zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Piloti Air Francea štrajkaju radi prava na štrajk

Piloti Air Francea će štrajkati radi prava na štrajk. Planirani dani su 15. i 16.4. Naime, Francuska želi limitirati broj dana štrajka, obujam štrajkova i zabraniti štrajkove u najfrekventnijim dijelovima godine u transportnom sektoru. Piloti se sa time, naravno, ne slažu i štrajkati će protiv tog prijedloga. Od 2005. francuski kontrolori leta su imali 249 dana štrajka, dok su na drugom mjestu Grci sa 44 i Talijani sa 34 dana štrajka.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Air France

19 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Aimons La France comme elle nous a aimee.

Ako štrajk nema posledica na firmu ili putnike zašto uopšte štrajkovati…
Posle dan bez nekog štrajka u francuskoj može samo biti neki ne radni dan….

Francuzi su najbolji. Oni su smislili “umetnost radi umetnosti”, sad imaju “štrajk radi štrajka”. Carevi.

Svaka čast. Bravo Francuzi. Oni imaju jedan od najjačih revolucionarnih duhova u EU: sjetimo se samo kada je Macronu palo na pamet da produži radni vijek pa su zapalili pola Pariza. Samo naprijed 🇫🇷!

Ali je ipak uspjeo konsolidirati mislim preko 15 različitih “Šema” Mirovinskih Paketa po Sektorima. To je kod nas Beneficirani radni staž a mogli bi se reći i Mirovinski Stup. Te je Provukao Cjelovitu Reformu Rada mimo Senata. Ja sam uvijek za Radnike to definitivno. Ali ima jedna glupost u Francuskoj da u životu ništa nisam “Gluplje” čuo. Strojovođe SNCF su na tzv. Doživotnim ugovoru o Radu. Farsa pojedinci bili po 15. godina na kojekakvim Bolovanjima i Dopustima a plača Beneficirani radni staž uredno sjedali. I sa 55. godina u Mirovinu. I nisam siguran ali ne manje od 60% plače nakon toga. Ja sam Legalist i strogo se zalažem za “Egalitarnost”. Kada bi svi tako mogli to bi bilo Super. Dok opet recimo Ryanair ne plača ljude dok je Avion na zemlji i ne leti. Ja sam ti došao na posao i na Raspolaganju sam ti za Rad. Izvoli me Plati. Tako da STOP KRAJNOSTIMA. Isto u Americi nema Zakona o Radu. Može i Jedna i Druga strana dat OTKAZ drugoj kad želi. I da ne nabrajam Ugovor na Nula Sati. Danas radiš 12h,pa 8h, pa 2h,6,9. Pa ne moraš mi dolazit dva dana. Pa poziv na večer sutra Dođi na Posao. Tako da sve ima svoje Sulude Krajnosti. Veliki pozdrav.

I ja uvijek naknadno dodajem. Postoji slučaj Grčkog Otoka gdje je bilo More “Slijepih” a svi imali Vozačke. Svaki mjesec uredno sjedali Benefiti. I još plus Drže Apartmane i Restorane. Dok ljudi Čekaju preko godinu dana na pregled MRI. A uredno plačaju svaki mjesec Zdravstveno Osiguranje. I državne Bolnice Bankrotirale. Nitko godinama nije plačao Komunalnu Naknadu. Pa stavili da se plača uz Račun za Struju. Iduće godine Elektra u Debelom Minusu. I ovo kada sam mislio na Strojovođe svi su bili “Fiktivno” ne zato što su zaista imali potrebu za tim.

“Od 2005. francuski kontrolori leta su imali 249 dana štrajka, dok su na drugom mjestu Grci sa 44 i Talijani sa 34 dana štrajka.”
Ne svidja mi se ovakav nacin pisanja jer zvuci nekorektno. Zasto niste napisali da je recimo u zadnjih 6800 dana (19 god) bilo 259 dana strajka. To, cini mi se, bolje zvuci.

Pa jer je lakse videti udeo dana strajkova.

Hahaha, mora da su citali Alan Ford kad su bili mali.

Air France je najbolja kompanija u Europi po pitanju kvalitete života zaposlenika, odnosno balansa između posla i privatnog života. Dakle, ne po usluzi putnicima, nego po zadovoljstvu zaposlenika onim što dobiju kada rade u Air France-u. Odmah uz njih je KLM. Francuska je država u kojoj su sindikati toliko jaki da nema šanse da poslodavac proturi neki idiotski zakon a da sindikati žestoko ne reagiraju. Sindikalno organiziranje je u Francuskoj civilizacijsko dostignuće i osobno smatram da nema šanse da se francuzi toga odreknu. Svaka im čast, puna podrška Air France pilotima. Tako se štiti svoje, a bez upropaštavanja tuđega. Nikome piloti ništa ne uzimaju, samo ne daju na svoje.

Divno. Samo se ipak pitam gde su bili ti sindikati pre nekoliko godina kad su piloti pod pretnjom otkaza bili primoravani na onu medicinsku intervenciju.

Najsnažnije je u Švedskoj,Danskoj,Norveškoj,Finskoj,Belgiji. U Francuskoj je samo oko 11% radnika pod Kolektivnim Ugovorom. Ali je dosta Sektorskih Ugovora. Što je jako dobro. Ali mislim ipak da svi trebaju biti Jednaki Pred Zakonom. I svi trebaju Imat ista Prava i Obaveze. I Pilot-Kontrolor Leta i radnik koji Leđa Lomi istovarajuč Prtljagu. Također onaj što mijenja gume na Avionu. Ili još bolje radnik koji npr. prazni Fekalije iz WC Aviona. Te Perači Suđa u Catering Kompanijama za Aviokompanije. Kada oni ŠTRAJKAJU. Naravno da ne mogu imati istu plaču. Jedni su NKV. a drugima školovanje plača Aviokompanija 200000-300000€. Za velike Avione. Kao i pojedini doktori u Hrvatskoj treba dati priliku Privatnoj Inicijativi. Pa Brajo moj digni kredit plati sebi Specijalizaciju isto 100000€ školovanje. Pa budi Privatan koliko god želiš. A ne da ti Školovanje plačaju Porezni Obveznici. Tako da treba imati uvijek Širu Sliku. Ne može netko tako Objesno projicirati moč bez Konkretnog Razloga.

Većina pilota u Air France je došla iz Armée de l’air et de l’espace. Zračnih snaga. Kada si služio Domovini. Trebaš korektno služiti i Putnicima. Kada se sve to zbroji dođe se do cifre od 200000 do 300000€ za Školovanje.

Tako je i u nacionalnom ponosu koji je u sprezi sa neovisnim sudostvom (kako je i predviđeno trodiobom vlasti) ograničava pravo na štrajk. U širem smislu kako članak tako i tužna lokalna stvarnost ustvari govore o farsi koja se nominalno naziva vladavinom naroda, iz naroda, za narod, a i o socioekonomskoj stvarnosti gdje radnik nema pravo niti odbiti rad.
No, ako nekoga tješi – biti će još gore. Uskoro.

Viva la France 😂😂😂

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!