zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Kreće stagnacija u regiji

Za mjesec dana (od 31.10.) kreće zimska stagnacija u regiji. Iako je Wizz Air iznenađujuće najavio velik broj letova iz Ohrida, a povećava i letove za Beograd, Sarajevo, Ljubljanu i Tuzlu, ipak će stagnirati u Skopju, Prištini i Podgorici, a ukida i letove za Split. Stagnirat će i Ryanair koji ima tek neznatan broj novih letova iz Niša (jedna linija), te tri linije iz Banja Luke, no smanjuje broj letova iz Podgorice, a najavljeno je par letova tijekom zime iz Zadra (za sada nema još ničeg konkretnog). Iz Zagreba kompanija najavljuje ozbiljnu ekspanziju. Više letova iz Zagreba imat će i Eurowings. Iz Podgorice Air Astana neplanirano nastavlja letove za Almaty i Nur-Sultan.

Ostale kompanija osjetno smanjuju broj frekvencija, a neke čak i zatvaraju linije. Tako iznenađujuće iz Beograda letove prekidaju Air France, Luxair i Tunisair, iz Zagreba Iberia i TAP, iz Ljubljane British, iz Podgorice Luxair, iz Skopja Edelweiss.

Na jadranskim aerodromima međunarodne letove će imati jedino Split, dok ni jedan međunarodni let ove zime neće imati Pula, Rijeka, Zadar i iznenađujuće Dubrovnik (osim linije Vuelinga za Barcelonu). Ni Tivat neće imati međunarodnih letova osim Air Montenegra za Istanbul. Istovremeno svi jadranski aerodromi osim Brača će imati letove za Zagreb (Croatia Airlines), a iz Tivta za Beograd (Air Montenegro i Air Serbia). Pula, Rijeka, Split i Dubrovnik će imati i po dva tjedna leta za Osijek, Dubrovnik za Split i Rijeku, a Split za Pulu i Rijeku, sve operira Trade Air.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

49 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji Najbolje ocijenjeni
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Imali let Diseldorf Beograd

Ima li let od Beograda do Minska?

Mislio sam na rotacije sa Q 400.

Danas kupio kartu iz Dubrovnika do Milana preko Beča. Austrian 1100 HRK ili oko 150 Eura.
Prošli mjesec 2 povratne za Zagreb (jedna za starijeg maloljetnika) avioni u oba smjera maksimalno 70% popunjenosti 2500 HRK
Slična udaljenost Zagreb Podgorica sa Rayanom za sada prilično povoljno.
Kad bi se dogovorili aerodromi i CA da formiraju povratnu kartu za 100 Eura nitko ne bi koristio aute ili autobuse.
Isprovocirali bi promet i mogli bi raditi barem 4 rotacije dnevno zimi.

Provjerite Alene instqgram akaunt svoj

Od zamaaera

Poslao sam slike za fotke spotteri iz dubrovnika lakse je nego na mail

i drugi put

Ne mogu da shvatim ko leti izmedju podgorice i nur sultana odakle tu putnika preko zime?

Da čudno

Jako dobar clanak

Delta upravo najavila BOS-ATH, to ce biti sedma destinacija za SAD. Da li se zna sta se desava sa DBV? Da li se aerodrom nesto oglasio po tom pitanju?

Što Dubrovnik ima sa Atenom? Ništa, zato se i ne oglašavaju o tome.

United je objavio da nastavlja letjeti za Dubrovnik i iduće godine isto 4pw, ali je gotovo poduplao vrijeme prometovanja tako da počinje već krajem 5.mj i do kraja 10mj. 2022. Izašlo na ex.yu. Za Deltu ćemo vidjeti, ali moguće je da ju nećemo dogodine vidjeti u Dubrovniku.

Luxair ne saobraca za Beograd do 16.12, a onda opet ce imati dva leta nedjeljno.

Nije mi jasno kako Split može imati popriličan broj letova za Njemacku preko zime na tome svaka čast, a Dubrovnik niti jedan. Dijaspora itd, sve ok, ali samo Eurowings mislim tri linije. Narod s juga bi mogao sada putovati nakon naporne sezone a nema gdje osim Barcelonu ili za 1500 kn za Zagreb. Bravo aerodrom DBV, Grad i Županija.

Zaboravljate da je Dubrovnik imao letove za Njemačku ali su neslavno završili sa konstantno lošom popunjenošću. Dubrovnik je previše ne relevantan u smislu lokalnog potencijala i inozemne dubrovačke dijaspore pa ne može računati na broj letova koliko ih ima i u ST.

Znam ljude koji su letjeli tom linijom, komentatori na različitim portalima su također o tome pisali, čak i radnici ZL Dubrovnik bi o tome govorili kao je popunjenost poprilično loša.

Meni je Tonči Pejović davne 2012 pokazao podatak da su njemci tek na sedmom mjestu po broju noćenja u Dubrovniku. Dok Istra i moj kvarner su praktične zamisli bez njih tamo su i prvi i drugi i treći ako ćemo se šaliti.
Njima je Dubrovnik preskup kao i nama Hrvatima , a Dubrovnik ipak puno manji grada od Splita . Ne vidim što bi zimi i tko bi letio i zato slavio ni loše popunjeni Frankfurt Dubrovnik.
Jest da je nakon moje Opatije, Dubrovnik najjači za kongresni turizam mali sve je to sada upitno kad je to zamrlo.

Luxair ukida BEG na mesec I po dana, letovi se ponovo uspostavljaju 16.12 I obavljaju se do kraja sezone.
Plase se W6 za HHN.

Letovi iz Tivta za Beograd su medjunarodni, pa ne može da stoji “Ni Tivat neće imati međunarodnih letova osim Air Montenegra za Istanbul”, a da ove letove stavljate u istu ravan kao letove izmedju ostalih aerodroma u Hrvatskoj i Zagreba.Crna Gora je poslednjih 15 godina samostalna država.

Bukvalno, ta linija je u svakom smislu tretirana kao domaca posebno sto SMATSA kontrolise nebo.

U CG ne mora sa pasosem, moze I sa licnom.

Pa ne bas gdine Alenko

Mozete na aerodromu da prodjete pasosku sa licnom? Ja mislio da to vazi samo pri kopnenom prelasku granice.

Ali opet nije u redu trebali bi popravit

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

NAGRADNA IGRA

Osvojite 9 starih razglednica (50+ godina) InexAdrije, Lufthanse, Balaira, Air Lloyda i Ju52
tako da nam pošaljite fotke za foto-spotterski kutak

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!