zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Menzies preuzima Air Serbiu

Kao što smo već najavili najveći svjetski hendler Menzies Aviation postaje treći hendler u Beogradu. To je ogromna i vrlo dobra vijest za Beograd i Srbiju. I desilo se ono što smo predvidjeli da će se desiti: Air Serbia prelazi u Menzies od II. mjeseca 2024. Odličan potez za kompaniju i iskrene čestitke. Air Serbia je još jednom pokazala da reagira brzo, agilno i kvalitetno. Prelazak u II. mjesecu ostavlja dovoljno vremena da Menzies pribavi radnike i potrebnu logistiku, ali i da krenu sa operacijama uz porođajne probleme do ljetne sezone. Kreću u najslabijem dijelu godine i time će si ostaviti dovoljno vremena za probleme, usuglašavanje sustava i prilagodbu.

Naime, Air Serbia je pretprošlog ljeta, a još više ovog ljeta imala ogromnih problema u Beogradu. Kašnjenja su bila višesatna, bio je ogroman broj kašnjenja doslovce svaki dan, i broj otkazivanja letova je bio velik, u jednom momentu se otkazao svaki 7. let. Dobar dio krivice za to snosi Vinci kao hendler. On nema dovoljno radnika, radnici su mu potplaćeni, Vinci nema interes biti hendler što je više nego evidentno.

Prelaskom Air Serbia na Menzies, kompanija si je osigurala 50% prometa u Beogradu i posao za nekoliko stotina radnika. Time će hendlati oko 4 milijuna putnika. Već sada je to ozbiljan posao, a ako uz to uspiju uštipnuti još neku kompaniju, ihaaa. Uzmemo li da SkyParner opslužuje Wizz Air, Lufthansu, Austrian, Swiss, Eurowings, flydubai… Vinciu ostaje jako malo kompanija i posla. Čak i Turkish već preko godinu dana pregovara sa SkyPartnerom da pređe kod njih. Za očekivati je da će i oni preći u SkyPartner ili Menzies. U tom kontekstru Vinci će morati otpustiti niz radnika i prodati logistiku, a logično je da će to preuzeti Menzies. Za očekivati je da će Menzies preuzeti i radnike Air Serbie koje je ona koristila za hendling ove godine.

Interesantno je da se Jiri Marek u obraćanju oko potpisivanja ugovora sa Menziesom, a nakon članka zamaaero gdje smo ga radi toga kritizirali, ispričao putnicima radi ovogodišnjih problema. Konačno. Mogao se toga sjetiti i bez naše kritike.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Menzies

150 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Trazim posao na aerodrumuu beogradu moj.tel 0637486604

Do ar dan interesuje me dali jos primate radnike na aerodrumu u beogradu ja se javljam ako treba ka bih radio imam 33godine i imam 3 dece sa njima zivim sam pa mi treba siguran posao. Hvala. Moj br tel 0637486604

Hvalite Menezis kao što ste nekada hvalili Vinci.
Ni jednog hendlera nije briga za putnike, uvek i sve prebacuju na prevozioca.
Najbolje je bilo u JAT-u kada je imao sopstveni prijem i otpremu putnika.
Znalo se ko šta radi, ko koga i zbog čega nešto pita, ko odlučuje i sve se radilo tiho i lagano. Službenici P/O putnika su se školovali mesecima da bi došli do šaltera, w/s ili lost and founda.
Sada se primaju ljudi koji su čuli da Beograd ima aerodrom i kao takvi se obučavaju do 7 dana i sedaju na šalter.
Nemaju osnovnu kulturu i znanje, pre svega koji grad je u kojoj državi a ni ko je VIP putnik te tako preko razglasa prozivaju predsednika jedne Evropske države da se hitno javi na gejt.
Onaj ko je nekada radio na aerodromu zna proceduru za VIP putnike…..
Svake sezone je sve gore i gore….

A ko je u Direktoratu dozvolio da se kao takav registruje i odredi da baš hendluje Air Srbiju? Nacionalna kompanija nosi bar 80% saobraćaja na a/p Beg.
Ko to kome gura novac u dzep?

Kvalitetan tekst, analitičan i uvek u samu srž. Pozdrav iz Srema.

A ko je Menzis?😂

Bravo neka im je sa srećom. Pa kada krenu da ispadaju avioni iz reda letenja i da ne dolaze posade na vreme na poletanja da baš vidimo da li će sada Menzis biti krivac kao što je aerodrom bio.

A ako budu avioni leteli na vreme hoce li se tad ispostaviti da je problem bio do aerodroma?

Da citiram našeg dragog Alena: “Air Serbia i dalje oduševljava” zato što je najagilnija kompanija (možda) u Jugoistočnoj Evropi. Alene mislim da upravo ova vest o ugovoru sa Menzies-om to i dokazuje kao i Marekove kvalitete kao pravog strategu. Ne znam da li ste primetili jedan interesantan detalj iz Marekove kancelarije, a to je digitalna tabla sa trenutnim letovima Er Srbije koje on posmatra sa radnog stola. Vidi se da je čovek izuzetno posvećen poslu i da iako ima problema na operativnom ili taktičkom nivou (da upotrebim ove termine) on ne odustaje od zacrtane strategije, dakle do 2025. godine rast kompanije na 100 destinacija, 35 aviona i 5 miliona putnika a onda kupovina vlastitih aviona i konsolidacija kabinskog proizvoda do 2027. godine i 100 godišnjice kompanije. Siguran sam da će ground handling da bude mnogo bolje!

Znaci,radnici su se nekada zaposljavali,sada se iznajmljuju (lizing),i idemo ka poslednjoj fazi tog “procesa,u narodu poznatoj kao (pusing),e kad dodjemo dotle,doci cemo do kraja svega!
Ovo vise nikakvog smisla nema.
Lep pozdrav.

Kradu na klasama u avionu.Uzimam biznis I kad menjam kartu traze doplatu jer imaju 4 klase na 12 sedista biznisa.Lopovluk

Dobra i ocekivana vest. Cestitke.
Interesantna odluka o preuzimanju radnika. Do juce monopolista(BA), sada dobar partner drugom handleru. Da sam radnik BA dobro bih promislio koliko bi to za mene bio dobar potez da me preuzme druga privatna firma i pod kojim uslovima. Nekako me podseca na preuzimanje radnika iz ASGS u Aerodrom, i prevare koju su doziveli radnici ASGS, kao sto je napomenuo i jedan od ucesnika u komentarima. Otarasili su se najaceg kadra. Menzies , ako zeli da bude dobar handler , morace dobro da promisli sta preuzima i koga.

Da, zahvaljujuci njihovim igricama

SVAKA ČAS. ODE JOŠ JEDNA FIRMA

Sve podseća na dinkića.najbolje kompanije propadaju zbog nesposobnosti rukovodstva da organizuju posao.sad je aerodrom doveden u lepo zdanje i sad kad treba da se zarađuju pare neko zbog neznanja uništava nešto što su generacije gradile.

Pa valjda ste do sada shvatili da najgori i treba da budu na najacim pozicijama, nista to nije iznenasjujuce. Opasnost svega tiga sto niki za to ne odgovara, vec ih sa sobrim otoremninama zaposle u druge kompanije, gde ce to isto speovoditi.

Nisam kratkog pamćenja o preuzimanju radnika ASGS, odnosno SU-PORT-a kao ćerke firma Air Serbia i to tik pred koncesiju na pleća Aerodroma Nikola Tesla. Onda dobro organizovanim Senkinim HR akrobacijama VINCI isplaćuje otpremnine tim istim radnicima i to poređenja radi Ljubica dobije 2 milona za nepune dve godine na aerodromu a kolega sa 20 godina staža 1.6 miliona. Sada zbog Air Serbia vest je novi handler koji će kao bolje organizovati posao sa tim istim ljudima mix ex Air Setbia i aerodrom. Nema na tržištu rada tako specifičnih zanimanja osim fizičkih radnika ali u današnje vreme neće niko te poslove da radi. U moje vreme početka rada na aerodromu Beograd te 1996. godine koferi su samo leteli i bilo je još prepoznavanje prtljaga ispred avina iz bezbednosnih razloga, svaki putnik bukvalo prstom pokaže svoj prtljag i on se tek onda utovara. Svaka torba je više puta prešla preko radničke kičme i sve je bilo na vreme.

Nazalost nekada bilo. Mada sa dobrim kadrom i dobeom organizacijom i pravim ljudima na bitnim pozicijama, moze ponovo biti. Mozda nam ipak treba malo optimizma da ce sa Menziesom biti tako..

Ahahahha, ok. Mislim sa shvataju da shvataju svi da je dara prevrsila meru, te se nadam da ce ovo malo ozbiljnije odigrati

E svaka ti čast za tu Ljubicu velikog strucnjaka hahaaa…a i zakinuli su nas od privatizacije VANCI sto je svaki stalni radnik trebao dobiti oko 14.000€ ali naravno nije….

To je vec pitanje za Senku Jelenkovic i njenim akrobacijama kako Aerodromac rece.

Direktorka ljudskih resursa u Vinciju!

Sad svi već znamo(koji smo radili za air serbia i su-port)da će Tanja Jovanovic biti direktor u menzisu tako da…ipak se okreće muljačina

Auuuu kakva info, ako je pouzdana. Zatvorila ASGS , 2017., a sada otvara u Menziesu. Neka vam je sa srecom. Cuvajte ledja.

Poštovanje. Hoće se desiti šta novo u onoj žalosnoj Tuzli ? Ili oni mediji pričaju u prazno

Kritika je urodila plodom. Videćemo kako će Menzies da se snađe na ljeto

Poštovane koleginice i kolege,

Odlukom Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije od 10. jula ove godine, ukinuto je ograničenje u pogledu broja pružalaca zemaljskih usluga na beogradskom aerodromu.

U svetlu ove regulatorne promene, i veoma dinamične i izazovne letnje sezone sa rekordnim obimom saobraćaja, operater Menzies Aviation imenovan je za novog zemaljskog operatera nacionalne avio-kompanije Air Serbia na Aerodromu Nikola Tesla umesto kompanije Belgrade Airport, od februara 2024. godine, kako je najavljeno.

Kompanija BELGRADE AIRPORT će nastojati da, u saradnji sa Air Serbia i Menzies Aviation, obezbedi nesmetani transfer kadrova, kompetencija i znanja, i pružiće punu podršku svojim zaposlenima po ovom pitanju.

Takođe, BELGRADE AIRPORT će u potpunosti i blisko sarađivati sa davaocem koncesije i nadležnim organima, kao i ostalim partnerskim avio-kompanijama i pružaocima usluga zemaljskog opsluživanja.

Uprava kompanije BELGRADE AIRPORT

A ovo je mail koji su zaposleni aerodroma dobili ni 24 sata nakon potpisivanja ovog ugovora. Kao sto smo i govorili celo leto, jedan veliki marifetluk u organizaciji Francuza i ostalih handlera ne bi li se unistio handling kao sastavni deo poslovanja beogradskog aerodroma. Posao za preko 700 zaposlenih visi o koncu, nisu se udostojili da ih pre ovoga obaveste niti da ponude bilo kakvu otpremninu niti bilo kakve povoljne uslove. Da li ovo znaci da ce Menzies samo da preuzme zaposlene aerodroma, opet po nekim mutinim uslovima, radnjama ili ce biti ostavljeni na cedilu, to ocigledno nikog ne interesuje. Sistem vrednosti evropskih kompanija i ne postoji u zemlji Srbiji.

Imate sindikate, neka se malo potrude oko vas, jer i njih isto ceka, posebno sto ostaju bez clanstva, a onda i bez reprezentativnosti. Imaju na cemu da uce,. Proces Asl i AB

Ja mislim da pre svega jedan tekst treba da se bavi cinjenicom da su od svih novo uvedenih JU destinacija ove godine samo 2 pretvorene iz redovnih u sezonske (FLR, MRS) dok najveci broj onih koje su kao celogodisnje uvedene takve i ostaju.

Tu spadaju pre svih Izmir, Ankara, Bolonja, Budimpesta, Krakov, Napulj, Valensija, Malaga, Lisabon, Kairo, Nirnberg, Keln itd…

Bilo je puno onih koji su sumnjali u uspeh ovih linija i samo cekali trenutak kad ce biti ukinute kad ono…

Vi i vaš imenjak prvi. Vaša izjava je da će kompanija bankrotirati i da mnogo jače kompanije nisu mogle da podnesu toliki porast broja linija a kamoli jedna Air Serbia.

Ne, rekli ste da su mnoge kompanije bankrotirale kada su pokusale isto.

Hrvatski botovi, ukljucujuci i Alena Foglara, su sumnjali.

Vi ste sumnjali takodje. Napisali ste da ce kompanija slomiti zube.

Džaba su potpisali ovaj ugovor. Idućeg leta neće imati puno putnika. Pročitao sam da su svi bili jako ljuti na probleme od pre par meseci i da zato više neće leteti sa Air Serbiom. Menzies je trebao to znati pre ulaska u ovaj posao.

Lose su onda uradili Due Diligence. Treba im to javiti, mozda imaju escape u ugovoru.

Puno je ljudi izgubilo let, prtljag ili im je otkazan let. Neki nisu dobili ni pare za to. Mnogo tih nezadovoljnih putnika Air Serbia vise nece videti, kao ni vas. Mislim da sam ovde procitao vasu analizu kako se puno putnika nece vratiti Air Serbiji. Globalna kompanija kakva je Menzies je to morala znati.

Dobili su svi koji su ih trazili i koji su stekli uslove za nju. Svi do jednog!

Naravno da je istina. EU tako nalaze!

Hahahah,ovo je vic dana!

Za Vasu infrmaciju Air Serbia ce otvoriti nove linije i imati vise putnika nego ove godine a vi cete i dalje prizeljkivati njihovu propast.

Ali dobro, ima vas raznih…

Ljudi su kratke pameti, leteće i dalje.

A da? A oni prevezli u septembru preko 450k putnika. Problemi poceli jos u junu. Mislite da su svih 450k kupili kartu pre problema?
Mi svi odlicno znamo kada se kupuje karta. Tako da ne vidim da su u problemu zbog toga.
Jeste bilo neprijatno, jeste trajalo dugo ali nesto ne vidim da im manjkaju putnici. Uvek ce biti nezadovoljnih.

Da, i zato su prodali 55.000 karata na akciji…

Lupaš gluposti

E stvarno ste me nasmejali… komentar na nivou deteta….
Zivi bili pa videli koliko ce biti putnika iduceg leta.

Ja sam se iznenadio da uopšte rade još uvek. Čitao sam da su se raspali u opštem kaosu.

Hahahaha! Još jedan stručnjak se javlja! Iduće godine Beograd prelazi 8 miliona putnika a Er Srbija 4,5 po konzervativnoj računici. Jeste sad će svi da idu autobusom mesto nacionalnim prevoznikom koji ima najbolje konekcije sa Tesle…

OT

Air Serbia u septembru prevezla 456.790 putnika sto je 40% vise nego u istom mesecu 2019 godine.

Ovo znaci da je Beograd u septembru isao na oko 900.000.

Sjajan rezultat!

Ako je 456k sa INI i KVO, onda je BEG na oko 800-850k verovatno.

Meni nije, videcete bice blizo 900.000.

U KVO ima malo letova i putnika, jer leti samo ATR 600 2 puta sedmično za Istanbul cele godine, a od juna do septembra i do Soluna i Tivta 2 puta sedmično, znači KVO za godinu dana ima max 5000 putnika, sa Nišem je malo bolja situacija

675.000 је било у октобру 19.

Videcemo da li su zaista problemi bili zbog Vincija ili je to samo bio izgovor, pa onda nije bilo do AS, i ne placaju penale putnicima. Jer na to ne mogu da uticu, je li..

I jedni i drugi imaju odgovornost za sve brljotine ovog leta.

Да и ја ћу исто видети

Imate li Alene ove makete Air Serbie u svom uredu?

Sto ne kupite i ove makete Air Serbie?

Kako Vas ne interesira ako već imate 3 makete? Istinski ne razumijem…

Što bi rekla narodna izreka “Mukte je i sirće slatko.” 😁

U subotu stigli u BEG sa Swiss-om na remote stand. Vozili se autobusom do nekog A-gate, isli uz stepenice gore, na pasoskoj jedan carinik radio, druga na telefonu, na traci za torbe tek posle 1 sat prva torba izasla. Na napomenem da je Swissov avion jedini avion bio sto je u to vreme sleteo. Ne razumem zasto autobus ne stane ispred pasoske kontrole, tako mogu i ovi sto su sa kolicima normalno da pridju nego nose kolica i decu uz stepenice. Sramota Sky Partnera za torbe, zasto smo cekali 1 sat? Nadam se da ce LX da ukine ugovor sa njima, jako los servis…

E neka ste vi nama rekli da na pasoskoj kontroli rade carinici…Sta sve covek ovde nece procitati….

Neka budu onda policajci za vas

Nisu za mene nego za sve putnike koji slecu u Beograd.

Nije za nekoga neka nešto bude, nego u celom svetu pasošku kontrolu sorovodi granična policija.

A u Švajcarskoj carinici i granični policajci istovaraju prtljag? Pa prethodne dve godine haos na većini evropskih aerodroma a vi se toliko razumete u logistiku da samo pljujete po onom što smete. Sram vas bilo.

Zbog velikog interesovanja za Porto gde su bile rasprodate sve karte po PROMO cenama do kraja januara, Air Serbia je odlucila da obezbedi jos po 5 karata na svakom letu po PROMO tarifi.

Prema informacijama na gotovo svim letovima do kraja januara je do sada prodato izmedju 40 i 50 mesta, za samo par dana, dok je na letu 29.12. prodato preko 80 mesta vec.

Takodje, oba leta BEG-LIS i LIS-BEG 31.12. su vec sada kompletno rasprodati na A32S.

Indikativno je da je Air Serbiji “pala kasika u med” sa linijama za Portugal.

Vas komentar Alene?

Nije tačno da je rasprodat BEG LiS, uđite na aplikaciju Air Serbia ili sajt , još uvek ima karata

Pa eto Vi probajte da kupite za 31.12. kartu za ili iz Lisabona. Videcete da nema karata.

Kome verovati? Pa probajte i vidite ko govori istinu!

Nije istina! 31.12. BEG-LIS i LIS-BEG su rasprodati!

Alene, hoćete li učestvovati na “Aviation Day South East Europe” u Beogradu?

Konferencija u Istanbulu je 1nedelju dana pre toga.

Pa “Aviation Day South East Europe” je 17.10. u Beogradu. Dakle mozete da stignete.

Ako niste moderator nemate zašto dolaziti na konferencije??
Alene, uz svo dužno poštovanje, ovo zvuči vrlo umišljeno, nadmeno.
Pa valjda i Vi, pored golemog znanja i iskustva, možete još ponešto naučiti, i te konferencije imaju svoju svrhu. Barem se nadam.

Imali biste više vremena da ne odgovarate na svaki glupi komentar kao što je npr. ovaj moj. 😉

Odlično, konferencija u Beogradu je 17.10, dođite da vas šprdamo.

Davno proslo vreme. Znamo da niste sada ni pozvani. Niti ce vas vise bilo ko zvati u Beogradu.

Konferencija u Beogradu je 17.10.

Šta se održava u Istanbulu?

Vi ste pisali? Pa zar nije Suzana?

Inace Vinci vec pregovara sa Menzisom oko preuzimanja radnika. Vinci nige ne radi hendling samo ovde , politicki naravno. Sve ce ds prodaju i onda ce da uzimaju kajmak sa minimum troskova.

Stvarno nema smisla…nemoralno.🤣🤣🤣

Menzies se pokazaao kao jako dobar i pouzdan partner prosle godine na UK aerodromima kada je bilo na hiljade kofera koji su cekali na isporuku pa su eto sad resili da obraduju i Srbiju. Nista dobro nece biti od Engleza, oni samo gledaju da izvuku svoju korist, da ne rade nista i da naredjuju drugima kako treba da se radi. Uostalom nikada kroz istoriju nam nisu bili naklonjeni niti zahvalni pa je vlada eto resila da umesto da unapredimo svoje damo sve strancima. Sramota!

Baš svašta. Pročitajte koliko je Britanaca poginulo oslobađajući Srbiju u I svetskom ratu i zapitajte se ko je nezahvalan.

To je vec Vinci dogovorio sa drzavom da sve radnike preuzme Menzis. Nije to nista novo , to je samo sminka za narodne mase.

Pošto narodne mase znaju ko je i šta je Menzis? Mase ne znaju ni šta je ground handler, a kamoli koji su najpopularniji.

Тачно

Ne razumem, sta privatna firma Vinci, dogovara sa drzavom o preuzimanju radnika za drugu privatnu firmu.?Jos jedna prevara kao prevara sa preuzimanjem radnika iz ASL u Vinci, kada su im oduzeta sva prava i staz, bez otpremnina, pa onda proterani. Gde je onda drzava bila?
Sve je to uigrana fora da ih sto manje para kosta, i proces koji traje od 2018.

Menzes je nesto najbolje sto je Air Serbia mogla dobiti.

Mislim da je prerano dobila.

Menzis=Mesečni ciklus

Igra reči (kalambur) od menzis, prerano ili prekasno. Bez mnogo smisla, malo vulgarno, ali kalambur je takav.

Mislim da AirSerbija ima 10 godina. Zaista prerano.

AirSerbia dobila menzis

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!