zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Mostar objavio natječaj za novog direktora

Aerodrom Mostar nakon godina negativnog poslovanja i tek par tisuća putnika, raspisao je natječaj za novog direktora. Uz direktora traže i izvršnog direktora za razvoj. Mandat oba rukovodioca je četiri godine.

Nonsens natječaja je da kandidati moraju biti državljani BiH. Zašto do vraga? BiH nema kvalitetnog kadra, daleko više takvog kadra ima iz inozemstva. Zašto su Aerodromi Crne Gore mogli uzeti direktora izvan Crne Gore, a u BiH to nije moguće? Rukovodioci moraju imati visoku stručnu spremu i najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima u civilnom zrakoplovstvu.

Vlada FBiH već godinama financira ovaj aerodrom koji gotovo da nema putnika. Nedavno je Vlada FBiH i još jednom izdvojila značajan novac, ovaj puta 1,3 milijuna BAM za plaće radnika i uredski matrijal.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: ZL Mostar

38 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Hrvatski kadar MORA sabotirati Mostar radi Splita

Da sutra 30 kompanija počnu letiti za OMO, SPU neće izgubiti niti jedan jedini let!

Zato što bi se prijavili kadrovi iz Hrvatske ( čitaj HDZ ) , koju su spremni da i dalje nastave uništavati aerodrom Mostar . Bosna i Hercegovina itekako ima kvalitetnog kadra , ali trenutna vlast ne dozvoljava da taj kada ispliva .

Polako sve dolazi na svoje . Vučić je okrenuo leđa Dodiku , tu mu je i kraj . SDA i Bakir idu na smetljište historije , gdje im je i mjesto . Još samo da smanjimo uticaj HDZ-a preko Čovića i tu je pobjeda , e onda će Bosna i Hercegovina baš prodisati . Doduše to će biti daleko najteže . Ja sam za kvalitetan kadar iz svih zemalja , osim Hrvatske .
Ima li Hrvatska kvalitetnog kadra ?

Svaki kadar iz Hrvatske MORA sabotirati Mostar radi Splita

Koliko god je neracionalno, u BiH je to tako. Direktor BHANSA je Čovićev zet. Cijelu zapadnu Bosnu (nebo) kontroliše hrvatska kontrola leta. Zašto ne bi i Mostar “morao stenjati”. Ljudima idu plaće da ne rade

Ovo je cijela zapadna Bosna. Kao i milioni koje Primorac ne želi za sebe i svoju zemlju.

https://www.faktor.ba/vijest/koliko-bh-neba-kontrolise-bhansa-i-koliko-novca-zaraduju-/71856

To je na razini izjava da se WAT (to je kratica za World Airport Trebinje) još nije ni počeo graditi jer ga Hrvatska bojkotira zbog DBV-a…

Zaboravil si Pađena…

Sramotan komentar.

Kako nema BiH strucnjake koji bi vodili aerodrom ili aviokompaniju? Pa ima ih mnogo da ih cak i izvozi. Pogledajte tko je direktor OU.

Ocigledno je to najbolje sto u Hrvatskoj postoji.
MOzete tek zamisliti kakvi su strucnjaci u Hrvatskoj kad je Bajic na celu jedine drzavne aviokompanije.
Zato vam kazem, Bosna ima bolje strucnjake od Hrvatske – najbolje zadrzi za sebe, ostatak izveze u zemlje regije.

Bajic je direktor najvece hrvatske aviokompanije, nema se tu sta drugo porediti. etf i tradeair su minijarurni to moze voditi svako.
Sto se aerodroma tice oni uglavnom posluju lose u Hrvatskoj zato vam je bolje da dovedete nekog bosanca da vam to dovede u red.

Gdje je taj kvalitetni kadar, gdje se skrivaju??

Zasto bi se prijavili uopste iz HR ili SRB ili odakle god? Pa svi strucnjaci iz avijacije BiH odlaze da rade po svijetuza 5,10,15,20k eura.
Ko je lud da iz EU dodje da se bavi avijacijom u BiH. Zemlja sa 2,5-3 miliona stanovnika. Sve moze stati u neki manji grad. Aerodrome u BiH treba dati pod koncesiju i to je to.

Moj Kume, OMO je mjesto prepucavanja lokalne političke vrhuške oba entiteta i to po logici “neka mi krepaju i dvije krave ako će krepati barem jedna susjedova”! I tako već godinama. Optuživati samo jednu stranu kompletno je krivo i nepošteno. Ako se razumijete u situaciju onda jako dobro znate da su službe na aerodromu podijeljene između entiteta. Sa rezultatom da jedna služba bojkotira drugu. I jedni i drugi su svojih para vrijedni. I pogledajte malo stanje tehnike na aerodromu! Ta ne prolazi Audit niti jedne ozbiljne kompanije! Više ne smijem napisati jer ne želim otkriti moj izvor…

Zato što je to vrlo vjerojatno namješten natječaj i zna se tko će i iz koje stranke dobiti to mjesto. Osim toga “domaćeg” možeš bolje kontrolirati nego stranca…

… i ne samo bosanske.

Naravno da je namješten , to se nažalost zna . Samo se nadam da će neko stručan doći na tu poziciju . Najbitnije je da nije iz HDZ-a .

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!