zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

A380 Emiratesa oštečen na Domodedovu

Avion Airbus A380 oštećen je na moskovskom aerodromu Domodedovo, zbog čega je let za Dubai morao biti odložen. “Tokom pripreme leta EK134 oštećen je avion Airbus 380-800 dok u avionu nije bilo putnika. Avion suspendovan od letenja i procenjuje se njegovo tehničko stanje”, navodi se u saopštenju. Iz aerodroma su naveli da su svi putnici krenuli sledećim letom sa zakašnjenjem manjim od osam sati. Moskovska kancelarija aviokompanije Emirates potvrdila je da je let za Dubai u 16:35 otkazan iz “operativnih razloga”.

dopisnik: Dejan Radojević (Moskva), foto: Emirates

8 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

kako Emirates rješava s lezorom i osiguravateljom letenje za zemlju pod sankcijama? šta da se pokvari nešto pa treba dio uvest u Rusiju?

Nije to neki problem. Dobro trup i oplatu popravit to je malo teže. Al za dio promjenit Emirates sve na Lageru u Dubaiju ima spremno pa I motore. Unajmiš 777f ili 747 stariji ako ga nitko nema raspoloživog na Zapadu za Rusiju Kinezi ga imaju sigurno. I Antonovi su tu Ruski. Bilo je Koliko Volite slučajeva da su avioni stajali zbog motora na drugom kraju Svijeta. Pa su bili posebni Freighter letovi samo za dostavu Motora. A da ne napominjem da svi sa Bliskog Istoka za Ameriku koriste baš Ruski Zračni prostor. Nebi bila nikakva novost da mora sletit u nuždi negdje u Arktički Krug mimo Anchorage da mu nešto crkne ili da se npr. žena porađa. A i Sankcije. Amerika je uduplala kupovinu Urana za svoje Nuklearke iz Rusije od početka rata. A da ne govorim da Finska,Mađarska,Bugarska,Slovačka,Češka imaju RUSKE VVER Reaktore za koje gorivo proizvodi samo Rosatom. Bez kojeg ne mogu radit. Iako imaju zaliha za neko vrijeme. Nebi Rusija taj prihod sebi zakinula. A i ovi nebi željeli ostati u mraku. A alternative za proizvodnju toliko jeftine struje iz nečeg drugog nemaju.

Vozac vozila za opsluzivanje aviona dobio srcku, vozilo udarilo u trup aviona desetak metara iza prednjih tockova.

Evo, u par riječi se fino objasni, iz teksta ni izbliza nije bilo jasno..

I da se napiše da je to bilo još 27.3.2024 i da se je avion 1.4.2024. vratio u Dubai…

Nije istina!!!

Kamion je udario u avion s desne strane iza glavnog stajnog trapa.

Slike:

https://aviation-safety.net/wikibase/373638

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!