zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Osijek petkom ima najviše letova

Osijek najviše letova ima petkom. U petak Osijek ima dva leta za Zagreb Trade Aira, a ista kompanija leti i za Pulu-Split. Uz to Croatia leti za Minhen i za Split. Na koncu petkom leti i Ryanair za London Stansted. To znači da Osijek petkom ima 6 letova, od čega 4 domaća i 2 strana. Drugi najbolji dan u tjednu je ponedjeljak sa 5 letova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Osijek

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Fino. I Osijek se zahuktava. Nadam se vise letova Ryanair

Радна недеља, понедељак-петак.

OT… izasao fin izvjestaj Wizza za Q1 F 24..katastrofa u najboljem dijelu godine samo 61 mil profita sto je nista za 700 mil akumukiranog gubitka a i nista je za Ryaanovih 609 mil profita u istom razdoblju. Nije ni cudo sto propadaju!!

izasao 3. avgusta izvjestaj Wizza.. gdje je clanak.. bio je samo o Rayanu??

Još ubaciti za Frankfurt na Majni i biti će svjetska zračna luka.

Izvinjavam se za OT, ali imam baš važno pitanje. U Beogradu je malopre pao veliki grad i meni i komšiji na par mesta ulubio krov od auta, komšiji i haubu, sreća ne mnogo, ali gledao sam ovih dana gradove u Italiji i Sloveniji, bogami i Zagrebu. E sad, pošto sam veliki obožavalac aviona, aerodroma i svega u vezi sa letenjem, mene zanima kako veliki grad utiče na avione koji su na stajanci na otvorenom na aerodromima? Znam da se prave od posebnih materijala i telo i krila i prozori, ali da li veliki grad i jak može da ošteti avion? Da li mehaničari i aviolimari posle grada, a pre poletanja obavezno pogledaju avion? Evo krenuli su da poleću avioni sa beg -a, pa me zanima koliko je sve to obezbeđeno? Hvala na odgovoru.
Ps: super za osi. Rajan je baš davno pokrenuo liniju za ltn, pa je onda nije imao dugo, čak je i w6 jedno vreme leteo. Mali je grad u pitanju, tj mali broj putnika koji lete. Slavonija je prazna, a ljudi iz bačke verovatno lete preko bega. Dole Vinkovci i brod verovatno lete iz Tuzle. Osi je prilično rizičan. Tu bi spas bio Croatia, ali sa jednim dash-om ili atr pa do ajmo reći Beča, Minhena, Milana, Frankfurta, sezonski spu, dbv, puy i zad.

Sve zavisi od oštećenja, neke stvari mogu biti samo kozmetičke prirode a neke mogu zahtevati detaljni pregled.
Nemojte zaboraviti, za razliku od male Cesne na primer, da je oplata (Skin je engleska reč) t,j materijal koji je sa vanjske strane, mnogo deblji od oplate automobila, bez obzira da li se radi o kompozitnom ili aluminkjumsom.

Kada avio uleti u gradonosni oblak, sto je jako redak slučaj jer se u iznimnim slučajevima ne vide na radaru, , e to je druga priča i oblak može da ga okupa kao lonče. Tu najviše stradaju leading edges , radar dome i normalno vettobranska stakla. Potražite par snimaka .

Ovo je odlicno – mnogo prometa na osijeckom letaliscu. To znaci da imaju lijet svaka dva sata. Prehuuuge!

Ako ovako nastave uskoro bi mogli imati i 7 letova dnevno a onda bi morali angazovati nekog experta kak sto ste vi da im napravi dobar raspored letova i cak uvede valove.

Vi ne vjerujete u svijetlu buducnost osijeckog aerodroma?

Pitanje je legitimno jer ste me optuzili da pretjerujem.

Imaju LIJET? OSIJEČKO letališče? Pa onda “mnogo prometa”? Koga vi tu…?

Skuliraj Fogleru.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!