zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Wizz Air dno dna

Wizz Air je po kvaliteti usluge uvijek bio na dnu europske ljestvice. No, sad je tragediju EU kvalitativne ljestvice spustio još niže. Naime, kompanija bez imalo problema otkazuje više desetaka frekvencija i linija samo par dana nego se letovi trebaju ostvariti.

Da stvar bude još gora kompanija ima brdo otkazanih letova netom prije nego se trebaju ostvariti. Niz je primjera gdje su putnici već biti na gateovima pa im je let bio otkazan. Da stvar bude još gora kompanija onda samo ponudi refundaciju karte, bez opcije novog leta, leta drugom kompanijom, bez troškova hotela, hrane idr. Što može putnik koji je ostao u Londonu i treba se vratiti npr. u Sarajevo sa 50-100 EUR koje će mu ponuditi kompanija. Da bi kupio aviokartu za isti dan ili dan-dva kasnije putnik mora potrošiti 1000 i više EUR. I to ako uspije ući u avion, jer ovog ljeta ogromna količina letova je imala LF od 100%.

Uz to Wizz Air je ukinuo 9 od 45 svojih baza. U Sarajevu bazu je ukinuo samo 24 dana prije zadnjeg leta. Kako da se aerodrom snađe i anulira ogroman gubitak 1/3 svojih putnika zatvaranjem baze u samo 24 dana.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

50 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Letio 100 puta kasne otkazuju al zato karte im kostaju 20€ i meni i porodici nema boljeg
Muka sarajlicama sto su otisli od njih

Jašta je

Ne razumijem koji je smisao ove objave? Da se razumijemo, nit branim nit kudim Wzz. Ekipa definitivno ima svojih problema. Ovo mi vise izgleda kao da je autor zelio interviju sa wzz pa je dobio kosaricu pa se sad tu nesto duri. Bez uvrede ali generalni dojam je takav.

Pa sad nije mi jasno kako legacy carrier ne smije u vremenu kracem od 14 dana da otkaze let bez obestecenja putnika a Wizz radi sto mu je volja.

Da radi, ali svaki putnik ima pravo na kompenzaciju od 250€.

Do sada sam 7 puta putovao sa njima na relaciji Frankfurt Tuzla i sve je bilo super bez kašnjenja čak po 10 minuta slijetanja ranije

U zadnjie dvije godne dno dna umjesto u Tuzlu u Budimpeštu pa busom poslike čekanja busa 3 sata u FranHahnn otkažu i snalazi se pa umjesto da sleti u Sarajevo sleti u Tuzlu poslije kašnjenja2 sata u polijetanju pa busom za Sar org nula katastrofa još puno toga

Ja sam imao dobro iskustvo sa njima na letovima Hamburg, Basel i Dortmund za BNX. Ne mogu ništa loše reći

Moguće. Letio sam sigurno oko 10-15 puta. Nisam brojao.

Par puta sam POKUSAO da sa njima letim, ali SVAKI put (koliko se secam – 4 puta) su mi ukidali (cancel) ili pomerali letove… – muku sam mucio da mi vrate pare, i ta “korespodencija” je beda ziva…. Najzad se opametio i aboravio da postoje….

I ja sam isto loše prošao sa Wizz air,loš odnos i nikad više neću putovati niti kupiti kartu kod te kompanije,nemože im se vjerovati.

Postali su dno dna. I sve su gori i gori. A do pre par godina su bili fantastični. I kvalitet slike lepo ocrtava kvalitet usluge.

Sledeći put stavite crno-belu sliku da šljam od kompanije bude prikazan još gore

Dobar članak. Ljudi me gledaju ko debila kada kartu platim 20€ više da bi letio sa full service firmom umjesto s ovakvim LCC-om.

Wizz Air dno dnoova. 🙁
Naslov članka vrh vrhova. 🙂

Kajgot.

Stoji

potpisujem

istina

Sve avio kompanije koje posluju u EU dužni su da poštuju EU-Regulation 261/2004.Tako da priča da će te dobiti 50-100 eura nije baš tačna.U slučaju otkazivanja leta lijepa svota novca se dobije.Imate čak i agencije koje vrše naplatu umjesto vas uz određenu proviziju.

Ni Sarajevo ni London, u primeru iz teksta, nisu u EU, zašto bi se na tu situaciju primenjivao 261/2004?

Nakon Brexita, UK je implementirao slične odredbe u svoje zakonodavstvo tako da nema veze što više nisu u EU, odredbe i dalje vrijede ako putujete iz UK, dolazite u UK s UK ili EU aviokompanijom ili dolazite u EU s UK kompanijom. Zaključno, ako se putuje London – Sarajevo s primjerice Wizzairom ili Easyjetom, putnici imaju pravo na obeštećenje.

Wizz Air jednostavno ne isplaćuje kompenzacije. Čak ni kad sud presudi protiv njih. Bio je članak o tome u Daily Mailu.

Oni kao i ostali lcc imaju jako komplikovanu proceduru da im se putnik obrati za DBC,jedino je moguce preko advokata,ali pitanje je koliko se pojedincu isplati da ulazi u to.Medjutim mogla bi EU da ih pritisne zbog toga da hoce.

Slično nije kao isto.

Svugdje u Evropi se primjenjuje regulativa koja je uskladjena sa EU regulativom tj sa EASA regulativom,isto se odnosi i na kompenzacije putnicima.

Pokušajte od wizza dobiti kompenzaciju. Puno sreće!

stoji

jasno

Istinski stoji

Tu ste 100% upravu, uvek sam pricao kako radije letim sa Ryanair nego ova vic-air!
A da ne uporedim Easyjet….

Nijemci i čitaju Wizzair kao Vicer

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!