zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

PRVI OBJAVLJUJEMO-NAJAVE: Kuwait povećava Sarajevo

Kuwait Airways je planirao operirati liniju Kuwait-Sarajevo 2 puta tjedno. Od 11.6. kompanija će letjeti 4 puta tjedno (utorak, četvrta, subota, nedjelja). Letovi će se operirati sa Airbusom A320 i A320neo. U IX. mjesecu linija će se prvo smanjiti na 3 leta, a potom i na 2 leta tjedno, a operirati će se do 30.9.

Kuvajtski LCC Jazzera već sada leti dva leta tjedno na istoj liniji, a od 12.6. će letjeti 4 leta (srijeda, četvrtak, subota i nedjelja). I Jazzera će u IX. mjesecu smanjiti na tri, pa na dva leta, te će letjeti do 30.9.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto Kuwait Airways

28 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Sarajevo je gigant halal turizma.
Zagreb i Beograd mu ne mogu u tome parirati.

Zasto je loicno da BEograd i Zagreb nemaju halal turisticku ponudu?
Nije nikakav problem otvoriti restorane u kojima ce se sluziti halal hrana i nece sluziti alkohol, nije problem otvoriti prostore za molitve na aerodromima i u trznim centrima, posebne plaze za muslimane (kad ih nudisti imaju, zasto ne bi postojale za muslimane)…

pa ne moze biti puno turista ako nema ponude u Zagebu. Otvorite par restorana i izbacite krmetinu i alkohol iz tih objekata, napravite par dzamija u centru grada,… i doci ce mnogo turista i eto zarade.

Nije napisano da se izbaci alkohol i krmetina iz svih restorana nego da se otvore restorani gdje ce se servirati halal hrana i ukinuti konzumacija alkohola. Dzamija nikad dosta i turisti iz islamskih zemalja bi ih napunili i ne bi bile prazne.

Dakle, Zagreb treba da privuce NOVE turiste i to one sa vecom plateznom moci nego su to turisti koji sada posjecuju ovaj grad na Savi.

Hitno predlozite ovo TZ u Zagrebu.

Postojeci restorani su dovoljni za trenutne potrebe ali ne da se privuku NOVI gosti. Kako ne mozete da shvatite da govorim o privlacenju veceg broja novih gostiju? Za znacajno povecanje broja gostiju iz bogatih arapskih zemalja Zagreb mora dodatno uloziti u infrastrukturu i to je svima jasno.

Koliko vjernika dnevno posjeti dzamiju u Zagrebu?

Nemate ideju a tvrdite da dzamija nije pretjerano puna!? Kako znate, bili ste tamo jucer, proslog mjeseca, prosle godine? Kako znate da nije puna? Neko vam pricao, negdje procitali?
Alene, budite ozbiljni i oprezni sa svojim izjavama.

Znaci Zagrebu je previse dzamija koja je u gradu izgradjena.
Je li se vec azgovaralo o rjesavanju tog problema? U nekim gradovima su taj problem pokusali da rijese ali ne znam kakvi su rezultati.

Logicno. Uvek ce SJJ biti ispred po tome!

Nevjerovatan je to USP za BiH, koji se jos puno vise moze iskoristiti, a i nevjerovatno je veliki broj ljudi u BiH koji se protive toj vrsti turizma. Oni bi radije engleske pjandure umjesto arapskih familija.

Ostavljamo pijane bekpekere i skrte sitibrejkere Zagrebu, a Sarejevo ce zadrzati dobrostojece turiste sa bliskog istoka.

Ne morate mi pricati, sve moje kolege su citybreakeri i u cent proracunaju koliko mogu potrositi u novom gradu. Obidju mnogi gradova u toku godine ali sa nategnutim budzetom – jedu u jeftinim restoranima ili fast food, biraju jeftine hotele ili skrkmni Airbnb smjestaj…Ciganija mogu ti reci.

Jedna arapska porodica uplati vise novca za aerodromske takse nego sto pijani Englez u Zagrebu potrosi na hotelski smjestaj i hranu.

U EU se broje krvna zrnca, kod nas se ne prijavljuju nočenja (vile, privatni objekti arapa), voze se nelegalno ( uzmeš kombi i voziš). Jednom kada shvatite da je pola BIH siva ekonomija skontat ćete da se i ne živi toliko loše. Dijaspora integriše preko milijardu BAM godišnje bez ikakvih poreza. Treće nemojte porediti CRO kao državu sa ostatkom Balkana jer realno obuhvata najljepši dio istog i tu nema dvojbe, uvijek će sa generisati ogroman novac od turizma (možda ko svi ostali skupa).

A vi imate brojke koliko pijani Englezi trose?

Brojke nisu zadovoljavajuce. Moze to puno bolje. Jedan od nacina je da se privuku bogati muslimani a ja sam vam naveo kao to uraditi.

Sigurno ovaj blog citaju i uposlenici raznih ministarstava i zupanijske i gradske vlasti pa ce i napraviti neke od promjena koje sam predlozio.

A dje ce suza no na oko

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!