zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

EKSKLUZIVNO-OTKAZIVANJA: Wizz Air otkazuje Sarajevo-Hahn

Wizz Air otkazuje letove na liniji Sarajevo-Frankfurt Hahn, nakon 11.6. Evidentno uvođenje Saarbruckena 14.6. jest alternativa za frankfurtske letove. Od Frankfurta do Saarbruckena ima 185 km dok je do Hahna bilo 127 km.

Istovremeno Wizz Air od 19.6. povećava letove iz Sarajeva za Copenhagen za jedan let. Linija za Abu Dhabi će se u VI. mjesecu privremeno smanjiti sa 4 na 3 leta, da bi se u VII. mjesecu ponovo vratila na 4 leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

11 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Wizz BEG-LCA juce 205/230

Saarbrücken nikako ne moze biti alternativa Hahnu. Keln bi mogao jer je za nekih 10-15 km dalji od Hahna u odnosu na Frankfurt ali cisto sumnjam da ce neko voziti skoro 200km da bi leteo W6. Ovo ce biti linija namenjena putnicima uz samu granicu Nemacke i Francuske ukljucujuci Luksemburg.
Sa druge strane W6 ce prepustiti putnike Lufthansi i dobro je da je ima jer bi sada Sarajevo u suprotnom ostalo bez Frankfurta.

Videcemo da li ce Wizz polako i druge linije prebaciti sa Hahna ili je ovo samo izuzetak.

Budite sigurni da će Wizz osigurati bus za Frankfurt i da tih pola sata dulje odnosno nekih 50km u odnosu na Hahn neće puno utjecati na putnike ako cijena i dalje bude povoljna… Mislim da je ovaj potez zapravo izuzetno pametan: ako Hahn ode u bankrot, biti će to trenutno i onda će biti problema za kratkorocno prebacivanje na druge aerodrome… Ovako Wizz ima prednost pred konkurencijom. A siguaran sam da su i dobili izvanredne uvjete na

Bus vec postoji i nema veze sa Wizz-om. Ide od aerodroma do aerodroma. Jednom sam se iz Hahna vracao za Frankfurt. Krece od aerodroma Luksemburg pa nadalje. Tu nece nista Wizz osigurati.

Uticace jer je i sam Hahn porpilicno daleko, veci deo puta iz Frankfurta do Hahna je magistralni put. Sa povecanjem cene goriva odlazak je jos manje atraktivniji. Jos ako Vas neko vozi/dovozi sa i od aerodroma onda je jos manje atraktivno.
Sada je jeftinije i dati 50€-60€ vise LH i leteti direktno imajuci u vidu cenu karte busa ili gotova za auto a o vremenu da ne pricam.

Dakle ova linija bice pun pogodak za one sto zive oko granice i Luksemburga. Za one koji zive u Frankfurtu je predaleko.

Slažem se sa vama, ali tvrdim da 19 od 20 putnika pri kupnji karte si uopće ne postavlja pitanje o dolasku i odlasku na/sa aerodroma, već se slijepo kupuju čim vide cijenu od 19,99 ili 29,99… Mogao bih vam nabrajati primjere do sutra iz moje agencije!

Negdje pročitah da je Wizz nekome ko je kupio let za Hahn iza sredine juna ponudio let do Saarbruckena kao zamjenu ili refundiranje novca. I ja imam osjećaj da je Saarbrucken (polu)alternativa Hahnu, jer nije previše daleko od istog, tj. Frankfurta, a usput liniju čini primamljivom bh dijaspori koja živi u blizini. Ne čudi me da je prva Wizzova linija baš za Sarajevo

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!