zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Analize

Ekonomska klasa na interkontinentalnim letovima: Emirates

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Emirates

Emirates, Dubai-Shanghai-Dubai, Airbus A380

Emirates je nešto potpuno drugo. Klasa za sebe. Kada jednom probate Emirates sve ostalo je slabo i razočaravajuće. Sa Emiratesom sam letio na Boeingu 777-300ER i Airbusu A380. Razmak među sjedalima je zadovoljavajuć, no sjedalo do zida A380 ima jako puno prostora. Ako imate ispred sebe svog putnika, kao što sam ja imao (išao sam sa svojom grupom od 33 osobe), onda možete prebaciti noge između sjedala i stjenke trupa i imate doslovce krevet. Ekran je vrlo velik sa jako puno filmova i odličnom zabavom. Izbor filmova je po žanrima.

Svaki putnik dobiva mali jastuk, dekicu i male slušalice. Toaletni kit je priličan za ekonomsku klasu, a uz masku za oči, slušalice, čarape ima i osnovnu kozmetiku.

Na letovima su dva obroka. Izbor hrane su ček tri jela. Hrana je prilično ukusna, desert vrlo ukusan. Putnici imaju priličan izbor bezalkoholnih pića, piva, te možete dobiti male bočice crnog i bijelog vina. Kako moja grupa pije hektolitre bambusa (crno vino sa kolom) bazirali smo se kod izlaza za nuždu blizu dijela za posadu gdje smo od njih dobivali ogromne količine vina i kole. Popilo se toga, ihaaa. Tijekom leta možete se neograničeno poslužiti sneckovima koji su postavljeni na stolu uz prostor za posadu. Uz to tijekom cijelog lete možete dobiti tople kineske nudle sa povrćem.

 

Osoblje je izvanredno, nasmijani, žele pomoći, jako se trude. Istinski se jako trude. I kada mi netko kaže da ih se tretira kao roblje ja na to odmahnem rukom jel ovo su motivirani ljudi, ljudi koji rade daleko od onog što moraju. Oni su zadovoljni i to se reflektira na njihov vrhunski rad. Zamjenik persera, koji je bio u business klasi je došao do mojih Zagrebačkih mažoretkinja i bio je toliko oduševljen da nam je dva puta donio stvari iz business klase, prvo vrhunske slatkiše, a ona i brdo skupe kozmetike. Nekoliko puta je došao razgovarat sa nama. Na kraju je persera namolio da se slikamo na stepenicama koje vode u business klasu. Uz to je našu grupu posebno pozdravio kapetan rekavši na razglas „A posebno smo sretni što su sa nama Zagrebačke mažoretkinje koje se vračaju iz Shanghaia za Zagreb“. Preslatko. Naravno, moja grupa je isto pozdravila ogromnim pljeskom i vriskom.

Check in ima puno šaltera i ne čeka se predugo, a mi smo imali i posebnu veliku predimenziniranu opremu, no i to je brzo sređeno. Postupak ulaska u avion je odlično organiziran, pa iako je ovaj avion ogroman puni se po sektorima i sve traje prilično kratko. Naravno prvo se pune zadnji redovi. Kod kupnje karata smo imali odličnu podršku predstavništva u Zagrebu sa kojima sam više puta razgovarao, a napravili smo i jedan sastanak. Prihvatili su sve naše posebne zahtjeve, te predimenzioniranu prtljagu bez posebne naplate.

Kao što rekoh Emirates je klasa za sebe. Istinski užitak leta.

 

5 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Leteo sam sa EK u aprilu ove godina sa B777 i A380.

Toaletni kit se vise ne dobija, nema carapa ni kozmetike.

Izbor hrane su 2 jela, ne vise 3. Nema vise snackova.

Smara sto jos i stjuardese proveravaju boarding karte na ulazu u avion iako je to vec 15 metara ranije uradio gate agent.

Kada ste to poslednji put putovali sa njima? Ja sam putovao 2022 i moram vam reći, da ima TK sada bolji produkt i uslugu od EK.

Putovali ste sa EK pre Covida.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!