zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Turkish prizemljio 12 A321

I Turkish Airlines će imati prizemljeno 12 Airbusa A321neo radi problema sa motorima Pratt & Whitney. Već sada Turkish ima prizemljeno devet aviona. Turkish u floti ima 58 A320neo i A321neo koji imaju Pratt & Whitney motore.

autorica Maja Mrkus, novinarka (Pula), foto: Turkish

12 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ekipa pozdrav. Ove motore pw1000g koristi u našoj blizini: Lufthansa, Wizz, Swiss, ITA (Alitalia) itd. Glavni problem njih je tzv. planetarni reduktor koji djeluje kao prijenos između turbine i fena. Jer još nitko do sada se nije usudio stavit planetarne zupčanike kao prijenos u turbo-fenski motor. Njegov vruči konkurent je CFM LEAP koji je copy-past dobro provjerenih i najrobusnijih motora danas GE90 (777) i GEnx (787,747-8) i Passport (Bombardier Global serija)itd. PW več dugo nije razvijao motore za putničke avione. A gotovo uvijek su ga meli General Electric (SAFRAN,Ishikawajima Harima i Rolls Royce (Kawasaki,Mitsubishi). Jer su se bazirali više na vojne avione f22 f35. A gore navedeni imaju jako dobru razvojnu podlogu da im nije problem brzo razviti potpuno novi motor za novu inačicu aviona. Jer je to dobro poznata i provjerena copy-past razvojna podloga. A LEAP sada gotovo svi uzimaju jer je on jako dobro znana platforma i mlađi braco najvećeg motora ikada GE90 i budućeg još večeg GE9X za 777x. Ekskluzivno se koristi za 737 MAX. Kao što Airbus ekskluzivno bira Trent XWB za a350 i Trent 7000 za A330NEO. Jer su to sve jako dobro poznate platforme koje su se na starim modelima jako dobro pokazale. Zadnji motor koji je PW razvijao je bio sa General Electricom, Safranom i MTU GP7200 za A380 samo da bi konkurirao za Trent 900. Isto je nastao iz GE90. Tako da MTU i Pratt & Whitney su veoma hrabri ali i ne baš uspješni sa pw1000g. Također najslavniji PW motor je bio v2500 za stari a320. Veliki pozdrav.

Mozda gresim Ali neo koristi I CFM motors, zasto we on I he kvare?

Zašto pa to su skoro novi avioni?

NEO serija aviona ima motore koji imaju manju potrošnju goriva, i kao takav se smatra za spasioca kompanija jer će imati niže troškove. Međutim, proizvođači u uspješno naplatili obećanja o manjoj potrošnji. Da bi ostvarili manju potrošnju, ti motori moraju da rade na većim temperaturama u komori za izgaranje, a izgleda da materijali nisu kadri da izdrže te temperature. I onda pomnožiš sa brojem tih motora koji su u opticaju i odjednom se dobije nestašica ključnih dijelova i kapaciteta za remont…

Saga continues!

Nevjerojatno zapravo da sada vec neko izvjesno vrijeme postoje problemi sa PW motorima i to sve redom na Airbus avionima (A220,A320 family). Loše za reputaciju Airbus-a!

Bitno je da buzinski klub genijalaca i dalje tvrdi da će sa “našim” 220 biti sve u redu. Umjesto da otkažu dok je još na vrijeme…

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!