zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

NAJAVE: Qatar povećava operacije za Sarajevo

Qatar će povećati broj operacija za Sarajevo idućeg ljeta. Kompanija će sa letovima krenuti 1.6. no ove godine će operirati 5 tjednih letova, jedan više nego prošle godine. U VIII. mjesecu kompanija povećava broj letova na svakodnevne, umjesto pet tjedno koliko je operirala prošle godine. U IX. mjesecu kompanija će ponovo operirati pet letova tjedno. Qatar će letove operirati do 29.9. sa Airbusom A320. Ovo znači da će Qatar imati 1 do 2 leta više, te da će imati duže vrijeme operacija.

Ipak ostaje pitanje ako kompanija leti 5-7 letova tjedno u top sezoni, kako to da prije 1.6. i nakon 29.9. ne leti bar 2 ili 3 tjedna leta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Qatar

18 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

I liked it as much as you did. Even though the picture and writing are good, you’re looking forward to what comes next. If you defend this walk, it will be pretty much the same every time.

[…] Ipak ostaje pitanje ako kompanija leti 5-7 letova sedmično u top sezoni, kako to da prije 1.6. i nakon 29.9. ne leti bar 2 ili 3 sedmična leta, prenosi Zamaaero […]

Raspust skolski

Pa valjda XXXX

Alene šta se dešava sa mojim komentarima ?

Sve u redu , izvinjavam se . Do interneta je vjerovatno bilo .

Biće ludilo ovo ljeto u Sarajevu , LOT kreće dvije sedmice ranije sa letovima ( 16 marta ) i letjeti će skoro do decembra , mjesec duže nego što je prvobitno planirano . Alene je li realno i da LOT ima cijelogodišnju liniju ? Koliko putnika prognozirate ove godine u Sarajevu ?

Da je bolje nego prošle godine svakako, ali da će baš biti ludilo? Ne bih se kladio

Ja prognoziram 300 hiljada putnika više nego prošle godine , ostajemo da vidimo 😊

Jedino ludilo koje ocekujem je na kontorli pasosa i security checku. Nedavno sam ovdje pisao o losem iskustvu, i receno mi je da je do GP BiH a ne uprave aerodroma. Poznavajuci efikasnost drzave, komotno ocekujem jednu policajku na securityu i ako imamo srece 2/3 na kontroli pasosa.

Trebace neko vrijeme da se rješi taj problem. GP je primila nove kandidate jer njih nedostaje na cijeloj granici i prelazima. Neko vrijeme za obuku itd itd. A druga opcija je da aerodromi ili druge profi security kompanije za račun aerodroma, dobiju obavezu da rade taj posao ali to će nametnuti dodatno zaposljavanje. Stalno trka.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!