zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Wizz otvara Sarajevo-Saarbrucken

Wizz Air pokreće još jednu liniju za Sarajevo, iz Saarbruckena. Linija se pokreće 14.6. i operirat će se dva put tjedno, utorkom i subotom. Saarbrucken je šesta linija iz Njemačke za Sarajevo.

 

Iskreno čudan odabir destinacije. Wizz Airu je ovo prva linija za Saarbrucken i to baš iz Sarajeva? Aerodrom nema ni jedne jedine linije legacy carriera ili LCC, već samo leisure i charter linije, te dvije subvencionirane regionalne linije DAT-a (za Hamburg i Berlin). Aerodrom je 2019. imao tek 366.000 putnika. Konačno Wizz Air već leti na vrlo bliske Hahn, Basel i Cologne, Lufthansa leti svakodnevno za Frankfurt, dok Eurowings leti za Stuttgart i Cologne, a koji su svi na tek 100 do 250 km od Saarbruckena.

 

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

32 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Da li bi linija Sarajevo-Tirana imala smisla?

Zasto ne?

Karlo, ovo ste Vi napisali? 🙄

Sarajevo nije povezan sa Luksemburgom koji je vrlo blizu, a i dosta dijaspore ima i u Francuskom Metzu koji također nije daleko. Mislim da ta linija ima smisla.

Promet putnika i roba između Bosne i Hercegovine i Njemačke je zaista ogroman, ali opet bi logičnije bilo da se Sarajevo prvo poveže sa Berlinom, Nimbergom i Leipzigom, nego Saarbruckenom, ali ako LF bude dobar, onda ok

Odlično povezano, unutar sat vremena sa Luksemburgom, Strasbourgom i Metzom. U Saarbruckenu je i Bosanski islamski centar. Nije uopće loša linija, pogotovo jer vjerojatno takse nisu toliko skupe kao u Luksemburgu pa će moći biti i konkurentniji s cijenom

Cudan aerodrom? Ja bih rekao jeftiniji aerodrom nego LUX.

Istina ne znam zasto Wizz ne otvara Sarajevo Berlin,mozda zato sto leti Tuzla Berlin ili?

Berlin je najveci i glavni grad Nemacke. Ogroman turisticki magnet. Dijaspora takodje iz svih drzava Ex-Yu. Croatia cak moze i sa Q400 ako vec salje Q400 za CPH. A makar 2-3x nedeljno Eurowings ili neki drugi LCC je must have. Bez izgovora.

Zato ukidaju Hahn iz Sarajeva od 14.6

Sto znaci da ce mozda i iz drugih gradova regije prebaciti na Saarbrucken.
Ko zna kakve im je uslove dao taj aerodrom.

Hahn je i dalje kandidat za bankrot. Oni doduše normlsno operiraju, imaju čak i nešto povećanja putnika i robe, čak i traže ljude (što im neće uspjeti jer je ionako manjak radne snage na tržištu a tko će se u ovoj situaciji zaposliti negdje gdje nije siguran da li će dobiti iduću plaću), ali i dalje su vrlo blizu bankrotu. Interesenata za kupnju nema, subvencije me ne smiju više dobijati… Moglo bi biti da se operacije polako prebacuju na Saarbrücken…

Stoji ali su sigurno ga nece pustiti da ode do kraja letnje sezone. Sada im tu krecu i carteri.
Saarbrücken je dobar za one sto zive uz granicu. Daleko je od FRA da bi mu bio alternativa kao HHN.

A gledajte: ljeto ili ne, ako im ponestane novaca za plaće, kredit im nitko neće dati a zaposlenici će se razbježati. Posla u ovom trenutku ima Njemačkoj i nitko si ne može priuštiti raditi zabadava. Na koje chartere mislite sa HHN?

Znači, nismo ništa dobili, jedna se pokrenula, a druga linija ukinula. Da bar pokrenu Rim kao što su iz Beograda i Podgorice, to bi imalo daleko više smisla, za Frankfurt svakako leti Lufthansa.

Ali i dalje su karte u sistemu,cak i za zimu

Wizzair je “spojio” Sarajevo i Tuzlu u rezervacijskom sistemu (glupo i nelogično). Zato i dalje stoje 3 leta, ali su to letovi iz Tuzle, za Sarajevo od 11.6. više definitivno nema.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!