zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Ryanair zapošljava kabince

Ryanair je zapošljavao kabinsko osoblje u petak, a zapošljavat će i u subotu 5.8. u hotelu Double Tree by Hilton u Zagrebu. Kandidati moraju biti visoki 157 do 188 cm, moraju moći preplivati 25 metara i moraju poznavati engleski jezik u govoru i pismu. Kabinci imaju pet radnih dana, a potom su slobodni 3 dana. Kandidati će imati besplatan trening i uniformu, visoke popuste na putovanja, bonuse na prodaju, te solidnu plaću.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Ryanair

40 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Isprike na OT.
Da li neko zna jel pleso prijevoz kada vozi sa MZLZ staje u Novom Zg kao nekad?
Ili ide preko Domovinskog mosta za Autobusni kolodvor.
Hvala

Stoji ali mi morate mahnuti…

Znate li zasto je Ryanairov Learjet danas sletio u Banjaluku. Zasto koriste te avione?

Visoke popuste na putovanja ryan airom kao da ti neko da popust na one zvake sto su nekad se davale umjesto kusura.

BesplTna uniforma samo u prvoj godini

Da, uniforme u Ryanair=u nisu besplatne kao kod JU ili OU. Njih zaposleni moze kupiti tj mora kupiti od same kompanije. Mislim da im se to odbija od plate.

Da, sami kupuju, ali kompanija osigura sredstva za to (namjenski dodatak na plaću).

Ne, dobiju dodatak na plaću za uniformu.

A nakon prve godine dobiju dodatak na plaću kojo je namijenjen za uniformu.

Do sada je u Zagrebu zapošljavala Lauda, a sada je ovo oglas baš od Ryanaira. Je li to velika razlika?

Možete li možda u nekom kratkom newsfeedu (ili ovdje u odgovoru) pojasniti kako to izgleda kod Ryanaira?

Naime, vidio sam da ponekad leti Lauda, ponekad Buzz, ponekad Malta, s tim da Lauda ima a320 i na avionima ne piše Ryanair, nego Lauda. Dok kod Buzza je to 737-8(ili 800 nisam siguran), posada ima Buzz uniforme, a avion je obojan u Ryanair.

Ajme koja glupost. Pa jel se vi šalite?

Neki su prebojani u 🐝, neki u Ryan

Nisu svi prefarbani, ali novi stizu u Buzz semi.

Pobogu u kojoj aviokompaniji moraju si ljudi sami platiti trening i uniformu? Ja ne poznajem nijednu. Zato je smiješno nešto tako naglašavati u oglasu. Prije nekoliko godina je RTL napravio jednu reportažu o Ryanair-u. Novinarka se javila na natječaj i onda sve skrivenom kamerom snimala. Užas . Prve riječi instruktorke novim kandidatima su bile: zapamtite jedno, mi nećemo nikada biti prijatelji a VI ste ovdje samo zato sto vas nijedna druga aviokompanije neće uzeti.

I svejedno imaju milijardu prijava, najveća su europska kompanija i jedna od najprofitabilnijih na svijetu.

Ajde milijardu prijava bas nemaju. Raspitajte se malo koliko pilota ili kabinskog osoblja daje otkaz kod LH, BA , KLM itd a koliko njih svaki mjesec odu iz Ryanair jer su konačno pronašli nešto bolje i ljudski

Sklonite ovog maskera, kad vidim te slike, prisetim se koliko smo bili glupi i naivni 🤦‍♂️

Sta se podrazumjeva kod njih pod solidnom plaćom?

Crkavica!

U bečkoj bazi su jedne novine zaposlile reporterku u FR na nekoliko mjeseci da bi provjerili uvjete rada i plaću. Osim zaista stravičnih uvjeta rada, na kraju je sa svim dodacima ispalo oko 1000 euronovčiće mjesečno neto. I to jest crkavica!

Plaća je toliko solidna i svi ostali uvjeti toliko dobri da imaju natječaj svaka tri mjeseca

Tako je

Plaća je solidna čak i za početnike, kvalitetn i posvećenii zaposlenici dobivaju razne bonuse i nagrade, imaju mogućnost napredovanja, no posao je zahtjevan, nužno je konstantno učenje, polaganje ispita. Nisu to samo tete sa sendvičima. Naravno, uvijek ima onih koji ne mogu položiti potrebne ispite, rade tri dana pa otvore bolovanje na tri mjeseca. Takvi brzo odlete pa se često traže novi.

@anon 09.00: na kojoj ste vi to poziciji u FR da morate tako pisati ili ste plaćeni da tako pišete? Ajde vi nama onda malo pišite o tome kako kabinci moraju na raport u Dublin (naravno na slobodan dan, ako pak moraju prespavati jer nemaju avion natrag za bazu isti dan, spavanje i obroke plaćaju sami) ako po mišljenju centrale prodaju premalo svog onog preskupog sranja koje se nudi na letovima (lutrija, karte za javni prijevoz, parfemi i sl.) i kako im se onda zbog toga skidaju postotcima plaće. Ajde vi nama pišite da pri obrtu aviona moraju u 15 minuta očistiti kabinu. Ajde nam pišite o tome da kompaniji moraju plaćati popijenu vodu i to po istoj onoj cijeni koju plaćaju putnici. Ajde nam pišite da su plaćeni isključivo po blok-satu i pri zakašnjenju ne dobivaju niti centa. Ajde nam pišite o tome kako i dobar dio slobodnog dana moraju biti dostupni čak i ako nisu “u pričuvi”. Ajde nam pišite o tome kako se kabince šikanira kada su bolesni, kako ih se šalje izabranim doktorima da bi se bolest potvrdila i kako ih se FR nastoji riješiti po kratkom postupku. A to je samo dio onoga što se u stvarnosti događa. Stoga vaše bajke o solidnoj plaći, bonusima i nagradama te o mogućnostima brzog napredovanja ostavite za vaše oglase u novinama!

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!