jednim dnevnim letom za svaki od tih. EasyJet leti u Parizu za CDG i Orly sa po dva dnevna leta za oba aerodroma, za Amsterdam i za Gatwick sa po jednim dnevnim letom za oba aerodroma i za Berlin sa tri dnevna leta. EasyJet ovo radi uprkos ogromnoj direktnoj i indirektnoj konkurenciji osim u Berlinu. U Parizu od ITA-e (7 dnevnih letova) i Air France-a (4 leta), u Amsterdamu (po 3 leta od KLM-a i ITA-e), u Londonu od British-a i ITA-e (5 letova ITA, 4 od British-a). EasyJet je takođe pionir najavljivanja širenja sa Linate-a u 2023. godini. CEO je o ovome pričao još u prvoj polovini godine, a za njim je bio CEO Wizz-a preko leta, a sad i Ryanair.

 

Kakve su šanse za uspeh?

Realisitično gledano, easyJet je jedina kompanija koja bi mogla da se održivo razvija na ovom aerodromu zbog već uspostavljenih operacija i poznavanja tržišta. Naknadno, easyJet ima neočekivanu prednost jer je jedina od ove tri kompanije koja će u bliskoj budućnosti imati neiskorišćeni kapacitet flote.

Wizz je 2020. dobio tri para slotova koje je iskoristio da otvori dva dnevna leta za Cataniu i jedan dnevni let za Napulj, koji je u međuvremenu otkazan. CEO tvrdi da bi Wizz mogao da otvori bazu sa deset A321neo, koji bi leteli za Španiju, Portugal i Veliku Britaniju. Ovi planovi su krajnje nerealni jer Wizz u Rimu ima tek od nedavno deset aviona, a tu ima veću potražnju, više slobodnih slotova i manje troškove. Naknadno, zbog problema sa PW1100 motorima neće ni imati kapaciteta za širenje bez zatvaranja drugih ruta i baza.

Ryanair je, kao što je ranije naglašeno, poslednja kompanija od koje bi se očekivalo da otvara rute sa Linate-a. Smatra se da će kompanija probati strategiju sličnu easyJet-ovoj, koja je već primenjena u Španiji i drugim gradovima u Italiji, ali je mala verovatnoća da bi Ryanair uspeo dovoljno da se probije u već konkurentnom tržištu, a još manje da bi mogao da bude dovoljno profitabilan. Kompanija uopšte nema običaj otvaranja letova za aerodrome gde može da otvori samo 2-3 rute. Ryanair-u se takođe sprema problem sa kapacitetom u sledećih nekoliko meseci zbog kašnjenja sa isporukama B737max.

Da li je ovo sve uopšte izvodljivo? Ukratko – ne. Sve tri LCC zasnivaju svoje planove na pretpostavci da će se ITA-i oduzeti veliki broj slotova zbog intervencije EC. Problem sa ovom logikom je da se ne zna da li će ITA uopšte izgubiti slotove, a ako ih izgubi, to će biti vrlo mali broj slotova. Kao što je ranije rečeno, udeo od oko 60% slotova koji ITA ima je određen kao korektan od strane same EC. Lufthansa grupa ima oko 10 slot parova na Linate-u. EC će od ITA-e u najgorem slučaju uzeti ne više od 5-10 dnevnih slot parova, ali ti slotovi raspoređeni na više kompanija koje te slotove žele, ostavljaju vrlo malo potencijala za širenje LCC osim postepenog širenja easyJet-a. Ivan Pusineri

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Oprostite, ovaj raniji komentar sam napisao za drugi članak, izbrišite molim vas! Hvala

Cekajte, pa Autor je ovde stalno tvrdio kako Evropska komisija za konkurenciju ne intervenise kod aerodromskih slotova. Kako sad ipak intervenise?

pa zar nije autor Ivan pusineri, zašto se vi pravdate?

Ja to nikada nisam tvrdio jer i sam znam da to nije tacno

Vi niste tvrdili, ali Alen jeste. U tome je problem.

Pa zasto onda ne prihvatate da je to uradjeno u Frankfurtu?

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!