zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Air Montenegro o svom dugu

Air Montenegro je demantirao podatak da je dug kompanija 5,4 milijuna EUR, već je on 10% manji, tj. 4,96 milijuna EUR. Kompanija tvrdi da je isto u skladu sa proračunom i financijskim projekcijama za 2021. Kompanija ne ističe je li pritom potrošila svih 30 milijuna EUR koje im je dala Crna Gora, no logično bi bilo za pretpostaviti da je. U tih 30 milijuna kupljena su dva aviona za 19 milijuna EUR, te je 11 milijuna predviđeno za troškove pokretanja kompanije.

Kompanija nije ni rekla odakle će i kako naknaditi gubitak od čak 5 milijuna EUR koji je istinski velik za operacije od pola godine sa samo jednim avionom, odnosno tek dva mjeseca sa dva aviona.

Kompanija ističe da je važan segment u Crnoj Gori sa ciljem povezivanja Crne Gore sa Europom i svijetom. No, kompanija zaboravlja da leti samo za Beograd i to bitno manje od Air Serbie, da su prošle sezone imali samo 8 letova na 4 linije koje nisu za Beograd, te da su ove zime bili tek 4. kompanija u Podgorici sa tek 3 tjedna leta izvan Beograda. Početkom IV. mjeseca imat će tek 27 tjednih letova, a krajem IV. mjeseca samo 34 tjednih letova. To svakako ne može smatrati povezivanjem Crne Gore sa svijetom.

I za kraj napomena da je Air Montenegro u svom press obraćanju po prvi puta vrlo živčano i krajnje neumjesno napao na kritičare kompanije rekavši „…dok smatramo neumjesnim nekonstruktivne kritike i maliciozne komentare pojedinaca koji su imali prilike da vode određene kompanije, a koji su očigledno zaboravili kako se vodi posao i sa kakvim rezultatima“. Krajnje nepotrebno i neumjesno. Te se i te kako treba zapitati zašto ovakav „gubitak smirenosti“?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

13 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Navedena država je presmešna. Ne mogu više da se dogovore ni za koga glasaju, kome uvode, a kome ne uvode sankcije, kom bloku pripadaju, kojoj od 150 političkih partija u tako sitnoj državi. Zašto bi onda bili sposobni da vode avio-kompaniju?

Takva, od kad im je otišao Milo. Nego nije ovo sajt za političenje

Jeste li spremni da kritikujete i kompanije sa cijim vlasnicima imate dobre odnose ? Recimo Trade air i izrabljivanje pilota programom pay to fly. To je sramota i degradacija profesije.

Volio bih da se posvetite ovoj temi, svjedok Vam mogu biti mladi FO piloti iz te kompanije, koji su psihicki i finansijski potonuli placajuci kompaniji ogromni novac da bi obavljali redovne operacije te kompanije, a za uzvrat nemaju nista sem sticanja iskustva. Prije svega opasno je za bezbjednost jer takav odnos prema pilotima utice na njihovo psihicko stanje. Kompanija nema nikakve izdatke na njima već dupli profit.Trade air je CAR u tome a jos niko se nije posvetio toj temi.
Lijep pozdrav za Vas !

To je privatna kompanija oni nemogu racunat na subvencije, moraju pazit na svaku kunu. Ja da imam aviokompaniju na isti nacin bi poslovo. Ti ljudi nisu tamo zato sto moraju bit vec zato sto zele.

Nije 5,4 nego 5 milijuna EUR. Ogroman novac za letove sa samo jednim avionom.

Nisu to strucnjaci.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!