zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Airbus više neće kupovati titan u Rusiji

Iako je Airbus tražio i dobio izuzetak od sankcija na uvoz titana iz Rusije, sada prekida sa ovim uvozom i više neće kupovati titan iz Rusije, nego iz drugih tržišta.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Airbus

31 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Kupovace Ruski Titan iz Indije ili Kine. Malo veca cena, ali boze moj!
I tako ce sve to na kraju da plate budale u Zapadnoj Evropi kroz cenu karata

Za Crnu pticu/Arhandjela su uvozili titanijum iz SSSR-a, sada su nasli zamnu?! Bice da su nasli dobrog posrednika.

Svakako, kako rekoste puste zelje. Ovog puta Vase.

Kao što sam i pričao, sve te resurse koje prodaje Rusija prodaju i drugi, samo je trebalo vremena.
A kad se jednom uspostavi lanac dobavljaća teško će se Rusi vratiti na tržište.

Ne boj se, kad zaspne, uzeće oni i Rusko.
Kao sto do sada uzimaju naftu i gas, kakvo licemerstvo..

Kad pre “licemerni Zapad” sati? A Rusija je principijelna jer trguje sa njima ahahaha

Sve je ovo dogovor dragi moj prijatelju, uvek se gledaju lični interesi. Ovaj rat je igranka za masu, gde gube samo običan narod a ovi gore se smeju i broje dolare.

@anonymous 14.02: potpuno se slažem sa vama!

Kupuje se preko posrednika i to naveliko

Rista, sve ide preko posrednika. Mi više ne uvozimo rusku naftu nego indijsku. Koja se, naravno igrom slučaja, krca na tankere u Murmanska i ide za Rotterdam. Pogledaj si malo Marine Traffic: imaš nepregledni niz tankera na toj ruti. Naravno sa indijskom naftom jer je Indija poznati svjetski proizvođač a i svako malo dijete zna da naftovodi idu direktno sa indijskih naftnih polja za Murmansk. Isti je slučaj sa ruskom celulozom koja više nije ruska jer se je kupuje od indijskih i pakistanskih prodavača. I opet dolazi iz ruskih luka direktno u europske… Sve sirovine se i dalje veselo kupuju u Rusiji preko posrednika i po visokim cijenama! Jedino što za sada ne ide je plin. A i za to će naći put…

Shell i Gasprom zajednicki vade naftu ( a mozda i gas) oko Ruskih ostrva blizu Japana i to se izvozi u Japan. Takodje, Ruska nafta se i dalje izvozi u USA, mislim da ide preko Indijaca kao sto je Foglar napisao. Ima razlicitih vrsta nafti i neke ruske su jedinstvene i upotrebljavaju se za specijalne namene.

Mokri snovi o prestanku kupovine titanijuma od Rusije? Kao i naftu i ostalo!? Informišite se malo prije lupetanja i vrijeđanja komentatora prosti čovječe.

To za plin nisam znao… Ali vam vjerujem! Sve je to jedan smrtonosni dječji vrtić..

Tako je Alene.

Ovo s naftom ne ide baš tako kako zamišljate. Izvor nafte je vrlo lako odrediti jer su kemijski drugačije, a zahtjevaju i druge postupke rafiniranja. Nije baš da će neko nasred mora pretankati naftu i odjednom joj se promjenio kemijski sastav.

Pa to nisam ni rekao. Činjenica je da nafta i dalje teče iako je službeno ne kupujemo od Rusa nego od Indijaca. A niti se pretaka na moru. Kemijski sastav je drugačiji, ali to prvo mora nekoga interesirati da bi išao provjeravati…

Ne možete na slijepo rafinirati sirovu naftu pa nek netko provjeri ako ga “interesira”. To je još jedan od razloga zašto je riječka rafinerija otišla u remont.

malo su vam nekulturni ovi mokri snovi, ali da puta za sve ima preko posrednika, ima. dapace, za rusiju su uvedene sankcije za sve zasta ne treba evropi, zasto bi titanijum bio poseban, ako nema sankcija…

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!