zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zašto Split nema LCC bazu?

Porazgovarali smo sa Perom Bilasom, jednim od managera splitskog aerodroma oko LCC u Splitu. LCC pokrivaju 57% tržišta u Splitu. Split ima 11 LCC. No, ono što je čvrsta odluka aerodroma je da sve LCC tretira jednako kao i legacy i leisure prijevoznike, tj. ne odobrava im dodatne popuste ili subvencije. To je i razlog zašto Ryanair ima samo tri sezonske linije u Splitu, za razliku od Dubrovnika, Zadra i Zagreba gdje ima jako puno linija, ali i Pule i Rijeke gdje ima više linija od Splita. Ryanair je tržio posebne uvjete, ali ih nije dobio.

Split nema bazu ni jednog LCC, za razliku od Zagreba, Zadra, Dubrovnika, Beograda, Skopja i Prištine i samo je jedan razlog za to, Split jednostavno nema mjesta na stajanci da bazira jedan ili dva aviona. Tek kada će se stajanka proširiti, a to je plan za skoru budućnost moguće ja baziranje LCC. Ipak, Splitu je interes dobiti zimske letove, pa ako bi neki LCC ponudio zavidan broj zimskih letova, možda bi se moglo iznaći rješenje za ljetne slotove za tog prijevoznika.

Primjerice easyJet ima 106 letova ljeti iz Splita i vrlo je čudno da nemaju ni jedan jedini let zimi. Bilas kaže da su više puta raspravljali sa easyJetom oko zimskih letova no svake godine im govore „vidjet ćemo iduće godine“. No, tu je i Wizz Air koji je prošle godine imao 36 tjednih letova, a koji je ove godine krenuo već u III. mjesecu sa letovima za Split, za razliku od prošlih godina kada je kretao u VI. mjesecu. Stoga bi i oni mogli biti kompanija koja bi mogla otvoriti bazu.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: ZL Split

58 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Zalosno je da zivim 3 km od Zracne luke Split a moram letit iz Zagreba,Zadra i Dubrovnika Ryanairom u talijanske gradove po povoljnoj cijeni

Stvarno su na gubitku…

Wizz Air naprosto nema dovoljno letova da opravda bazu, tj. za sezonsku bazu je to malo letova.

Jedini kandidat za bazu je easyJet.

Prekrasan aerodrom, pun palmi, kao i većina njegovih mediteranskih kolega.

Pa zašto bi imao LCC kad nemaju dosta slotova niti za legacy prijevoznike i stalno im raste broj putnika.

Vidi se koliko ih baš zaboli briga za zimske letove. To što su oni “raspravljali” nisu nikakvi pregovori ni pokušaj davanja popusta. Sve ove godine easyJet baš njih zaobilazi dok u Dubrovniku ide korak po korak i kad ima konkurencija u Ryanairu. Najgora uprava bilo koje zračne luke za stanovnike svog područja je upravo SPU!

Šta nije istina? Gdje je EasyJet? Gdje je Ryan? Zašto Dubrovnik dobija solidne 2-3pw LCC linije, a Split se treba zadovoljavati sa OU kretenskim linijama? Koji će nama k najveći broj linija ako će ove zime Dubrovnik imati veći broj putnika?

A jeste li možda razmislili da Split ima daleko najviše potencijala za razvoj cjelogodišnjeg prometa? Našli ste da uspoređujete Split sa Bračom? Sama činjenica da je potrebno usporediti Split sa aerodromom na Bolu mi dovoljno govori koliko je uprava uspješna.

Neka se dovedu linije EasyJeta, Ryana, Wizza i normalnih legacy avioprijevoznika. Linije KLMa i Edeweissa su odlične i tu stvarno treba pohvaliti te aviokompanije. No još uvijek, 30.000 putnika mjesečno je mizerno. Može Split dovesti 50 novih linija, no đabe 50 linija ako neće generirati dovoljno prometa.

Ej, Dubrovnik će imati više putnika ove zime.

To što je ZL Rijeka nesposobna ne znači da je ZL Split sposobna. Je li OU sposobna jer imaju veći tržišni udio od TAROMa?

POTRAŽNJE IMA ZA RYANA I EASYJET!!!!!!!!!! NE ZA SMRDLJIVU CROATIJU!!!!!!

Mozda zato jer su pula i rijeka vise autodestinacije?

A neki dan je bilo 14 linija u Splitu?

A sto ce im poticaji i subvencije u sezoni?

Koji “zaokret”? Zaokreta nema. Sve je isto kao i prije.

Nije istina. Molim izvor ako je tako.

To nije istina…sve se jasno vidi na njihovim stranicama,koje subvencije i poticaji se nude…i sve je isto…vec nekoliko godina…
I dalje imaju poticaje za letove u srcu sezone

Nisu doveli ni jednu cjelogodišnju liniju Eurowingsa, već su ukinuli. Ukinuli su Munchen.

Od svih tih LCC linija kojih nema zimi mi je najčudnije da je Rim “prepušten” Croatiji.

SPU i ovako puca po savovima u peaku sezone, kako bi tek bilo da neki LCC tamo bazira svoje avione? To bi bio teski krkljanac..

Da uprava zna širiti zračnu luku, onda ne bi bilo.

Da se zna zarađivati, bilo bi i novaca. No neka oni bacaju pare na 50% LF OU linije. Pametna investicija.

Nije istina. Nisu povećali broj linija.

SMANJEN je broj letova za Munchen sa 9 na 7.

Čovječe živim u Splitu i letim za ZL Split. OU je uvijek imala 7pw za MUC, a prije pandemije liniju je letio i EW sa 2 tjedna leta (A319). Vrhunac EW operacija je bio 10pw u zimu 2018./2019., a već sljedeće zime dolazi do manjih redukcija EW operacija. Isto tako, Ryan (Lauda) je u zimi 2019./2020. pokrenuo operacije za STR (3pw sa A320) jer su htjeli uništiti EWovu bazu u Stuttgartu, no ta baza je ukinuta pa time i linija za Split.

Sva “povećanja” što je ZL Split “dovela” nisu ništa više nego kompenzacija za izgubljeni kapacitet.

Čovječe letio je liniji STR-SPU 3pw sa A320 na

“Craotia je najviše letova zimi za MUC imala 4 tjedno”

Želite okladu u janjetinu?

A da pokušate ovako žestoko braniti nesposobnost OU?

Krivo.
Interesa ima, itekako, ali za konkretne linije, pa ljudi iz Splita i okolice npr.zimi za Istambul lete preko Dubrovnika/Zagreba/Sarajeva, dok za druge letove se ide za Zagreb ( kao što ja radim ), tako da ova teza ne stoji.
I čini mi se da u upravi splitske zračne luke baš i nema interesa da se pokrenu zimski letovi.
Ono što svaki laik zna, da bi zimski letovi za npr.Istambul / Berlin bili itekako isplatljivi…..Dublin isto….ali gosp.Novak i ekipa se zadovoljavaju za period 01.04.-30.10, a ostalo kako bude….užas…

Zašto ne prenosite da je Croatia Airlines promenila narudžbinu za A220?

Tako da će umesto prvobitne narudźbine 12 A223 i 3 A221 sada dobiti 13 A223 i 2 A221.

Dakle zamenili su jedan A221 za A223.

I nije neka vijest iskreno, mislim znao sam, vidjeo sam prije no to je još jedna u nizu gluposti Buzinskih genijalaca tako da… Navikli smo😁

Ma to oni tako nasumično promjenili narudžbu. Onako iz zezancije.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!