zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Podgorica mora hitno proširiti terminal bez obzira na koncesiju

Aerodrom Podgorica je svjestan da će postupak do dolaska koncesionara trajati 3-4 godine, a da je terminal u Podgorici puno premalen. On trenutno ima kapacitet 600 putnika po satu, a aerodrom redovno opslužuje 1000, ponekad i 1300 putnika po satu. Stoga aerodrom mora hitno posegnuti sa nekim provizornim privremenim rješenjem i odmah povećati terminal, bez obzira na planiranu investiciju koncesionara u budućnosti. Jasno Aerodrom ne smije napraviti neku glupost koja bi značila bacanje novaca u budućnosti, nego rješenje ipak mora biti trajnije. Istovremeno nam je Air Montenegro rekao da ima ozbiljnih problema sa kapacitetom aerodroma Podgorica.

V.d. direktora Aerodroma Crne Gore Vladan Drašković je protiv koncesije Aerodroma i smatra da se oni mogu bolje sami razvijati. No, kaže da će odluku o tome donijeti Vlada i da će istu svi na Aerodromima poštivati, te će ju provesti. Mark Anžur, CEO Air Montenegra je za koncesiju Aerodroma Crne Gore jel smatra da je privatni business bolji od državnog businessa i da bi koncesija imala benefita za Air Montenegro.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Podgorica

6 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Aerodromi CG su jedna obična smijurija, kao da se nalaze u zemlji treceg svijeta a ne u Evropi. Ako ne bude pameti da se koncesionar uslovi da ulozi u oba aerodroma minimum 100m eura trebalo bi da neko iz države završi u zatvoru!

Aerodrom Podgorica je slak, lep, pristojan, finih resenja…. e sada sto je postao malen to je drugo.

Moje mišljenje, da je Podgorici pored proširenja potrebna i konkretna rekonstrukcija zgrade. Sadašnja je kao vremenska kapsula nekih davnih vremena.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!