zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Croatia Airlines i Swiss Aviation Softwere potpisali sporazum

Croatia Airlines i Swiss Aviation Software su potpisali sporazum o strateškom partnerstvu. Ovim će Croatia Airlines uvesti AMOS Airline MRO Edition softversko rješenje koje sveobuhvatno provodi optimizaciju i pojednostavljuje održavanje kompanije. Ovime Croatia Airlines želi povećati operativnu učinkovitost kompanije. AMOS je lider u rješenjima za održavanje zrakoplova. Softver omogućuje učinkovitije upravljanje postupkom održavanja i logistike flote, smanjuje vrijeme prekida rada, te povećava raspoloživost aviona. Što je u današnje vrijeme i te kako bitno.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Mario Vukoja

24 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Pa Air Serbia radi u Amosu od osnivanja. Tek sada

Pomalo idu na živce ti korporativni klišei u stilu “uveli smo rješenja (u ovom slučaju softver) za učinkovitije upravljanje procesima” bla, bla.
Prvo, ovo smrdi na još jednu investiciju koja će odnijeti puno novaca, a malo koristi (osim možda pojedincima), a sve po hr modelu.
Drugo, kakav to softver može pomoći Croatia airlinesu u operativnoj učinkovitosti i svemu što su naveli, kada su katastrofalno postavili temelje. Atemelj je izbor nove flote, i čemu ste nedavno pisali…

Amos je vrhunski Software koristi se u AirSerbia

Ispravite naslov i prvu recenicu teksta.

Cestitke za jos jedan dobsr potez OU. Ocigledno Croatia optimizira svoj rad.

AMOS je u avijaciji (šta se tiče maintenance) top. Skoro pa zlatni standard. Sve ozbiljnije firme ga koriste. Nerijetko je prednost mehaničaru imati znanje i iskustvo rada u AMOS-u.. Ovo je samo prednost mehosima kada budu išli na kontrakt šta će
Ovaj software šta sada CTN koristi je za bogu plakati. To je nešto neopisivo loše. Mene jedino čudi šta su mehaničari CTN tako intertni šta se tiče svojih plaća i ne bune se. Imaju skoro najniže plaće u EU a oni ništa..

Kakve su ovo price da OU smanjuje zbog nedoatatka posada? Hoce li biti clanak kako je OU preterala isto? Kako ima “kaos”?

Da da zabranjeno je pisati o neogidnostima koje OU prireduje

Ajao. Ne znam kako AMOS funkcionise za avio biznis ali vam mogu reci da za brodove (u mom konkretnom slucaju, za kruzer industriju) funkcionise katastrofalno!
Program koji je po interfejsu ostao zaglavljen u 1980.godini, Purchase orders ne rade kako treba, vendori imaju problema sa pristupom, Work orders jos gore, jedino sto radi je automatska notifikacija kada neki Work order nije uradjen.
Ostatak…zali boze

A koji vi software preporučujete?

Da slučajno Air serbia ima pristup tom softveru to bi bilo najnaprednije dostignuće koje bi naciji osobno objavio Vučić.

Da koristi ga ima AS….

Srbija nema pristup tom softwareu jer kompaniju vodi profesionalac i stručnjak, a ne marioneta, glavoklimač i aparatčik Jasmin koji ne zna razliku izmedju A319 i A320. A ovo je samo još jedan u nizu štetnih ugovora i još jedna u nizu koruptivnih radnji u Croatia Airlines koju bi trebao pod hitno početi istraživati Ured Europskog Tužiteljstva u Zagrebu jer domaće pravosuđe ne smije na bivšeg Predstojnika Ureda Predsjednika

Ja to sigurno ne bih rekao, vec bih rekao kao i gore sto sam naveo – ne daj boze nikome patnju sa AMOS-om. Zalosno je da u 2023 godini ne postoji nijedna druga firma koja nudi barem priblizne funkcije za tako bitnu stavku svake kompanije kao sto su spare parts, maintenance, work orders i consumables

Lufthansa, koja je imala jedan dobar MRO program, manageM, je prešla na AMOS, čini mi se dosta bezbolno. AMOS je top, među 2, 3 najbolja u svijetu.I onaj sw koji trenutno koristi Croatia nije loš, ali tu su neki drugi problemi u igri i jednostavno se morao naći neki drugi MRO i OPS sw. AMOS je skup ali daje puno. Jedino je pitanje na koji će se način s njime upravljati. Kao da kupiš šleper, a voziš 2 palete cigli između Zagreba i Gorice svakih 5 dana.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!