zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO – NAJAVE: EasyJet leti i 2. zimsku liniju za Dubrovnik

Zamaaero je objavio da će easyJet ove zime letjeti 2,5 od 5 zimskih mjeseci na liniji London-Dubrovnik. No, kompanija je odlučila letjeti još jednu liniju ove zime, Manchester-Dubrovnik. Linija će se operirati dva puta tjedno (srijeda i subota) do 30.11, te od 26.2. do kraja zimskog reda letenja. To znači da će i ova linija kao i London imati operacije 2,5 od 5 mjeseci.

Kompanija će produžiti letove za Bristol do 3.11. (3 dodatna leta), za Edinburg do 29.10. (1 dodatni let), te za Napulj do 6.11. (5 dodatnih letova ove zime). EasyJet će za Manchester imati 20 letova ove zime, a kako će za London imati 27 letova, to znači da će na svim linijama imati čak 56 dodatnih letova ove zime. I British Airways će letjeti iz Dubrovnika za London Heathrow početkom XI. mjeseca, tj. do 2.11, te će imati 3 leta u zimskom redu letenja.

Istim će Dubrovnik ove zime imati letove na čak 8 inozemnih linija (Turkish za Istanbul, LOT za Varšavu, Croatia za Frankfurt, easyJet za London i Manchester, te Ryanair za Charleroi, Beč i London), te na dvije domaće linije (Zagreb i Split-Rijeka-Osijek).

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: easyJet

36 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Prošle sezone zadnja dva EasyJetova leta iz DBV za Napoli su poletila,ali se nisu vratila u Dubrovnik.Putnike su na predzadnjem letu vratili autobusom do Trsta(600 km)pa kud koji,a na posljednjem,vlakom do Barija(4 sata vožnje),te trajektom,također posljednjim u sezoni,do Dubrovnika.Opravdanje EasyJeta je bilo da nemaju dovoljno posade za navedene letove.To su bili letovi krajem listopada,na kojima uglavnom lokalno stanovništvo otputuje u Dubrovčanima omiljenu destinaciju,Napoli.A navodno se slično događalo i prethodnih sezona

Svašta, nisam znao da je ovakvo nešto moguće. Užas živi.

pa dobro jesu li ti putnici normalni ili što. Opis ovega putovanja sliči kao da idu u konclogor. Plus mislim da prošle godine nije bio brod Bari Dubrovnik a iako je bio ne ide tako kasno u 10 mjesecu ili početkom 11 mjeseca.

U pravu si,to je bilo u sezoni 2022.

Kao prvo to nije istina. Kao drugi putnici su to mogli odbiti. Kao treće to se nikad nije prije događalo, pa niti sad.

To je živa istina.A što su drugo mogli ?U panici su gledali na bilo koji način doć doma,samo da se što prije vrate.Što bi trebali,odbiti i ostat živit u Napoliju ?

Sto se dogodilo sa zapadnim parkirnim pozicijama gdje je DBV parkirao generalnu avijaciju na duzim nocenjima? Navodno su platili masnu kaznu i zatvorili taj dio?

za gdje se pregovara

Zna li se za koju konkretno liniju?

Ne bi me čudilo da JU krene i na Split i na Dubrovnik sa ATR ove zime, jer sada svakako imaju dovoljno aviona, pa mogu da dopuste sebi da probaju. Verujem da se za oba grada ATR može napuniti (makar u isplativoj meri) par puta nedeljno.

Sve to rade da ne izgube trziste i putnike,boje se rayaiara da im ne otvori linije i oduzme putnike…

Zakon!

Najgori turisti, Britanci

Nema!

30 godina sam turistički radnik! Britanci broj 1, Izraelci drugo mesto!

Alene, to je točno. Jesu, daleko ali daleko najgori. Prije koji dan upirali prste u mene i prijatelja i vrištali, u Dubrovniku.

Aha a najbolji su iz BiH i Srbije🤣🤣🤣

Da, najbolji i u istoj grupi su Slovenci. Da mogu birati, samo bi s BiH, Srbijom i Slovenijom poslovao.

Nizozemci daleko najgori….

Ima toga još…

Jedna je praktički dogovorena, a druga se pregovara još jer traže malo nezgodno vrijeme za slijetanje/polijetanje.

Bogami neće me začuditi da dbv pređe spu.

Zimi je bilo mjeseci da bi presao, ali na godisnjoj razini vec dobar broj godina je to nemoguce. SPU je dobro odskocio od DBV.

Split je odskočio u principu jedino ova 3 udarna mjeseca dok ostale mjesece je u razini Dubrovnika ili lošiji. Izuzetno loše za Split i pokazatelj da Dubrovnik radi značajno ozbiljniji posao.

Split ima nekih 50% putnika više i svijetlosnim godinama je ispred DBV po pitanju obujma posla.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!