zamaaero@gmail.com

+385(0)1/3465886

zamaaero@gmail.com | +385(0)1/3465886

Novosti iz svijeta

Lufthansa platila 21.000 USD svakom putniku za kompenzacije

Lufthansa je imala veliku grupu ortodoksnih židova na letu iz New Yorka za Budimpeštu preko Frankfurta. Kako nekoliko pripadnika te grupe koja je brojila 128 putnika, nije htjela nositi zaštitne maske kompanija im je zabranila ulazak u avion na letu Frankfurt-Budimpešta. Ovo je izazvalo žestoke reakcije putnika i tužbu preko odvjetničkog ureda. Stoga je kompanija platila svakom od putnika 21.000 USD kompenzacija, što će je koštati čak 2,6 milijuna USD.

autor: Alen Šćuric, analitičar (Zagreb), foto: Lufthansa

7 Komentar/a
Najnoviji
Najstariji
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare

Fino baš kako se Troše pare njemačkih građana

Priča je ovako: na letu JFK-FRA dio te grupe odbio je nositi tada obavezne maske. Pri konekciji u FRA je LH na temelju imena i izgleda izdvojla tih 128 putnika i nije im dozvolila boarding (boarding denial). Oni su onda LH tužili zbog diskriminacije po vjerskoj osnovi… Prema jednom drugom izvoru, putnici koji nisu htjeli nositi maske na JFK-FRA nisu ni pripadali toj grupi.. Po putniku je odšteta USD 21.000 od kojih će putnici dobiti USD 17.400 a ostalo dobiva advokatska kancelarija koja je vodila postupak.

Ja sam ovaj članak shvatio na sljedeći način: Lufthansa je odbila čak 128 putnika zato da bi velika grupa ortodoksnih Židova mogla letjeti.

The Guardian, Forbes i drugi pišu da je cijela grupa ( ne navode točan broj, već raspon 100-150 ljudi ) ortodoksnih Židova bila odbijena s leta zato što nekoliko članova spomenute grupe nisu nosili zaštitne maske.

Stoji

Pretplatite se na

DNEVNI BILTEN

– bitno više novosti (svaki dan >15)
– bitno svježije novosti nego na zamaaero
– stiže na vaš e-mail svaki radni dan

Na Dnevni bilten su pretplaćene najveće institucije i zračne luke

Pročitajte više>

POŠALJITE NOVOST

Budite i vi novinar zamaaero!
Ako pošaljete 10 novosti koje objavimo možete postati honorarni suradnik
i pisati za novac!