zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

16 tjednih letova za Mostar

U Mostaru smo naviknuti na tek jedan let svakih dva dana, čak i u top sezoni bilo je manje od sedam tjednih letova. No, u posljednjim danima broj letova je bio iznenađujuć. Danas, u srijedu su bila tri leta (Croatie za Zagreb, te Luxwingsa za Napulj i Cataniu). U četvrtak će biti dva leta (SkyAlps za Bari i Rim SkyAlpsa). U petak će biti četiri leta (Croatia za Zagreb, Air Serbia za Beograd, Sky Alps za Minhen i Veronu), dok će u nedjelju biti jedan let (Air Serbia za Beograd). U ponedjeljak će biti  četiri leta (Croatia za Zagreb, Air Serbia za Beograd, Sky Alps za Bari i Rim). U utorak Mostar će imati dva leta (SkyAlps za Minhen i Veronu).

Mostar jedino nema letova subotom. To znači da će Mostar u idućih tjedan dana imati čak 16 letova. Iskreno lijepo je ovo vidjeti. Nenaviknuti smo na tako što u Mostaru. Hvala bogu više.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: SkyAlps

27 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Drago mi je za Mostar koji je to zaslužio

Avion Sky Alpsa ili Luxwinga je sletio u Mostar oko 16 I odletio oko 17:15, tako da ne vidim da je tu bilo nekih tehnickih problema s obzirom da je i CA trebao sletit nesto ranije, jedino što je u tom terminu za slijetanje CA bilo malo losije vrijeme, ali nista strasno da se ne moze sletiti. U svakom slučaju cudna situacija…

Jos fale za duseldorf subotom

SkyAlps je preskup u poredjenju sa LCC sa hrvatskog primorija.

Jučer (1.5.) se zrakoplov Croatie okrenuo prije Mostara i vratio u Zagreb. Vrijeme nije bilo loše i nije bilo jakog vjetra. Zna li itko od čitatelja razlog? I zna li se što se dogodilo sa putnicima (i onima iz Zagreba, i onima iz Mostara koji su se trebali ukrcati)?

PS – za one koje zanima, par puta sam letio, i izbrojao 25-40 putnika na letu između Zg i Mostara. Što se autobusa tiče, linije su jako prorjeđene i dosta malo putnika ide cijelu relaciju Zagreb-Mostar. Nikad se promet nije vratio na razinu prije 2020. Dijeljeni prijevoz, i razni mali privatnici sa kombijima i minibusevima uzimaju putnike u one dane kad ih najviše ima. Autobusna usluga je trenutno dosta loša, a košta jednako kao dijeljeni prijevoz s kojim je vožnja dvostruko kraća. Kad bi se svi oni dodaci na zrakoplovnu kartu naplaćivali jeftinije, bilo bi vjerujem i više putnika. Mišljenja sam da povratna karta ne bi smjela prelaziti 90-100 €, da bi trebalo uvesti “otvoreni povratak”, i ne bi bilo loše povećati kilažu prtljage na 10 ili 12 kg. Ili možda dozvoliti veći kovčeg za puno puno jeftiniju cijenu. Međunarodni let (a Mostar spada u to) 30 € za prtljagu do 23 kg? Ni u ludilu. U busu se za to plaća 1€, a u dijeljenom prijevozu (ukoliko vozač ima dovoljno velik prtljažnik) je besplatno a cijela relacija od točke do točke je cca 40€ za 4 i pol sata. Zrakoplovom isto toliko treba (uključujući i ZET i taxi u Mostaru). Znači ako već imaju povratnu kartu 120€, tu bi moralo biti uključeno torba za laptop, kabinski kofer, i kofer do 23 kg). Žao mi je ali sve drugo je previše, a ako hoćeš privući putnike, moraš raditi i ustupke. Ne možeš naplaćivati zrak.

Ja sam bio putnik na tom letu. Receno nam je da je aerodrom zatvoren zbog tehnickih razloga i vraceni smo u Zagreb. Tko je htio mogao je uzeti let za Sarajevo u15h, i CA je ugovorila autobus do Mostara (svaka cast CA za brzu organizaciju). Izbrojao sam oko 41 ili 42 putnika na letu za Mostar, u autobusu oko 35 ljudi cca.

Mislim da bi bilo interesantno pitati direktora Mostarskog aerodroma sta se tocno dogodilo, otkazivanje jednog leta nije katastrofa, ali razlog je doista neobican. Pogotovo jer mi se cini da bi verzija aerodroma Mostar mogla biti malo drugacija.

Nije bilo nikakvih tehnickih problema jer su bila jos dva slijetanja kasnije a meteo uvjeti su bili ok!

Otvoreni povratak na avio letovima? Samo mi, molim Vas, navedite koja kompanija na svetu to nudi…

Isto tako i za prtljag od 23kg, koja kompanija u Evropi nudi to u osnovnoj tarifi? Postoji jedna jedina – Air Montenegro. Nijedna vise nema to! To je standard danas!

Zna li itko kakav je trenutno load faktor na letu za Beograd?
Za Zagreb znam da je izmedju 50 i 60% u prosjeku.

Oko 70 posto na zrakoplovu od 108 mjesta!

Za novo otvorenu liniju to je sjajno!

Hoceli se uvesti let za Dieseldorf

Jučer je otkazan Zagreb. Zrakoplov se neposredno pred slijetanje vratio u ZG??

Da, sta se desilo?

Autor moze kontaktirati direktora aerodroma Mostar.

I medu svim tim letovima,nema ni 1 koji nije pokriven subvencijama,u ogromnim iznosima…

I AirSrbija?

A o iznosima niko ne sme da pita….

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!