zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Zašto produženje piste na Nišu za 300 metara?

Koja logika je produžiti pistu na Nišu za 300 metara, sa 2500 na 2800, što je najavio resorni ministar Goran Vesić. Ovo je jedna od većih gluposti koju sam čuo. Hajde da produže pistu za 650 metara, pa da ima 3150 čime bi većina long-range aviona mogla slijetati. Ali sa 2800 metara neće postići apsolutno ništa. Stoga će sa ovim povećanjem i dalje na Niš slijetati samo uskotrupci. Čisto bacanje novaca.

analitičar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Aerodrom Niš

158 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Niski aerodrom je ogranicen okolnom infrastrukturom. Iza jednog praga je naselje, groblje itd, a na kraju drugog praga se nalazi pruga pa zatim auto put.
Ne znam da li bi onda Jastrebac smetao ako se pista produzi vise od 300m.

Slazem se. Drzava ocigledno ima viska novca.

Као и обично, Весић, изгледа има неке безвезне идеје!! Без икскбог разумнпг обрсзлижења! И његови партијски сарадници већ птћричају: Он бо само нешто да руши и зида!!

Jako sam tužna kad vidim sta se radi sa Niskim aerodromom.Stanje se pogorsalo od kako sa njim rukovodi centrala tj.BG.Ta gospoda iz BG ne mari za jug zemlje.Svi mi koji smo sa juga (a ne odgovaraju nam niskobudzetne kompanije tj rute iz Nisa) moramo da sletimo u BG pa onda iz BG-a da se dodatno 3, 4, 5 sati vozimo do kuće.Sramota.

I jeste sramota. Beograd ne zeli da gubi putnike I ne mari za nase nevolje. Mi sa Juga, do Nisa, Leskovca, Vranja it’d.. moramo Jos nekoliko sati da se sa prtljagom guramo po autobusima…
Hoce li aerodrom Nis jednom biti ukljucen u sistem?

Kasno se ukljucujem u pricu. Evo razloga i logican je.

Fizicki staza u nisu je dugacka 2500m ali su pragovi pomereni zbog ogranicenja na krajevima tako da se koriati samo 22000m. Mozete pogledati mape….

Pa mozda jer nije bezbedno?

Jer nije sigurno

Pa zato sto se ni na jednoj pisti na svetu threshold ne nalazi na samom pocetku! To je osnovno!

U Zagrebu se threshold nalazi 450m od pocetka piste 14, dok se na suprotnoj strani nalazi na 400m od pocetka. Time je zagrebacka pista od 3250m efektivno smanjena na 2800m.

Sta Vam nije jasno?

U ZAG su pragovi piste na 450 i 400 metara od kraja. To su mesta na kojima avion tockovima dodiruje pistu.

U zavisnosti od toga na koju pistu slecete (14 ili 32), na raspolaganju imate 2800m ili 2850m.

Hajde navedite jedan aerodrom na svetu kome pragovi nisu pomaknuti od kraja piste i na kome se koristi cela duzina.

Necete moci jer takav aerodrom ne postoji!

“Hajde da produže pistu za 650 metara, pa da ima 3150 čime bi većina long-range aviona mogla slijetati.”

Ovo je notorna neistina.

Evo uzmimo primer Napulja. Aerodrom ima pistu od 2.641m, a ima redovne long-haul letove. Za NAP long-haul lete American, Delta i United.

Dakle kako Napulj moze sa 2641m da prihvata sirokotrupce na letovima iz SAD-a, a INI ne bi mogao da prihvati sirokotrupce na 2800m?

NAP na oko 300ft, INI na oko 650ft. Zanemarljiva razlika, na performanse poletanja bi uticala mozda za 1-2%

Tako je, hvala Ivane! Vidite Alene, 2800m je sasvim dovoljno za long-haul avione na INI.

“Vecina long-range aviona” znaci vecina, a ne znaci da ni jedan avion ne moze da sleti sto Vi mislite da je napisano.

Pritom i NAP ne moze da primi dobar deo modernih sirokotrupnih aviona zbog limita piste. Letovi za SAD su samo ka istocnoj obali koja je relativno blizu i ne zahteva veliko opterecenje aviona. Mislim da na NAP nije dozvoljeno nista vece od B767/A339.

INI iz celog niza razloga ne bi mogao da primi sirokotrupce iz SAD, ali primarni medju njima je to sto sam prilicno siguran da taxiway na civilnom delu aerodroma nije dovoljno sirok za bilo koji avion sa vecim rasponom tockova. Upitno je takodje da li je turn pad na kraju piste dovoljno sirok za zaokret vecih aviona, to bih morao da proverim u AIPu

Ovde pricamo o duzini piste, a INI bi sa 2800m komotno mogao da primi sve do A339 bez problema.

Stanje taxiway-a i turnpad-a su totalno druge teme.

Toličko mož da maznu lovu i kasnije gu podelu

Koja glupost. Ono baš bacanje novaca.

Kad je Vesić u pitanju, gde god može neka “ugradnja” u posao, radiće se. “Njegove” kocke na Trgu se, svako malo, prevrću i ponovo postavljaju, ovog puta na drugu stranu🤣

Predpostavka
Airbus 330 zahteva 2770 metara piste. Obzirom da AS planira nabavku jos dva aviona, u slucaju diverzije mogu da slete u Nis umesto da idu za Budimpestu ili Zagreb, i nece imati potrebu za punim tankovima za reroute nazad za LYBE

Landing distance za A333 je 1750m, a takeoff distance je 2500m.

https://www.vibgyorpublishers.org/content/ijaae/ijaae-5-041-table4.html

Dobra pretpostavka, cak i vrlo dobra ideja, ali ima problem – INI prakticno nema prostora da parkira vise od 2 sirokotrupna aviona na trenutnom apron-u.

Pitanje je da li bi to uopste bilo dozvoljeno da se proba jer je mala razdaljina do zgrade terminala. Mozda bi mogli da avione sa pushback tug-om vuku od parking pozicije do piste i nazad ali to je nevidjeno neprakticno (a takodje i pretpostavljam da INI ne poseduje tug-ove)

Hajdemo zaista od pretpostavke da JU odnosno Srbija želi INI kao “rezervni” aerodrom za operacije sa 330. Ja postavljam slijedeće pitanje: u svim ovim godinama JU operacija sa 330, koliko puta je let bio divertiran za ZAG/BUD/SOF… ? Pa usporedimo troškove tih diverzija sa gradnjom produžetka od 300 metara…

Alene
Svi mi logično razmišljamo. Zato sam rekao prepostavka. Da su čak i 3 diverzije po 4 sata godišnje, to košta 10-20 cm.

Druga je priča političara da se gradi nesta sto nikome neće trebati

I to što velite…

Niŝki aerodrom neće nikad moći dan preživi konkurenciju blizine Priŝtinskog aerodroma, bolje da se taj aerodrom zatvori zauvek i ne bacati pare bez povratka.

Izuzetno inteligentan predlog-zatvoriti aerodrom zbog konkurencije susednog aerodroma. Prištinu trenutno možda koristi 200-300 putnika mesečno iz Niša i okoline.

Ali, mnogo više putnika iz Vranja i posebno Sandžaka koristi Prn.

Svasta, Pristina nije konkurencija jer je putevima slabo povezana sa Nisem, a povrh svega krajnje nebezbedna za srpske drzavljane.

Pilot je Albanac

Misli na komentarora pod imenom pilot

Od nedostajucih 300m svojevremeno je izgraden bazen na aerodromu.

Bazen je izgrađen na vojnom delu za potrebe vojske.

Da li ima nešto novo za produženje piste na SJJ?

Svojevremeno je,kada se betonirala PSS. a.Nis od 200m betona napravljen bazen u sklopu aerodrima.Duzin piste je godinama netacno prikazivana.

Nišku pistu treba produžiti na 3500m jer je posle lopovluka sa beohradskim, nacionalni aerodrom Srbije. Na izjave budale i lopova Vesića treba obraćati pažnju ako se žali kako mu je na robiji.

pa kada bude, zelje i nadamo se svetla buducnost

Nekoliko bitnih činjenica vezanih za ovu temu. 1) Trenutno pruga koja ima stalni napon od 25KV prolazi na oko 100m od kraja piste aerodroma i zbog toga je označena kao prepreka i izmešten prag piste za 220m što dovodi do toga da se za sletanje iz pravca 11 koristi 2280m. 2) Po planu za rekonstrukciju pruge kod aerodroma krak pruge koji se nalazi u blizini piste se ukida i zbog toga aerodrom dobija slobodni prostor negde oko 800m od kraja piste. 3) Produženje piste je pokušaj da se za taj novi prostor nađe namena kako bi se lakše kupio i uveo u vlasništvo aerodroma .4) 300m za produženje piste je dužina koju je preporučila SMATSA koju su očigledno prihvatili u ministarstvu.

Pa pitajte SMASTA-u. Ili smatrate da Vi znate bolje od njih?

To sto vi ne vidite, ne znaci da ne postoji validan razlog. Nis ne planira letove za Australiju i Ameriku. Videcete pravi razlog jednog dalekog dana.

Pa mozda jer svi code E avioni mogu poleteti sa 2800m, osim B747 i A340, koji se svakako izbacuju iz flota?

To su zvanicni podaci proizvodjaca, svi mogu sa 2800m, ali ne i sa 2500m.

Ne mogu poleteti code F avioni, ali INI svakako nije code F aerodrom, tako na nema ni potrebe da pista bude preko 2800m.

Imate Vi neki izvor za tu informaciju?

Sa MTOW na 0m visine je 2.200m, dakle na 197m itekako moze poleteti sa 2.800m. Pritom, avioni iz Nisa nikada nece ici sa MTOW jer im ne treba toliko goriva.

INI nije ni code E, a jedva jeste D i to samo da bi mogli da slecu A310F koji su svojevremeno dolazili

Mislite? Šta bi Maraton dao da je u BEG imao dodatnih 300m? Nikad se ne zna kad će zatrebati.

Alane vi ste naivni ,napravi 300 prijavi 500-600 ko će to kontrolisati možda i 1000 razliku podele i to je biznis

Logika da se pista produži za 300m je vrlo prosta-veća sigurnost postojećeg saobraćaja. Ne treba očekivati stalno prisustvo širokotrupnih aviona u Nišu u budućnosti već povremeno jer tu ulogu treba da ima glavni aerodrom u zemlji. SMATSA daje preporuke oko izgradnje u odnosu na to koliko tehnički sve to mogu da isprate navigacioni uređaji, da li su potrebne promene kod procedura za sletanje i poletanje i dr.

Nadmorska visina od 197 metara je gotovo zanemariva za performanse, ali ste u pravu za temperaturu, to bi u dobrom delu godine predstavljalo veliki problem za A330. Da ne pricamo o velicini stajanke, kad bi se islo na alternativni aerodrom kod potencijalnog zatvaranja Beograda, to svakako ne moze masovno da bude Nis, bar ne trenutno.

Uopste nije nikakva glupost. Potrebno je potrositi pare iz budzeta za neku partijsku firmu. Koliko joj sleduje, tolika I pista. To nema nikakve veza sa funkcionalnoscu, ili bilo kakvim poboljsqnjem uslova. Uostalom, kao I pregrst takvih “radova” danas u Srbiji.

Netreba se nervirati zbog izjava sveznalice Verica, in je čovek pravnik i nije imao dodirnih tačaka sa vazduhoplovstvom

Чуо сам да су добили кредит од загребачке банке са 0,1674 посто камате на 84 године са почетком од 53 године. Па зашто је онда не продужити ?

Zapravo prethodni komentar je vrlo duhovit, za razliku od onog o poletanju sa pola piste na koji ste se nasmejali.

Хахаха одлично

PItam za druga – jel moze clanak na temu – zasto Tirana sa 3 puta vise putnika od Zagreba ima 3 puta manji terminal?

Realno ovo nije odgovor na pitanje zašto Tirana sa 3x više putnika ima manji terminal od Zagreba.
Ovo je samo informacija da je bio članak.
Ne i odgovor na pitanje.

Pozdrav

Zašto Tirana s više putnika od Beograda ima manji terminal od Beograda?

Ljudi koji su u establišmentu tu ne vide nikakav problem.. Naprotiv… Ima jedna izreka: U se’, na se’ i poda se’

Kod nas je to doterano do savršenstva i iznad svega – kompletna javnost je pod anesteziojm ili masovnom hipnozom. Nismo jedini naravno (Boeing…) ali ovo nas lokalno posebno boli.

To što smo meritokrate, ljudi koji imaju veru u pravo, zakon, struku, “common sense”… naš problem.

Izborni inženjering je to sve zabetonirao… do daljnjeg.

Koliko prepotentne arogancije i neznanja, NovemberPapa. Duza pista je da bi kargo avioni mogli da ponesu vise robe i imanju veci dolet. Pojma nemate.

Kakvo pitanje, kao da nikad niste videli avion! Cemu to pitanje kad dobro znate da sve zavisi od tezine robe a ne % punjenja, i da zavisi od destinacije. Kargo avion koji se prosle godine srusio u Grckoj je leteo za Banglades ali sa nekoliko planiranih sletanja. Dovoljno je da duza pista omoguci manje medjusletanja i vise tereta. Uostalom da ste videli cuveni snimak poletanja kargo IL-62 sa INI nikad vise ne bi pitali zasto treba duza pista.

Да крнтије могу да се зауставе пре деда Жикиног кукуруза.

Za vojne potrebe.

Iz istog razloga zasto Hrvatska koristi Rijecki aerodrom, avioni koji traze malo duzu pistu i idu na bliski istok.

I Rijeka i Niš su zgodni za letove koji trebaju da budu manje vidljivi
Šifra Halo Bing, kako brat

Da bi Embraer mogao da poleti sa pola piste 😀

Pošteno govoreći nije rečeno da će se pista produžiti nego da će se osloboditi dodatnih 300 metara kad rekonstruiše željeznički čvor. Znači neće se graditi nego će biti oslobođeno toliko prostora.

Na Niš su sletali širikotrupci bez problema.

Dovoljno je za sletanje u vecini slucajeva. Nije dovoljno za poletanje i to u veoma retkim slucajevima.

Treba ga izmestiti.

Stoga će sa ovim povećanjem i dalje na Niš slijetati samo uskotrupci? Na slici je sirokotrupac 767 i to sa pistom od samo 2500m. Slece i IL76 koji sigurno nije uskog trupa. Mozda je najava produzenja jedna od vecih gluposti koje ste culi, ali ja sam cuo i procitao jos vece gluposti.

A vi mislite da će iz Niša da se leti za Čikago,Njujork i Toronto,dajte malo razmislite kad nešto pišete

A meni nije jasno zašto zovete aerodromom nešto što ima više radnika nego putnika, vi u Hrvatskoj? Brinite malo vašu brigu Alene a pustite komšije da mlate praznu slamu

Alen u tekstu ste doslovno napisali: Stoga će sa ovim povećanjem i dalje na Niš slijetati samo uskotrupci.

To nije istina, vec su sletali sirokotrupci. Long haul nije isto sto i widebody.

Jeste, ali sa 2800m mogu sletati long-haul avioni.

Na šta sve troše novce u državi u kojoj djeca ubijaju, bolnice se raspadaju a zatvorenici se siluju. Pobogu, nista nece postići, a toliko djece se moglo izliječiti za te novce.

I da je produže na 3150, što misle, napraviti Niš hubom za Latinsku Ameriku? Užas.

Kakva maliciozna patetika. Neverovatno. Deca se ubijaju u najbogatijoj državi na svetu a i kod nas su počela da se ubijaju od besa i pogrešnog vaspitanja a me zbog manjka novca. Najveća finansijska institucija u državi Srbiji je fond zavoda za zdravstveno osiguranje i godišnje troši 2.7 milijardi evra. Na to država potroši još oko 200+ miliona iz budžeta i sve bolnice koje se obnavljaju i grade finansira se iz državnog budžeta i kredita. Srbija za zdravstvo troši tri i po puta više nego npr. na odbranu, a bolnice su onoliko dobre koliko je jaka ekonomija, ne mogu biti kao u Švajcarskoj ali nisu baš ni kao u Senegalu. Zdravstvena zaštita je na nivou uporedivih država. Produženje piste na Nišu vrlo verovatno nema nikakve veze sa civilnim saobraćajem. U Niš često sleću i teretni avioni koji izvoze naoružanje i moguće je da im treba duža pista. U pitanju je aerodrom sa dvostrukom funkcijom, nije samo civilni. Zato bolje se informišite i smanjite pljuvanje. I mi smo se “čudili” kako se u Americi deca ubijaju po školama i tvrdili da to kod nas ne može se desi pa se desilo. Umesto što se rugate takvom činu i nesreći, bolje pogledajte ljude oko sebe i razmislite zašto se takve stvari dešavaju.

Deca se ubijju u proseku ništa više ili manje u većini zemalja tzv. Razvijenog sveta. Za bolnice ste prilično promašili, ima ih koje su stare i zapuštene ali je dosta toga izgrađeno potpuno novo. Problem je nedostatak lekara jer idu u inostranstvo. Kao i kid vas uostalom. A osim lečenja dece postoje i drugi aspekti života, jedan od njih je avio saobraćaj, i treba i u njega ulagati novce. Za silovanje zatvorenika osim 1 (jednog) skorašnjeg primera imate li još ili neku statistiku? Čisto radi nivoa diskusije na portalu.

Pista se produžuje na 2800m a ne 3150m pa makar pročitajte tekst pre nego komentarišete i užasavate se. I ne, neće biti hub za Latinsku Ameriku, spavajte mirno.

Produžuje se najverovatnije zbog većih cargo aviona koji izvoze proizvode namenske industrije.

Da li se ti “specijalni transporti namjenske industrije” uračunavaju u redovan cargo? Ne tvrdim da ih ima jer ne znam, ali ako ih ima, onda se sigurno ne uračunavaju u redovan cargo. Pa ni na RJK ti silni transport sa 747 na kraju nisu nigdje bili izlistani…

Pa kaze Foglar da u Rijeci nisu bili izlistani… Dajte se dogovorite!

Ne uracunavaju se jer ih lete vojni transportni avioni sa vojnog aerodroma pukovnik-pilot Mihajlo Petrovic.

Srbija preko Nisa izvozi oruzje i to dosta oruzja. Glavni aerodrom za to je vojni aerodrom u Nisu.

Zato sto se ovde radi o “vojnom cargu” koji se leti sa Vojnog aerodroma Nis, ne sa civilnog – stoga ni ne ulazi u statistiku civilnog aerodroma.

Zavisi, PVO. sistemi iz Kine su u Srbiju stigli u prvoj turi vojnim transportnim avionima kineske armije i sleteli na Batajnicu. Nema ih nigde u statistikama. Uopšte nije isključeno da neko pošalje vojni avion da pokupi oružje, naročito ako kasnije hoće da to oružje završi negde gde nije navedeno u enduser certifikate-u a mnoge bliskoistočne zemlje to rade.

Ne, oruzje ne ulazi u cargo promet aerodroma. Ono se izvozi preko vojnog aerodroma.

Ali ce verovatno nakon produzenja piste porasti za 200%

Ako je kargo promet pao da li vi garantujete da nikad nece porasti? Ako postoji prilika za rast kargo prometa da li se onda preko noci moze produziti pista?

Србија (као и Хрватска) је пребогата. Што бринете за паре…
🤣🤣🤣

Izvinite. Zašto ste se okomil na SADe? Nije sve tamo tako crno

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!