zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

YU-ARC mjesec dana na D-checku

Airbus A330-200 Air Serbie YU-ARC koji je tek došao u flotu je otišao na D-check u Istanbul. ARB je na checku bio u XII. mjesecu, no ponovo je prije par dana bio na dužem popravku kvara. Stoga će Air Serbia operacije vršiti sa jednim avionom, što i nije neki problem obzirom da leti tri leta za SAD (utorak, četvrtak i nedjelja), te za Tianjin ide u petak, a vrača se u nedjelju. Avion iz Tianjina dolazi u nedjelju u 12:00, a za New York JFK odlazi u 14:10. Nategnuto, ali izvedivo.

YU-ARC će biti na servisu mjesec dana. Prvotni plan je bio da se na ovom servisu promijeni i kabina i standardizira sa onom na YU-ARB, no isto neće biti moguće radi problema sa opskrbom sjedalicama. Stoga će se sjedalice promijeniti tek nakon ljetne sezone, a kabina će ostati u stanju u kojem je bila kod dolaska.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Serbia

23 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Hajde meni kao laiku obajsnite konkretno, sta tacno se podrazumeva pod promenom kabine na avionu? Hvala svima na odgovorima.

Izraz je “refurbish” i znači promjena interijera kabine. To može uključiti samo promjenu sjedala u samo jednoj ili svim klasama, može biti kompletno nova kabina sa novim oplatama, novim pretincima za prtljagu, novom rasvjetom, može biti ugradnja novog “in Flight” sistema za zabavu, može biti ugradnja novih WC-a, novih galley (kuhinja), … Što će sve biti novi u kabini “Charley”-a, ne znam…

Jedno ne razumijem: zar se ovakav veliki zahvat kao što je D-check ne radi prije isporuke kada se zna da je “na redu”. Pa JU je taj avion preuzela 21.11.22. i sada, nakon tek nešto malo više od 3 mjeseca, avion odlazi na ovaj, ne baš jeftini, check. I tko to plaća?

Moguce da je JU dobila avion povoljnije zbog toga.

3 meseca? Malo ste omasili…

Radiće se i promjena kabine

EKSKLUZIVNO: JU povecava LHR na 9pw! Svaki dan po jedan let, dva leta subotom i nedeljom.

Navedite izvor informacije. Na drugom portalu je eksluzivno objavljeno u intervju sa Marekom o kabini. Krajnje je neprofesionalno i nekorektno da kradete informacije

Nisam znao da kompanije šalju materijal kad im avion ode na servis

Bitno je da vise ne moraju uzimati preskupi wet-lease A332 jer sada imaju dva komada. U ovo doba godine ce uvek biti moguce organizovati letove tako da jedan A332 bude na servisu.

Koliko traje proces promene kabine?

Nevezano za sam D check, koliko otprilike traje proces promene kabine u A332? Taj podatak ne piše u članku, već da će ARC biti na checku mesec dana

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!