zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Infrastrukturalni radovi na Banja Luci

Natalija Trivić, CEO Aerodroma Banja Luka je izjavila da je dovršen projekt dogradnje terminala u Banja Luci, u prvom redu dolaznog dijela koji je sada slijepo crijevo aerodroma. No nije objavila kako će se ovo proširenje financirati i kada bi se išlo u dogradnju. Aerodromu proširenje dolaznog dijela i te kako nedostaje i isto je vrlo hitno.

Aerodrom je proširio parkiralište u V. mjesecu, no kako je broj putnika toliko povećan morao je pristupiti dodatnom proširenju parkirališta i upravo su krenuli radovi za potpuno novo parkiralište. Aerodrom je svjestan zagušenja pristupne ceste, o čemu je zamaaero pisao, te će ovim parkiralištem riješiti taj problem.

Banja Luka osim proširenja terminala i parkirališta mora zaposliti i dodatne radnike obzirom na ozbiljno povećanje obujma posla, a mora i obnavljati, te dokupljivati opremu i logistiku, što će intenzivno raditi iduće godine.

Konačno, dovršena je procedura za otkup zemlje i novi izlaz sa autoputa prema aerodromu je pred realizacijom, tj. radovi će krenuti početkom godine. Sadašnja opcija putovanja preko Laktaša je nepotrebno komplicirana i duga, poglavito što je aerodrom uz sam autoput i novi izlaz je jednostavna, a troškovi istog nisu ogromni.

Ovaj portal je bio skeptičan spram nove direktorice, no vidljivo je da je ona od prve sekunde krenula 100% i da je napravila ogromne stvari. Svaka čast Račiću, napravio je puno, ali bogami Trivić je u vrlo kratko vrijeme napravila još bitno više. Izuzetno sposobna dama. Izuzetno! Bravo gospođo Trivić.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Alen Šćuric

45 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Konacno da neko vidi da se auto put treba koristiti za dolazak i odlazak sa aerodroma.
Uz ovo treba produziti pistu i omoguciti vecim avionima da slecu.

Moje mišljenje je da aerodrom treba izdati pod koncesiju na 20 godina nekoj jakoj firmi kao što je Surčin izdat na koncesiju francuskoj kompaniji Vansi. Prištinski aerodrom je nekad bio veličine seoske autobske stanice a danas je proširen i modernizovan doveden do svjetskog nivoa zahvaljujući turskoj kompaniji.

Kako moze bit neko uspješan kada je na toj poziciji ne što je stručan nego pogodan

Napisao sam ovde na portalu prije nego je gđa Trivić stupila na poziciju CEO BNX da je vrlo sposobna i inteligentna, visoko obrazovana, doktorica znanosti, izvanredni sveučilišni profesor. Nadam se da će sve planove uspjeti provesti.

Hoce li stici istovremeno predavati studentima na fakultetu, pisati strucne radove, biti aktivna na politickoj sceni, raditi u stranci i biti direktorica aerodroma?

Sve se može kad se hoće

Tako je, ali je pitanje hoce li se pri tome praviti losi kompromisi i na kojem mjestu na listi svojih aktivnosti se nalazi posao na aerodromu.
Iz osobnog iskustva znam da kad god postoji multitasking, postoje aktivnosti nizeg prioriteta. Pitam se kako je kod direktorice banjaluckog aerodroma.

Bnx nije CDG da bi to bilo jako naporno

Prethodni direktor jedva da je i dolazio na posao. Ona makar dokazi

Da, ali ukinula 50 % letova za Evropu

Nije ona ukinula. Ne valjajte gluposti. To je politika kompanija

A sta je njen posao, da sjedi u uredu i gleda kako aviokompanije dolaze i odlaze?

A nove linije?

Istanbul, Frankfurt, Amsterdam i Pariz.

Kada ce se to napraviti?

Sve pomenute aktivnosti su započete mnogo prije dolaska g-dje Trivić, tako da se ti rezultati ne mogu samo njoj pripisivati. Sve što je najavila u tom intervjuu na RTRS je bez precizno definisanih rokova i, još važnije, izvora finansiranja, tako da to za sada tipičan nastup balkanskog političara …

Ali i dalje su banalni i lako rješivi problemi prisutni, još uvijek nema nikakvih obavještenja putnicima o dolascima i odlascima aviona (sa aerodroma sam stigao prije pola sata i uvjerio se u to), a gosti koji dočekuju putnike moraju kisnuti (bilo je veliko nevrijeme), jer putnici ne izlaze kroz hol gdje je kafić i šalteri, nego iz dijela zgrade u koji je gostima zabranjen ulaz, odmah na otvoreno, bez nadstrešnice ili, nedajbože, klupa sklonjenih od kiše, vjetra i sunca. Jedan radnik neprekidno stoji pored automata za parking i daje instrukcije, jer je isti napravljen tako da morate čekati da se “upali skener”, nakon što ste ubacili parking kartu, da biste mogli uspješno platiti (u protivnom, “propade lova”). Sat parkinga je 5 KM i većina gostiju upravo toliko i plati (kiss&fly je 10 minuta, besplatno) ali automat ne prima kovanice od 5 KM, nego samo manje!?! Što rekli u BL – lud’lo 🙂

Što će vam obavještenje o letovima kad je tako malo letova i mali terminal i bukvalno se vidi i čuje svaki svion

Da kao na seoskoj autobuskoj stanici, kad vidis da je avion sletio, pozuri i ukrcaj se.
Imaju li na avionu kao na autobus onu oznaku na kojoj relaciji leti. Tipa Banjaluka – Hamburg, Bec – Banjaluka?

Naravno da se zna

To je odlicna ideja koja bi se mogla patentirati i na kraju zaraditi ogroman novac!
Prilikom slijetanja, avion ispusta ogroman baner (dug 100 – 200 metara) vezan za rep aviona na kome je napisana relacija na kojoj avion leti a koji lagano mogu vidjeti putnici na zemlji.
Zvuci odlicno.

Nije tačno, vidi se ako se nagurate pored ograde, a valjda je normalno da se zna kad počinje ukrcavanje i na koji let i da li neki avion kasni u dolasku. Nisu sci vični korištenju aplikacija tipa FR24 i sl.

Mozda deluje sporo, ali korak po korak vidi se napredak svakako…
Proširenje parkinga, automatska naplata, kafić i pekara, renta car….i to je bilo nezamislivo prije par godina… Samo nek se nastavi tako…
Imate li kakvih novih informacija oko free shopa ili bar neke ozbiljnije prodavnice…pored svih nabrojanih stvari u tekstu, po meni i to bi trebalo rjesiti brzo jer postojeći kiosk nije adekvatan…
Svakako raduje u kom pravcu ide i aerodrom a i ponašanje nove direktorice…

Zar toliko treba da se postavi par polica na zid i stavi roba na te police.
Zaboga, pa, nije u pitanju opremanje Walmarta vec improviziranog duty-free shopa na minijaturnom provincijalnom aerodromu.

I sta vam onda znaci “Direktorica radi na tome”. Nema potrebe da toliko radi na tome, ili postoji neka firma zainteresirana da otvori shop ili ne postoji.
Ako postoji, onda se postavio neki rok u kome se shop treba otvoriti i direktorica taj rok moze podijeliti sa javnosti.

Нисам упознат са ситуацијом око дјути фри шопа али примјетан је шаблон, као и код свих државних фирми уосталом. Све се ради испод жита. Не може ме нико убиједити да не постоји предузетник који се не би јавио на јавни позив да отвори једну такву радњу на аеродрому. Зашто преговарати 1 на 1 са “играчима” око обичне трговине забога? Све функционише по принципу мој човјек, моји људи. Не живим у заблуди да је могуће да све буде транспаренто, али да ништа не може, то већ не могу да схватим.

Čudno mjerite uspješnost, Projekat jeste završen al veliko je pitanje odakle naći novac.Vlada RS nije voljna da to finansira a kredit se ne može dobiti pošto ni prošli nisu vratili,a prošlu godinu su završili u minusu 700000km.Za sledeću godinu Vlada RS planira prepoloviti subvenciju za Aerodrom tako da će biti jako teško to izvesti.Linija ima puno manje nego prošle zime.Nove linije se samo obećavaju međutim u praksi ništa od toga.Jedino što je direktorica uspjela je da zaposli novih desetak radnika u administaciji koji su nepotrebni i dodatno optrećuju i onako tešku sitaciju.Što se tiče zemljišta koje se treba izuzeti za priključak na autoput to nije ni blizu da se završi i stoji na istoj tački od početka.

Izlaz jeste (skoro) gotova stvar, jer se tu kao investitor pojavljuju Autoputevi RS (aerodrom neće potrošiti ni marku na to), a vjerovali ili ne, gotov je i projekat, odabran izvođač i potpisan ugovor za izvođenje radova, još prije godinu i po dana (Integral, za cca. 6 miliona EUR)

Vi sve bolje znate. Pa hajte vi to uradite

Pustili ste Racica niz vodu, a toliko ste ga hvalili da sam pomislio da ce svijet stati nakon sto je napustio poziciju direktora.
Isto se desava sa novom direktoricom – sada se predstavlja u takvom svijetlu kao da je genijalac, Mesija, manager svjetske klase. Sta ce se desiti nakon sto dodje vrijeme da ode i da dodje neko drugi?

Ko je platio piće?

Eto vam dokaza da ste ga pustili niz vodu.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!