zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Vlada Crne Gore ne može kupiti treći E195

Vlada Crne Gore ne može kupiti treći Embraer E195LR (4O-AOC). Avion je prije operirao Montenegro Airlines i od 26.12.2020. stoji prizemljen u Podgorici. Agencija imena Zaštitnik imovinskopravnih interesa Crne Gore je zabranila kupnju ovog aviona od brazilske Development Banke koja je vlasnik aviona.

Vlade Crne Gore je pregovarala oko kupnje ovog aviona za 5,2 milijuna USD. Avion je već dobrim dijelom otplaćen i istinski bi bilo glupo da se ne dokupi i postane vlasništvo Crne Gore te se ne ustupi državnoj kompaniji Air Montenegro. Avion je tijekom godina devastiran i sa njega su pokradeni dijelovi i potrebno je više od 8 milijuna EUR da se dovede u plovidbeno stanje. Crna Gora je već kupila dva E195 za Air Montenegro (4O-AOA i AOB) sa kojima kompanija operira u ovom trenutku. Air Montenegro svakako planira pribaviti treći E195 u 2024. godini neovisno hoće li to biti ovaj ili neki drugi avion.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Air Montenegro

10 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Air Montenegro treba još dva E190/195. Novi menadžment je agilan i mislim da će uspjeti da proširi mrežu. Crna Gora je ipak za većinu avionska destinacija i treba dobru povezanost kako sa regionom tako i šire

Ovaj avion se mora otkupiti jer se ne može vratiti lezoru bez velikih ulaganja. mnogo većih nego što košta otup. A avion sigurno više neće biti plovidben.

I na kraju sta ce biti sa tim E195?

Zar nisu izjavljivali prije dvije godine da će osnovati novu kompaniju za 1€? Aerodromi se hvale na sva usta prometom od 2 mil.! Taman koliko sam Dubrovnik! Otjerali Rajaner,to je uspjeh?

Da da,proguglajte izjave!

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!