zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Zašto Wizz Air nije dobio dozvolu za letove A330 u SAD

Wizz Airu nije odobrena dozvola za letove cargo Airbusa A330 u SAD (avion je u vlasništvu Mađarske vlade). No, jasno je da se ovdje ne radi o cargo avionu. Koga briga za to. Ovo je zapravo bio probni balon za buduće letove A321XLR kojim će IndigoPartners nastojiti spojiti baze u Europi sa SAD bazama Frontiera, meksičkim bazama Volarisa i latinoameričkim bazama JetSmatra.

Žestoka reakcija A4A (Delte, Americana, Uniteda, Southwesta idr.) je jasno pokazala da američke kompanije neće dozvoliti ovakvu ekspanziju i povezivanje europskih i američkih baza. To bi bio novi sustav letova sa A321 i jeftinih prekooceanskih letova gdje bi putnik nonstop ili sa 1 ili 2 stopa mogao letjeti za tek 400-500 USD sa gomile europskih u gomilu američkih aerodroma i bio bi smrt za više od duplo skuplje legacy carriere.

I sad treba vidjeti hoće li IndigoPartners, iza koje je JP Morgan i koji provodi ovaj plan, kao najveća financijska kompanija na svijetu, biti jači od najvećih američkih prijevoznika. Uvjeren sam da hoće.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Wizz Air

 

14 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Cudno svojevremeno je Montenegro Airlines imao dozvolu da leti redovne i carter letove za SAD.

Lepo.
Amerikanci priprete AMS i JetBlue dobije slotove, EU cuti.
Amerikanci ne daju dozvolu W6, EU cuti.
Bravo za EU i “zajednickom delovanju”.

Ko tačno nije odobrio dozvolu za letove?

Uvjeren sam da neće . Imaju neke stvari koje se ne mogu kupiti novcem . Tako su pokušali sa Superligom u fudbalu , pa su ih navijači uništili .

Tu bi sad EU trebala pokazati zube, kad bi samo imali mu*a, i primjeniti reciprocitet prema SAD-u. S druge strane, za 500 EUR (cijena sigurno nece biti manja od toga kad se ukljuci prtljaga), letjeti sa klatimudanima kakvi su Wizz, gdje ti konekcije nisu garantirane, bila bi bas prava kur*inska rabota. No way, no how. Pritom, uz dobro i pravovremeno planiranje, itekako se zna nac karta za ispod 600 eur (ponekad cak i za manje).

A šta nedostaje Wizz-u, često su sigurniji u polasku od skupih avio kompanija. To što je usluga u avionu slaba je zato šta ju i ne platiš. Svatko tko se vozi 1500 km za 50 eura treba se zahvaliti niskobudžetnim kompanijama što postoje, jer sa tom količinom novca i vlastitim autom ne bi napravili ni 100 km

Pitanje je samo da li i iza neke A4A kompanije stoji JP Morgan, ja sam siguran da da. Tako da će se rešiti ovo nekim kompromisom.
Inače, još jedan dokaz da liberalna ekonomija kakva se nama ovde prodaje zapravo ne postoji. Svako (skoro svako) štiti svoje strateške industrije i stavlja nacionalni resurs ispred tržišta.

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!