zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Lufthansina glupost u Splitu

Putniku Ieuan Davisu se desila vrlo neugodna scena na letu iz Splita za Frankfurt i dalje za Veliku Britaniju sa Lufthansom. Naime, putnik je bio na kvalifikacijskoj utakmici Walesa i Hrvatske u Splitu. Na povratku iz Splita rečeno mu je da ne može ući u avion jer mu je karta otkazana pošto nije letio na letu za Split. Davis je više puta raznim službama Lufthanse pokušao objasniti da je on u Splitu i da ga je Lufthansa dovezla do Splita. Davis je dao kompaniji i broj svog sjedala na letu do Splita (25B), te podatke o putniku koji je sjedio to njega.

Na kraju je Davis otputovao kući sa Air Franceovim letom gdje je dobio posljednju kartu i to u business klasi što je platio 1.147 USD. A joj!

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb); foto: Lufthansa

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

LH ima ozbiljne IT probleme. Uredno sam odletio za LAX, bio tamo 2mj i sedam dana prije leta htio rezervirati sjedalo kad nema rezervacije za povratni let u sustavu. Nazvao Customer Service gdje su mi rekli da im se dogodio veliki problem ali da će rebuild rezervaciju. Trebalo im je cca 1,5h. To se događalo u prvom tjednu 12mj. Što bi bilo da sam to otkrio na aerodromu pri odlasku, u najboljem slučaju bi propustio let zbog njihove greške. Sramota za LH, ali nitko od nas ne zna kako opake napade na IT oni proživljavaju, što se mene kao putnika ne tiče.

Ovo je vrlo neugodan slučaj jer će čini mi se morati dizati tužbu protiv Lufthanse. Sumnjam da će mu htjeti isplatiti 1.147 USD + naknade u skladu s Pravima putnika u zračnom prometu.

Imaju svoje odvjetnike/pravnu sluzbu, to je za njih kikiriki

Ne u Njemackoj gospon Alen, dobit ces ti 1100€ + cirka 1500-2000€ sudske/odvjetnik troskove. Ako imate dobrog odvjetnika budete jos neki sitnis izvukli zbog neugodnosti. Nije to SAD gdje nema granice! Njemacki pravni sistem je jako pragmatican cak i los, sto se odstete tice za pojedinca! A to je za LH …. Da je putnik iz SAD i nadleznost je sud u SADu sasvim druga prica. Ali tu je praksa dogovor odstete da uopce ne dode do suda.

Ne razumijem zašto je to Lufthansina glupost???
Praktički svi avioprijevoznici imaju pravilo, ako ne ideš neki let bookinga, propadaju ti svi ostali letovi koji su poslije. Praktički opće poznata stvar.

Priča mi je malo čudna. Povratni let sistem automatski stornira ako je putnik na dolaznom bio “no show”. Postoji mogućnost da je na dolaznom bio iz bilo kojeg razloga rerutiran i da osoba koja je napravila rerouting nije ispravno promijenila kartu. U svakom slučaju sve je dokumentirano u sistemu i te podatke može dobiti tamo gdje je bukirao kartu. Stoga, ako je zaista bilo tako kako on kaže, mora dobiti od LH povrat novca za dodatno plaćenu kartu.

Ništa nije čudno. Ja sam kupio kartu preko LH aplikacije Minhen Đenova, koju leti Air Dolomiti. Plaćanje izvršeno i samo se klikom vratio nazad i aplikacija Mi stornirala kartu a pare nikad dobio nisam. Morao ponovo da kupim kartu. Niti Lufthansa niti Air Dolomiti nisu htjeli bilo šta da urade.

To je nemoguce ako si Kartu kupio preko Lufthanse, ja radim na Muc Aerodromu,i nece ti niko vratiti pare ako ti storniras kartu?

Po izvršenom bukingu i završenom plaćanju nema te aplikacije koja samo tako stornira kartu ako se ide “klikom natrag”! Prije će biti da ste slučajno došlo na Button za storniranje…

Preiskusan sam na tom području da samo tako povjerujeđ u priču a bez da vidim dokumente. Rista, koje sam ja sve priče čuo kada su ljudi propustili let… Evo ti jedna od najbizarnijih: prije par godina, par na proputovanju iz MUC preko FRA za LAX. LH do FRA, dalje UA. Transfer oko 90 minuta. Zovu me iz FRA da ih UA neće uzeti na let iako su čekirani. Ako hoće mogu ih prebaciti na idući od LH ali uz nadoplatu… Zovem LH, gledaju sistem, vele: mi ne vidimo ništa, sačakajte, zovemo UA. UA veli, došli 15 minuta prije polijetanja na Gate, let je već bio zatvoren. Tvrde oni, nije istina. Veli UA: agent na rampi je sve dokumentirao jer je njihova prtljaga morala biti iskrcana. Zadnji poziv je bio nekih 20 minuta prije polijetanja (kao za vraga, taj dan je mašina bila na vanjskoj poziciji) i kako se nisu javili, dan je nalog za iskrcavanje. Vele oni opet, nije istina… Ja sam onda rekao: promijenite kartu uz nadoplatu i dođite po povratku do mene. I fakat došli. Velim ja: ajde polako i po redu. Gdje ste bili i što što ste između letova radili. I kreće priča mačke oko vruće kaše: pa znate bili smo gladni, pa znate bila je gužva na pasoškoj, pa znate bila je gužva na sigurnosnoj, pa znate bili smo točni ali onaj zločesti UA, … I meni dopizdilo pa velim: OK, da se razumijemo: ako je krivnja na UA, okrenuti ću nebo i zemlju da dobijete odštetu, ali ako ste sami krivi, ja ću vam naplatiti još jednom manipulativne troškove za moje radno vrijeme. I samo da znate: i pokažem im vremena koja sam dobio od LH/UA. I onda sam se poslužio malom prijevarom i rekao da je UA snimku nadzorne kamere sa Gate -a sačuvala ako dođe do tužbe. Pocrveni prvo ona, pa on, pa onda veli on, razgovarati ćemo sa odvjetnikom. I više nisam ništa o tome čuo. Do iduće godine kada je ona došla opet bukirati let. Pitam ja kaj je ZAISTA bilo. Kratko i jasno: priševilo im se i otišli su u jedan WC tamo negdje na kraju aerodroma i zaboravili na vrijeme… I zato ne vjerujem nikada niti u jednu priču putnika koji nije primljen na let a bez da vidim dokumente…

Баг… Неко се правио паметан, а други нису тестирали.

Pa zasto niste kontaktirali vasu banku ili kreditnu? Oni vam to vrate u 5 min. Meni je tako hotel u Londonu dva puta obracunao sobu. To sam tek skuzio kod kuce, zvao Amex oni stonirali transfer i vratili novac . Informirao hotel, skuzili da su napravili grasku itd..sve ok.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!