zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Banja Luka ima 22 tjedna leta

Aerodrom Banja Luka ima 22 tjedna leta (više od 3 dnevno u prosjeku). Najmanje letova ima u utorak, srijedu i subotu (po 1), u četvrtak ima 2 leta, dok u ponedjeljak i nedjelju ima 5, a najviše ima u petak, čak 7 letova.

Najviše letova iz Banja Luke ima Wizz Air koji ima 10 letova na 5 linija, pa Ryanair njih 8 na 4 linije, dok po dva leta imaju Air Serbia i Air Montenegro. Najmanje kapaciteta za Banja Luku ima Air Serbia.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Aerodrom Banja Luka

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

U ovim ljetnjim mjesecima bi linija za Beograd radila samo tako, jer to više nije tri sata vožnje kao nekad, sad je to često i deset sati, ne mogu reći vožnje nego ukupnog vremena u putu (4 sata vožnje i 6 čekanja po granicama i naplatnim rampama)

Pa zar to nije očigledno? Ne slušaju mene 🤣😂…

Pa bi li ste vi išli avionom ako trebate obaviti dnevni posao a morate čekati 7 ili 4 dana, ma i rodbina neće da primi više od 3 dana 😂, ili tražili konekciju k’o ćoravoj koki zrno? Ili obrnuto, da li biste otišli autom (pod prestpostavkom da ste iz regije Banjaluka) ujutro na aerodrom, sjeli na avion, obavili 3-4 sastanka, ručali i popodne/uveče se vrtaili u svoj krevet? Ili gdje god zamisliš (skoro tako) letiš iz Banjaluke a ne autom do Beograda (ili Zagreba, Sarajeva, Budimpešte, itd..) pa onda u avion i tako nazad)?

Treba se staviti u kožu korisnika i prilagoditi njemu, onda će biti potražnje. Ovako je linija “reda radi” i sa aspekta kompanije ali i sa aspekta potencijalnog korisnika…

Tačno. Linija za BG bi trebala da bude dva puta dnevno, ujutro i naveče. U protivnom gotovo da nema smisla. Šta bi tek bilo da Air Serbia nije državna firma. Žalosno je. Pa Austrian su imali godinama dnevno letove za Beč. Koliko sam čuo, let je prekinut ne zbog malog broja putnika nego iz političkih razloga

Moje informacije govore drugačije. Politički je pritisak bio da Austrian leti samo za Sarajevo a da se let za BNX ukine.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!