zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Emiratesu kasni A350

Emiratesu kasni isporuka Airbusa A350-900, pa će prvi ovaj aviona umjesto 15.9. stići tek 4.11. Prvi let ovog aviona je planiran na liniji Dubai-Edinburgh. Emirates je naručio 65 ovih aviona, a 10 ovih aviona bi moralo doći do III. mjeseca 2025. za ljetnu sezonu iduće godine.

novinarka: Maja Mrkus (Pula), foto: Emirates

32 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Daj Bože da je jedan od ovih 10 planiran za Zagreb 🙂
Točno se osjeti odsustvo Emiratesa sa našeg tržišta, Qatar drži jako visoke cijene za/iz Zagreba tijekom cijele godine, promocije im su im vrlo slabe.

Daj bože da se netko u CA sjeti da bi ovakav jedan mogao povezati Zagreb sa nekim dobrim destinacijama 10+ sati, ali prije cu ja naftu naci u dvoristu nego se to desi

Ma koje visoke cijene Qatara, o čemu pričate? Qatar konstantno ima najbolje dealove za Seoul, Tokyo, Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore, Australiju, Hong Kong. Ne da je najpovoljniji, nego je daleko najpovoljniji, barem 20% niže cijene od FlyDubai/Emiratesa. Baš ga prosipate gluposti.

Dubai-Edinburgh – to ce im biti prvi promotivni let?

Sto im ne objasnite da to ne sme tako jer je njihova prva linija bila Dubai – Karaci?

Pa jer je prvi let Emiratesa ikada bio Dubai – Karachi. To je bilo 25.10.1985. godine.

Ako taj argument koristite za Croatiu, zasto to ne vazi i za Emirates kod uvodjenja novog tipa u flotu?

Karachi itekako ima veze i upravo je to bila prva linija zbog ogromnog broja Pakistanaca u UAE. Nije to bila random linija nego namenski odabrana!

Zasto?

I zasto sad ne kritizirate EK bar 10% kao CTN? Mislim DXB-EDI, pa kakav oni to PR imaju. Sta nisu trebali recimo za London poslati avion kao Emirates 1, di imaju onaj svoj avion ispred terminala, ili nesto bolje smisliti nego za Edinburgh.

Pa zasto ne za neku metropolu radi “efekta prvog leta”, nego za grad sa svega 500.000 stanovnika?

Pa prvi let nije za Mancester nego za Edinburg!

@anon 17.08: dajte prestanite kritizirati kritike radi!!! Uvođenje 350 za EK nije ni približno značaju uvođenja 220 za OU. EK ima 250 aviona i preko 300 naručenih i za njih je to samo uvođenje još jednog novog tipa. Za OU je to obnova kompletne flote i to nakon 20 godina..

@G. Alan Foglar
Kako bi vi rekli: “Quod licet Iovi, non licet bovi.”
Odnosno g. Šćuric kao apsolutni vlasnik portala moze komentirati i dizati halabuku oko jedne takve nebitne stvari koja nece ni pomoci ni odmoci CTNu. Niti ce oni biti bolji, ni losiji radi toga koju liniju odabrali za prvu liniju, niti je bitna za perspektivu putnika taj novi avion, niti ce radi te linije privuci nove putnike, niti radi samog novog aviona koji god tip bio. Svi znamo sto donosi putnike, a to svakako nije odabir prvog leta. Bespredmetno je o tome raspravljati kao i o ovome koju bi EK liniju trebo odabrati. Moze se normalno izraziti misljenje, ali bacati toliko drvlje i kamenje radi toga ispada smijesno. Uostalom bar za CTN ima materijala di se moze pucati po njima. Kao u domacoj politici, zabavljaju narod sa četnicima i ustašama, a bitne stvari prolaze ispod radara.
A vis a vis novog tipa aviona na Croatiniom nivou je A220 isto kao i na A350 na EK nivou. EK isto nakon godina i godina B777 i A380 dobiva nesto novo.

Zašto ne bi bilo? A350 daje Emiratesu nove prilike kao što A200 daje Croatiji?

Nek im kasne kad nisu htijeli uzet Mc-21.

Ma sve je to OK, Ali ja se i dalje čudim da nisu kupili barem 350 komada IL-96 kao zamjenu za starije 777. A kao zamjenu za 380 bi mogli kupiti IL-192. To je onaj novi Doubledecker gdje zašvajsaju dva IL-96 jedan na drugi.. Čudo od aviona!

прекрасно како се екипа пеца ма ваше тролање

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!