zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

U Bordu direktora ACG nema nikoga iz Tivta

U Odbor direktora Aerodroma Crne Gore nije ušao ni jedan predstavnik iz Tivta iako je Tivat jedan od dva aerodroma ove kompanije. Isto je izazvalo burne reakcije tivačana. Tivačani poručuju i Vladi da se ne igra sa koncesijom Aerodroma Tivat jer ako se to desi da će isto imati ogroman i žestok odgovor cijelog Tivata i okolnih gradova.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Tivat

28 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

ACG upravo potpisali neku vrstu sporazuma sa Ulcinjem, oko eventualne gradnje novog aerodroma koji bi sluzio buducim hotelskim kapacitetima Velike plaze.

Hahahaha, logično. Svaka plaža svoj ajrodrom da ima.

To vam je za brzu avio regionalnu vezu Trebinje Ulcinj

Koncesija je greška, bolje uzeti kredite ukoliko fali sredstava i uložiti 100 miliona na OBA aerodroma, a ne samo u onaj u Pg. Aerodromi mogu da posluju pozitivno, problem je infrastruktura za koju je potreban novac koji država može naći. Dakle, po logici, Kastratiju je onda posao namješten da bi zgrnuo pare.

Tako je, konačno neki analitičar sa normalnim razmišljanjem! Pa ako valja njemu, mora valjati i državi…

E neka i nema nekidan sam bio na Aerodromu Tivat nemaju ni klime na ovim temperaturama, milon ljudi, uzas… Skuvao sam se.

Alene u nedelju 31.07. 2022 sam bio i klima ne radi. Ljudi se tresu i bukvalno kolabiraju od vrućine. Ne trebam Vam ni pričati za male bebe, trudice itd. Putnici su bili ogorčeni i svašta zbog toga govorili službenicima aerodroma.

Alene, u vasem intervju Jandrovski je rekao da ce srediti tu klimu. Intervju je bio u Februaru jos je nisu sredili. Toliko o profesionalizmu direktora Aerodroma CG

On je pokvario sve sto se moglo pokvariti a medjuljudske odnose najvise.Samoproglaseni strucnjaci koji kada dodju na ozbiljne pozicije pokazu koliko.su nesposobni.Na zalost i prethodnici i nasljednici ce biti isti takvi.

Naravno,osim prazne price nista drugo od njega.

Kastrati, Kastrati… pa da vidimo da li smeti da se bune.

Ja ne vidim nikakav problem sa koncesijom, ona se radi i u mnogo većim zemljama i u mnogo većim gradovima širom sveta. Ako išta koncesija moze da bude i dobra za aerodrom a ne losa.

Može, ali ne mora. U svakom slučaju nije u redu da o koncesiji Tivta ne odlučuje baš niko iz Tivta.

Profesionalnim menadžmentom koji je fokusiran na vrednost kompanije. To kod nas ne postoji i nema interesa da se uvede (jer “gde sam onda tu ja”) pa onda mora kroz koncesiju ili, u gorem slučaju, kroz prodaju.
Da li vi zaista smatrate da ovako napravljane države poput Crne Gore, Srbije, Bosne ili Hrvatske mogu da kroz svoj visokokoruptivni model vlasti usvoje model profesionalnog menadžmenta? Evo ako ima neko jedan primer firme (ne iz avijacije, iz koje god sfere) sa većinskim državnim kapitalom, a da je u periodu nastanka i razvoja ovakvih država (1991-2022) imala profesionalni menadžment, nek kaže koja je to kompanija (i, ako je ima, kako je to završilo).

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!