zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz regije

Gp aviation uništava MyWings

Gp aviation istinski uništava MyWings za kojeg u ovom momentu leti Trade Air. Prema zamaData U VIII. mjesecu 2020. za MyWings je letio Air Mediterranean i imao je 19 tjednih letova. Tada MyWings nije imao konkurencije. U XII. mjesecu te godine MyWings je imao 29 tjednih letova, a po prvi puta se pojavio gp aviation sa 14 tjednih letova, pola manje od MyWingsa. U IV. mjesecu 2021. MyWings ima 9 tjednih letova, a gp aviation njih tek 2, četiri puta manje. U VIII. mjesecu te godine za MyWings kreću letjeti Trade Air i ETF. Tada kompanija imaju čak 5 aviona u Prištini (po jedan A319, A320 i A321, te dva B737-800). Kompanija imaju 83 tjedna leta, a jedan let je imala i u Skopju. Gp aviationa tog mjeseca ima tek 38 tjednih letova, manje od pola. U XII. mjesecu te godine obije kompanija MyWingsa u Prištini imaju 12 tjednih letova. Gp aviation tada ima 7 tjednih letova.

U IV. mjesecu obije kompanije MyWingsa imaju 22 tjedna leta, a gp aviation po prvi puta ima više letova, njih 31, za skoro 50% više. U VIII. mjesecu 2022. MyWings ima 51 tjedni let, dok gp aviation ima 48 tjednih letova. I od tada kreće pad MyWingsa i rast gp aviationa. Od XII. mjeseca 2022. za MyWings leti samo Trade Air i ima 12 tjednih letova, dok gp aviation ima 15 tjednih letova. U IV. mjesecu 2023. MyWings ima 24 leta, a gpaviation njih 37. U VIII. mjesecu prošle godine MyWings ima 40 letova, a gp aviaton njih 56. Da bi na koncu u XII. mjesecu MyWings imao samo 7 letova, bitno manje nego nego 2020, 2021. ili 2022. godine, dok gp aviation ima čak 32 tjedna leta, daleko više od bilo kojeg prijevoznika u Prištini i neusporedivo više nego je imao 2020, 2021. ili 2022.

I sada se i te kako treba postaviti pitanje je li MyWings pretjerao 2021, košta li ih to danas, kako  su uspjeli izgubiti dominantnu poziciju u Prištini, te pasti ove zime na tek 10. mjesto u Prištini. Konačno koja je budućnost MyWingsa? Hoće li oni u budućnosti imati posla za dva aviona u sezoni i jednog izvan sezone i hoće li ih gp aviation potpuno istisnuti sa tržišta?

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: MyWings

9 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Lako što ne plaćaju takse, ali što ima kabinska posada metlom mete snijeg kroz overwing izlaze umjesto da koriste de-icing, to je druga priča. Postoje snimke takvih događaja. GP Aviation se prodaje kao Švicarska firma, a u biti imaju Bugarski AOC gdje se avijacija radi kao karteli u Kolumbiji i Meksiku. Sve dok ne ubiju dovoljan broj ljudi da netko reagira

GP aviation ne plaća državne takse u Baselu pa su jeftiniji. Kad im dodje racun na par milijuna Eura ce zatvorit i onda otvorit novu firmu, a putnici koji su kupili karte sa njima popusit lovu.
Ekipa iz MyWings je jedina koja u 60 godina nisu nikad ostavili putnike na cjedilu.

Imaš na Baselu jednu situaciju gdje se po zakonu moraju plaćati državne francuske takse, ali aerodrom nije na popisu na slućbenoj web stranici. Sam Basel ima poseban porezni status, jer je dio aerodroma u Švicarskoj, dio u Francuskoj, a ima i ulaz u Njemačku.
Ako slijećeš na BSL (Švicarska) onda ne plaćaš francuske takse, ali moraš imati traffic rights od Švicarske, što Švicarska nikad nikome nije dala, niti će dati. Ako slijećeš na MLH, ne treba ti traffic rights, jer slijećeš u Francusku, ali tada moraš platit takse.
Ni sama francuska država nije godinama kužila da se tako nešto dešava na Baselu, jer se državne takse ne plaćaju za svaki aerodrom posebno, nego za ukupni broj putnika koje si doveo u Francusku. GP jednostavno u tu brojku ne uključuje i putnike za Basel.
Kada im marne kazna, a marnut će, zatvorit će firmu.
Treba par godina od kad nisi platio do trenutka kad ti dođe poziv na plaćanje i kazna.

Dobro objašnjeno… Onako, insajderski…

ТрејдЕр је прескуп. МајВингс мора да промени начин пословања.

osim zamaaera u klasteru su i:

(Slovenija)

(BiH)

(Srbija)

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!