zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Lufthansa će imati 8 A380 u floti

Lufthansa je izjavila da joj je vraćanje u promet Airbusa A380 ispalo bitno važnije nego je prvotno mislila. Kompanija je istim objavila da će do 2025. u floti imati osam A380. U ovom momentu Lufthansa operira tri A380.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

15 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Ako ovo nije Jatovanje ne znam šta je.

Kada JU (Marek) priča o floti, nabvci A321 i slično pa se to ne ostvari ili se ne ostvari u predviđenom vremenu, onda je to Jatovanje. Kada LH ne zna šta će sa A380, hoće izbaci, neće izbaci, hoće 4, neće 4, hoće 8, neće, hoće sutra, hoće do 2025, onda ništa, to je usklađivanje sa zahtevima i uslovima tržišta.

Ako je Marekovo Jatovanje, onda je ovo Lufthanzino Jatovanje 1/1.

Тако је.
Ми у нашем региону треба да се трудимо да будемо бољи јер смо много мали.
Да наши спортисти (Хрвати фудбал, Срби кошарка, тенисери, одбојкаши, рукометаши…) гледају како други раде и да се ваде на њихове глупости, онда не би били нигде а поготово не тако успешни.
Шта ме брига за море глупости Луфтханзе. Они то могу себи да приуште, а ми наше глупости не можемо јер смо мали.

@anon 11.02: zaboravljajte vrlo važnu činjenicu a to je da naručeni 777 debelo kasne a taj je model trebao kompletno zamijeniti 380. Uz to ima još i problema sa isporukama 787. Stoga je jasno da odluke moraju kratkoročno mijenjati i biti prilagođeni potrebama tržišta. Ali 380 je kod LH samo prijelazno rješenje i kako krenu isporuke 777, izlaze i oni iz flote!

Ok. A vi zaboravljate činjenicu da se naprasno povećala tražnja za A330 i A321 na primer pa i za atr. Da su lanci snabdevanja, održavanja, farbanja u globalnom haosu. Dakle sve ono što se desilo JU i sa pričama (ne obećanjima) Mareka. Onda ako vi opravdavate LH zbog objektivnig stanja na tržištu, iz potpuno istih razloga opravdavam JU. Dakle, LH ne Jatuje, JU ne Jatuje. Tu se mogu složiti.

@anon 18.18: krivo! LH reagira na potrebe tržišta jer ih je imala kao back up skupa sa posadama i odgovarajućom tehnikom. JU je išla u ekspanziju grlom u jagode: i bez dovoljno aviona, i bez dovoljno posada, i bez dovoljno radnika na otpremi. I to je Marek MORAO znati. A očito ili nije ili nije smio znati…

Ovo je luftovanje

Pa jer su tako samouvereno pricali da nece vracati A380…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!